keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Kirpputorilöytöjä...
Viime viikolla maaseudulla ollessamme löysin ja kiersin muutaman kirppiksen. Toinen kirppis oli ihana, vanhaan navettaan osittain tehty. Se löytyi eräästä maaseudun omakotitalon pihasta. Kyltit oli opasteina tien varressa, joten löysin paikan hyvin. Yllä kuvassa olevat vanhat puolarullat ja sakset olivat 1eur/kpl. Laitoin niihin nyt kotona omat juuttinarut ja pitsit. Sellainen teline johon nuo rullat saisi olisi ihana vielä löytää.
Ylipäänsä oli jännä vierailla tuollaisella kirppiksellä ja ihmetellä vanhoja työkaluja, sirppejä, höyliä, leipälapioita jne... Niitä en ostanut, mutta sen sijaan mukaan lähti tuo vanha avain ja ruokki (josko vaikka ulkohuussi joskus tehtäisiin, niin tuo ruokki tai säppi- mikä lie onkaan nimeltään- olisi ainakin jo valmiina ;)) Nämä olivat 0,5 eur/kpl

Puinen laatikko lähti myös mukaani (1eur) ja vanhoja leikkelehaarukoita ja isoja lusikoita (0,5 eur/kpl) Lienevät messinkisiä, en tiedä tarkalleen, mutta ovat mielestäni kauniit.


Myös vanhoja lehtiä ja kirjoja oli runsaasti tarjolla (varsinkin kirjoja!!) Muutamia kotiliesiä 50-luvulta ostin (1eur/kpl) Ihan hauskaa ja mielenkiintoista
lukemista! Jotkut jutut todella asiaa, ja toiset taas ihan nauratti kun luin... Ja vain muutama vuosikymmen noista ajoista näihin päiviin.

Laitanpa tähänkin pienen katkelman yhdestä lehden artikkelista, joka on oikein hyvää asiaa:

"Lapsi kaipaa toimintaa.
Jokainen äiti ja isä joutuu kokemaan tämän -usien varsin kouraantuntuvalla tavalla. Lapsi joka ei löydä itselleen mieluista puuhaa, käy ikävystyneeksi ja tyytymättömäksi, oikuttelee ja hangoittelee vastaan sellaisissakin tilanteissa, joihin sopeutuu tavallisesti aivan kitkattomasti. ...Materiaalin hankkiminen ei ole vaikeata. Hiekkaa ja savea, värejä, paperia ja sakset voivat vanhemmat aina varata lastensa käytettäväksi. Jokaisen äidin varastoista löytyy myös värillisiä kangastilkkuja. Kun lapsi lisäksi saa neulan, lankaa ja sakset, hän voi valmistaa monenlaisia, usein yllättävän viehättäviä sommitelmia."


Näissä ajatuksissa tänään :)
Mukavia kesän päiviä tahoillenne!!!

21 kommenttia:

kisu kirjoitti...

Ihan mielettömiä löytöjä olet tehnyt! Ja hinnatkin kuulostivat oikein mukavilta.
Ihania mansikkakuvia tuolla alempana!

Oikein mukavaa heinäkuun jatkoa!
-kisu-

Kris kirjoitti...

Ihania löäytöjä... kannattaa siis pysähtyä ja katsoa kun on joku peni kirppis jossain. Olen niin laiska pysähtymään mutta näyttää siltä että pitäisi muuttaa tapoja.

Maaka kirjoitti...

Apua mitä löytöjä!Ihania juttuja. Mä näin lähikirpparillamme kotilieden 5e. Oli mulle turhan kallis.

Herkullista mansikkahilloa edellisessä postauksessa :)

Vekarus kirjoitti...

Ihania löytöjä! Tuo mitä kutsut säpiksi näyttää enemminkin sellaiselta koukulta jota on käytetty vanhojen puuhellojen kanssa, mutten ole asiantuntija.

Marge kirjoitti...

Siis ihanat löydöt!!!!! Ja mikä hinta, halvalla sait!!
Edellisen postauksen kuvat mansikoista olivat niin kauniin kesäiset!!:))
Ps. KIITOS kauniista sanoistasi, ystäväin edellisen postaukseni kommentissasi!!:))

Sussi kirjoitti...

Upeita löytöjä ja millä hinnalla. Selvästi pitää maaseudulla liikkuessaan vierailla kirppiksillä.

Meilläpäin kirppiksillä on lähinnä vain kovat hinnat, eikä löytöjä juuri tee.

Lennu kirjoitti...

Kivoja löytöjä edullisesti. Vanhoissa lehdissä on ihania juttuja!

Pajupirtti kirjoitti...

