tiistai 9. kesäkuuta 2009

Nyt on leikkimökissämme uusi hella! Täytyyhän pikku emännän päästä paistamaan keitoksiaan ja leipomaan uunissa tuotoksiaan ;) Tuo leikkihella on tehty vanhasta mäntyisestä yökaapista. Vain valkoista maalia on laitettu pintaan ja yökaapin vetolaatikko (ylhäältä) on siirretty aivan alas, ikäänkuin peltilaatikoksi. Remontti-reiskani teki vesivanerista tuon uunin luukkuosan, kuten myös hellan levyt. Uuniluukkuun on maalattu nuo nappuloiden paikat ja tuo lasikohta rajattu.
Tomera leikkimökin emäntä harjasi tänään ahkerasti lattiaa ja pöytäkin tuli samalla harjattua tuolla samalla harjalla :) Olisikohan hälle vieraita tulossa, kun ahkeroi ja siivosi niin kovin?!?

Vieraille sain minäkin (hiukan isompi emäntä ;)) kattaa viikonloppuna pihalle pöytää. Aurinko paistoi silloin ihan mukavasti :) Nyt ilma on taas kylmennyt hiukan ja lämpimämpää ilmaa sitä kyllä toivoo...
Nuo kattamani kupit ovat jo toistakymmentä vuotta vanhat (arabian dominoa). Niissä on joitain kesäkukkia kyljessä. Ainakin puna-apilaa taitaa olla kupin takana ja olisiko tuossa edessä pionia vai ruusua?!? Jotain kesäistä kukkaa kumminkin :)

Kesäkukat ja varsinkin niistä tehdyt kimput ovat jollain lailla mieleeni ja sellaisenaan mukavan herkkiä...

Toivottelen

kaunista ja tuoksuvaa kesäkukka-aikaa!!!


35 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Sitä samaa!

Kyllä nyt kelpaa kokkailla!

vilukissi kirjoitti...

Pikku-neiti saa olla ylpeä putipuhtaasta talostaan!Oletko dreijannut itsellesi kahvikuppeja...?????

Tytti kirjoitti...

Ihana pikku siivooja, kyllä siellä kelpaa nyt vieraita kestitellä.

vanamo kirjoitti...

Siellapas vilahti tuttu kuppi. Sain itse tuollaisen yo-lahjaksi VUOSIA sitten. Nyt sita ei valitettavasti ole enaa.

TeeKoo kirjoitti...

Heippanen Vekarus, Vilukissi ja Tytti!!!
Hauskaa oli kyllä katsella kun pikku emäntämme touhusi ja siivosi huushollissaan..Oli hällä rivakat otteet ja nopeat käänteet liikkeissään! Yht'äkkiä oli liinakin kuistilla kaiteella "tuulettumassa"... :)

Vilukissi: Olen viime aikoina enemmän dreijannut pikareita, mutta suunnitelmissa olisi kokeilla tehdä mukejakin. Joskus kauan aikaa sitten olen mukeja kyllä tehnyt, ja nyt vain täytyisi "keksiä" joku mieleinen malli jota lähtee kokeilemaan...

TeeKoo kirjoitti...

Vanamo: Olimme näköjään yhtä aikaa naputtelemassa... Heippanen sinullekin!!! :)
Niin, tuota sarjaa ei tosiaan enää saa. Meillä on tuosta sarjasta vain noita kuppeja, ovat oikeita kesäpäivän kuppeja :)

MariaK kirjoitti...

Suloisia tunnelmia! Tyttö on selvästi äitiinsä tullut! :))

Lennu kirjoitti...

Kauniita kesäpäiviä Sinulle!
Kyllä pikkuneidin kelpaa nyt asustella kaunista mökkiään.

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta näyttää leikkimökki, siellä on kiva puuhastaa:) Uskomatonta, miten aikaansaavia olette, tuo hellakin omin pikku kätösin syntynyt. Ei täällä niipperissä tuollaista intoa ja viisautta ole kuuleppas näkynyt, auttaiskoha jos yrittäisin tarkemmin katsoa?;)
Mukavaa päivää sinulle! Säästetään hellepäivät ensi viikkoon ja seurasaareen:)

-Riina

Pajupirtti kirjoitti...

Napakka emännänalkuhan siinä puunaa
tupaansa kesäkuntoon. Sama se meneekö lattia vai pöydänpintaa siistiksi, puhdasta tulee kuitenkin. Ote harjasta on ihan ammattilaisen meininkiä.
Tsemppiä vaan pikkumuorille kekkereiden järjestelyyn.
Isolle emännälle makoisia kahvihetkiä kauniiden kupposten seurassa.

kati kirjoitti...

Kätevä niksi tuossa hellan teossa! Hyvältä näyttää! Meilläkin leikkimökkiprojekti mielenpäällä.

Sanna kirjoitti...

Pikku-emäntä on päässyt oikein työn touhuun. :) Ihania kuvia ja hella on kyllä suloinen. Ihania leikkihetkiä pikku-emännälle! Kesäisin terveisin Sanna

TeeKoo kirjoitti...