Tunnelmallisen kirpparin olet löytänyt.Näköjään kannattaa poiketa reitiltä.
Avaimet ja muut vanhat esineet on kyllä ihania.

virva kirjoitti...

Kauniita löytöjä! Tahtoo kans tuollaset haarukat :) Tuli tuosta sun kirppiskuvauksesta het jotta mieleen yks vastaava Keski-Pohjanmaalla, mutta tuskinpa nyt sentään sama, onhan noita ;)
Fiksu tekstinpätkä!

vilukissi kirjoitti...

just tommosia puolia mulla on ja lusikoita ja haarukoita! tuohan onkin hyvä idea laittaa pitsejä puoliin!! toivotaan, että löydät jostakin sen telineenkin eli rullapenkin rullille. se on haka, jolla ovi (huussin) laitetaan säppiin! vanhoista lusikoista voi tehdä naulakoita ja laatikoiden vetimiä. ja amppeleita. ostin tässä hiljattain 2 puuhöylää ja vatupassin...

Viivu kirjoitti...

Kauniita löytöjä! Itse just selasin täällä vanhoja kotiliesiä, ja kehtasivat niistä pyytää 5,5e!!!

Jäivät sitten ostamatta :(

matilda kirjoitti...

Samanlaisten löytöjen parissa sinäkin olet ollut, leikkelehaarukoita lasipurkissa.
Kaunis ruostunut avain. Halvalla olet saanut lehden, mitä olen hintoja katsellut niin kyllä ne on järjestään ainakin sen 5 € olleet.

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut pitkän aikaa blogiasi,joka on aivan ihana.Olen tullut siihen tulokseen,että vihreässä talossa asuu onnellinen perhe!

TeeKoo kirjoitti...

Yhteinen heippanen teille!

Ihanaa nähdä teidän käyneen täällä ja uusille kommentoijille tervetuloa ja teretulemast uudelleen!! :)

Olimme pienellä reissulla tallinnassa ja pärnussa. Lähdimme sinne aika extempore, reissu oli onnistunut ja antoisa!

Kyllä, nuo kirppisjutut olivat keski-Suomessa edullisia! Nuo lehdet imeisesti tosi halpoja verrattuna mitä kerroitte niiden maksavan... (Ajattelin myös lahjaksi niitä antaa niille joiden syntymävuosilla ne on varustettu)
Vilukissi: Kiitos tuosta selvennyksestä...Haka kuulostaa hyvältä!! Hyvä idea hyödyntää vanhoja lusikoita, sun täytyy laittaa kuvaa sellaisesta amppelista, ihan mielenkiinto heräsi..

Oikein hyvää viikonlopun jatkoa!!!

Saara kirjoitti...

Mukavia löytöjä, varsinkin nuo vanhat lehdet :) hauskoja luettavia!

piitis kirjoitti...

Mitkä löydöt ja voisiko sanoa melkein ilmaisia.
Kannattaa kierellä maaseudun kirppareita.

Namm...mansikoita ed.post.kuvat herkullisia.

Mukavaa päivää!!!
^_^Piitis

vanamo kirjoitti...

Ihana lehtiartikkeli ja niin totta viela tanakin paivana:) Kauniita ovat myos loytosi.

pioni kirjoitti...

Mukavia juttuja olet löytänyt kirppikseltä.
Täytyypä pitää nuo vinkit mielessä kun lapset valittavat ettei oo mitään tekemistä. Nyt lähtivät uimaan.

kati kirjoitti...

Mahtavia löytöjä ja edukkaasti! Pitäisi kyllä pysähtyä noihin pihakirppiksiin minunkin.

Kutri kirjoitti...

Aivan hurmaavia löytöjä! Noi vanhat lehdet on niin lystejä, mulla on kans kasa iankaikkisen vanhoja kirppikseltä löydettyjä Kotiliesiä. Sitä sekä itkettää että naurattaa kun lukee millaisia säästö- ja kierrätysideoita ihmiset on sodan jälkeisenä pula-aikana toteuttaneet, ja millaisia ohjeita lehti on antanut sen ajan naisille mm. ulkonäöstä ja pukeutumisesta. Himmeetä!

TeeKoo kirjoitti...

Heippanen yhteinen!!

Kyllä nuo vanhat lehdet ovat oikeita aarteita! Niissä olevat mainokset ovat hauskan tuntuisia.. Kauneusvinkit jollain lailla melko hurmaavia :) Säästövinkkejä lukee hymy suussa, mutta niissä on kuitenkin aina hyvä opetus jollain lailla tähänkin päivään!!! Ihan ihkuja vanhat lehdet :)
Olemme nyt taas näissä keski-Suomen maisemissa, joten voisikin hakea samaiselta kirppikseltä lisää hyvää luettavaa... ;)