MariaK: Hymyilin kommentillesi täällä :)) Voipi toki ollakin niin, tiedä häntä... ;) Energiaa ja virtaa pikkuisella riittää varmaankin vaan enemmän ja niin se kait kuuluu ollakin!! :)

Lennu: Kiitos toivotuksistasi!! Kauniita päiviä ja hetkiä myös sinne!!

Riina: Tuo hella on odotuttanut jo monta viikkoa itseään että tehdään se valmiiksi, ja nyt vihdoin se valmistui (vieläkin muutama juttu siitä uupuu). Eli ei aina täällä saada niin kaikkea aikaan, eikä tietty tarviskaan!!! Juu, säästetään vaan hellepäivät ens viikkoon! Kiva nähdä...ja muistetaan ottaa pähkinöitä taskut täyteen ;)

Pajupirtti: Miten se onkin niin luontaista että pikkuiset tyttöset niin topakasti osaavat kyökissään hääriä!?! Se minuakin huvitti!! Mukavia kesän päiviä sinulle!!!

Kati: Tuon niksin neuvoi naapurimme ja tosissaan se on kätevä juttu niin ei tarvitse kalliita helloja lähteä lapselle hommaamaan. Mukavia hetkiä teillekin leikkimökin suunnitteluun ja tekoon!!

Sanna: Joskus sitä jotenkin lapsia katsellessa oppii heiltä asioita...Heidän työtouhua on mukava seurata :)
Mukavia hetkiä, kesään löytöretkiä teillekin!!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun tytöllä on omat systeemit! Ovallinen hella :) Mukavia leikkihetkiä tytöntyllerölle!
Kukat on niin kivoja ja kuuluu kesään..Meillä napataan väliin tuolta pihalta luonnonkukkia sisälle koristeeksi ja minusta sen kauneuden kruunaa melkein se,kun ne lapsen katkomat kukat jäävät semmoiseksi hellyyttävän epätasaiseksi,nyherretyksi kimpuksi ;)

Anonyymi kirjoitti...

..Oivallinen, piti sanomani ;)

kisu kirjoitti...

Ihanan tomera harjaa heilutteleva mökin emäntä! Kivasti ideoitu ja toteutettu hella.

Mukavaa kesän jatkoa, satoi tai paistoi!
-kisu-

vilukissi kirjoitti...

Kahvi/teekuppien ei tarvitsisi olla keskenään samanlaisia; kaikki korvatkin voisivat olla eriparia! Nyt työkaverini on kotiutunut...yritän tavata hänet, niin saamma keskustella ruukuista yms.!

mimmuli kirjoitti...

Meillä on leikkimökin maalaaminen edessä mutta ajateltiin siirtää heinäkuun helteille=DD Toivotaan..

Marge kirjoitti...

Kauniita kuvia sinulla jälleen täällä!!! Kyllä nyt kelpaa pikkuemännän touhuta!!
Mieheni teki kans tytölleemme tämän saadessa leikkimökin hellan ja täytyy sanoa, että nuo itsetehdyt ovat upeita, ihan hellan näköisiä, ei sellaisia muovisia...;)
Nyt vain on aika muuttaa leikkimökki tytölle enemmänkin sellaiseksi kesämajaksi:)

Nuo kupit ovat todela kauniita!!

Ihanaa kesäkukkaaikaa myös sinulle!:)

TeeKoo kirjoitti...

Virva: Kukkakimput, varsinkin kesäkimput on kyllä kivoja! Minulla on sellainen aivan pieni maljakko tarkoitettu just lapsen keräämille kukille, siihen ei edes mahdu kuin se muutama (erittäin tärkeä!!) voikukka.. :)
Aurinkoa ja lämpöä teille!!

Kisu: Niinpä, kesä se on ...satoi tai paistoi!! Tuon idean hellalle tosiaan vinkkasi naapurimme tästä läheltä, ja oikein hyvä juttu ja idea kieltämättä onkin :)

Vilukissi: Hyvä idea tuo ettei mukien korvien tartte olla samaa paria... Käsintehtynä tahtoo kaikki ollakin niin etteivät näytäkään samasta muotista tulleilta ja niin sen (kait!?!) kuuluu ollakin! :) Mielenkiinnolla minä täällä odottelen sitten vastausta.. :)

mimmuli: Heinäkuulla onkin varmaan kiva heilua maalisudin kanssa kun kyseessä on suht pieni projekti. Toivotaan vaan niitä helteitä tulevaksi.. :)

Marge: Muovisista leluista en minäkään juuri välitä ollenkaan. Nuo puiset ovat jotenkin "oikeinpia", aidompia!
Kesämaja siellä teillä kuulostaa kivalle, sellaisessa voisi hyvin varmaan yöpyäkin ja se taitaa lapsista olla mieluista!! Mukavaa tulevaa viikonloppua.. Siitä seuraava viikonloppu onkin sitten jussin aikaa, aatella!!!

vilukissi kirjoitti...

Kahvi/teekuppien eikä niiden korvien tarvi olla yhtään keskenään samaa paria, ehkä mahdollisesti kokoluokka vois pitää kutinsa jollain lailla, mutta muuten jokainen kuppi olisi omannäköisensä. Niin kuin me juojatkin olemme, Joissakin voisi olla kirjoitustakin ... vaikka mitä! Sama erilaisuus leipälautasissa, siis sellaisissa pullalautasissa. Meillä päin sanotaan "aseteissa".

vilukissi kirjoitti...

Kahvi/teekuppien eikä niiden korvien tarvi olla yhtään keskenään samaa paria, ehkä mahdollisesti kokoluokka vois pitää kutinsa jollain lailla, mutta muuten jokainen kuppi olisi omannäköisensä. Niin kuin me juojatkin olemme, Joissakin voisi olla kirjoitustakin ... vaikka mitä! Sama erilaisuus leipälautasissa, siis sellaisissa pullalautasissa. Meillä päin sanotaan "aseteissa".

Marge kirjoitti...

Hei vielä!

Minulla olisi sinulle blogissani jotain, jonka haluaisin sinulle antaa...:)

Deborah kirjoitti...

Voi miten kiva tuo leikkimökki, musta on hienoa kun on noin hyvä mielikuvitus, että voi itse kehitellä uusia käyttötarkoituksia vaikkapa yölipastolle.:) Iloista alkavaa viikkoa!

TeeKoo kirjoitti...

Vilukissi: Olen ajatellut samoin noista teekupeista, että ei tartte kaikkien ollakaan just prikulleen samanmoisia...Kuhan ovat sinne päin :) Toripäiväni eilen täällä oli mielenkiintoinen kokemus ja muutama ruukkukin meni kaupaksi joista jäi hyvä mieli :) Aikaista herätystä olen sitten tänään paikannut ja nukkunut paljon..Tekeepä eetvarttia nuuukkuua kunnolla!! :)

Marge: Kävin kurkkaamassa... Kiitos sinulle, on oikein mieltä lämmittävää !! Talletan sen mieleni sopukoihin :) Minäkin tykkään sinun blogiasi seurata :)

Deborah: Tuon idean tuolle hellalle vinkkasi naapurimme ja minustakin se on hyvä ja oivallinen! Iloista ja leppoisaa tulevaa viikkoa sinullekin ystäväin!! :)

Kutri kirjoitti...

Ihana hella! Tuli ihan lapsuus ja omat leikkimökkileikit mieleen. Minun leikkimökkini tosin harvemmin sai olla kotina. Yleensä se oli vaihtelevasti joko koulu, kauppa tai sairaala.

TeeKoo kirjoitti...

Kutri: Toivottelen sinullekin oikein hyvää lomaa sinne!!! Kävin viestiä sinulle jättämässä.. mutta minne lie katosi!?! Kuitenkin aurinkoa ja lämpöä päiviisi!! :)

piitis kirjoitti...

Moikka!
Tomera neiti teillä:))
Kyllä noin kauniissa mökissä täytyy paikat olla järjestyksessä.

Mukavaa juhannusviikkoa!!!
^-^Piitis

Kutri kirjoitti...

TeeKoo: vaihdoin nyt vuodentakaiseen vieraskirjapalveluun kun näköjään toi Shinybook pettää kerran toisensa jälkeen. Eiköhän nyt alkais pelittää.

Mari kirjoitti...

Ihana leikkimökki, siellä on mukava pienen neidin leikkiä... Ihanaa juhannusviikkoa :)

Anonyymi kirjoitti...

siis upea tuo hella!

TeeKoo kirjoitti...

Piitis, Kutri, Mari, Mi: Kesäinen tervehdys teille, vaikkakin kylmältä keli tuntuu... Niin on jo tultu juhannusviikolle! Kiitos toivotuksistanne ja oikein mukavaa ja rauhaisaa juhannuksen aikaa toivottelen tahoillenne!!! Tälle viikolle osuu meillä hääpäivä, kuudestoista sellainen... hui, kun on vuodet menneet nopskaa! Silloin 16 vuotta sitten häämme olivat viikkoa ennen jussia, nyt päivämme osuu juhannusaatolle :)

Lieköhän sää tästä lämpenee juhannukseksi, vai vietelläänköhän sitä toppatakissa...Toivotaan ettei!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa huomista hääpäivää teille ja terkkuja synttärikaima E:ltä pikkuiselle söpöläiselle E:lle. Oikein kaunista ja aurinkoista juhannusta!!!

J

TeeKoo kirjoitti...

Kiitos!!! Juhannus meni Keuruulla juhannusjuhlilla viettäessä. Ja hääpäivämme siinä sivussa :) Saimme hetkeksi lapset hoitoonkin (Suur Kiitos hoitajille!!) ja saimme viettää aikaa hetken kahden :)Ilma oli lähes koko ajan aika kylmää, mutta selvisimme ;)
Oikein ihanaa etelänreissua teille :) Kyllä lämmin tekee varmasti hyvää!!! ...Tekis itsekin mieli päästä etelään, aijai.. Mutta onneksi koto-Suomessakin nyt ilmat paranee :)

Anonyymi kirjoitti...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.