keskiviikko 5. elokuuta 2009

Kesäinen jälkiruokaresepti...

Ajattelinpa jakaa kanssanne yhden maittavan kesäisen jälkiruoka reseptin. Tätä olen paljon tehnyt omenoista mutta nyt mustikoiden ja vadelmien kypsymisaikaan tuota reseptiä voi muunnella sesonkituotteiden mukaan. Aivan tarkkaa ohjetta ei minulla ole mutta määrät ovat suunnilleen tai sinne päin...


n 1-1,5 litraa mieleisiä marjoja esim mustikoita, vadelmia, mansikoita, herukoita.
Nämä voidellulle uunivuoalle.

Päälle sekoitettuna:
4dl mysliä tai kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
n 1 dl rasvaa
1 tl vaniljasokeria

225 astetta/ n puolisen tuntia

Nautitaan lämpimänä vaahdotetun vanijakastikkeen tai jäätelön kanssa :)

~
Olen tykästynyt jotenkin kankaisiin servetteihin. Löysin maalla ollessa paikallisesta kangaskaupasta tuota beigeruudullista puuvillakangasta ja eilen ompelin kotiin päästyämme siitä noita servettejä. Tosin tuon mustikkaisen jälkiruoan kanssa en heti niitä ottanut käyttöön, mutta tuohon kuvaan ne samalla ujutin ;)


Lämmintä elokuun jatkoa tahoillenne!!!


14 kommenttia:

Maaka kirjoitti...

Tuota on tullut omenoista kanssa tehtyä, mutta täytyypä kokeilla mustikoistakin.

Kauniit servetit, mä kans pari päivää sitten mietin noita kankaisia, mutta päätin että joskus myöhemmin sitten, kun on pyykkiä ja muita "käsitöitä" vähemmän :D

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti hyvää :)
Mullakin tuli omenahyve tuosta mieleen, mikä on aika vastaava :)

Tytti kirjoitti...

Nami,nami,omenoista oon kyllä tehny mutten marjoista pitääpä kokeilla,kauniit servetit.
Mukavaa päivänjatkoa.....

-T kirjoitti...

Niin, omenakauraherkku on varmaankin se suosituin ohje tälle hyveelle :) Laitoin tuohon nyt sekaisin mustikkaa, vadelmia ja mansikoita ja vähän mustaherukkaa.

Pakko vielä kertoa että tänään näin kaupungilla yhdessä sisustusliikkeessä käydessä kankaisia servettejä n 5eur/kpl. Laskin että kun itse tekee niin yhden servetin hinnaksi tuli n 1,50eur/kpl tuolla kankaalla. Isomman satsin jos ompelis, niin toki kannattaa ja säästäis... :)

Marge kirjoitti...

Täytyypä kokeilla joku päivä:) Kiitos vinkistä! Muutenkin niin kaunis kokkauskuva!!! Täällä kesäkodissa paistettiin juuri lättyjä, nam..;)
Halaus sinulle ystäväin!!

pioni kirjoitti...

Oon muuten tehnyt vastaavaa joskus kauan sitten omenoista, kiva kun muistutit;)

kisu kirjoitti...

Ihana ohje, kun määrät on suunnilleen ja vähän sinne päin, just mulle sopiva. Kiva vinkki nyt kun marjoja runsain mitoin.
Kauniit servetit! Itsekin kankaisista haaveilen, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.

Oikein aurinkoisia loppu kesän päiviä Vihreän talon väelle!

-kisu-

vilukissi kirjoitti...

Olen ajatellut, että markkinoiden jälkeen alan sisustamaan..ja tuo servettihomma kuulosti erittäin hyvältä idealta! Olen jotenkin väsähtänyt villaisiin käsitöihini ... joten on pakko tehdä jotakin muuta ... kiitos vinkistä! (Leipomaan mua ei saa, mutta syömään kyllä...)

Sussi kirjoitti...

Omenaherkkuna minäkin tämän tunnistin, on muuten tosi hyvää.

tinttarus kirjoitti...

Nam.....ompuista olen minäkin kokeillut, mutta nyt kun on hyvä marja-aika, niin pitääkin kokeilla!!

Meillä kankaiset servetit on käytössä vaan suurien juhlien kunniaksi....jouluna taisi olla viimeksi:) Ihaniahan ne on, mutta pyykkivuori on niiiiiiiiin korkea, että vaappuu välillä uhkaavasti;)

Aurinkoinen heipatus sinne!!
Oikein sielusta sattuu olla sisällä kun ulkona on niin nätti ilma, mutta ukko-kulta tulee kohtsillään töistä, niin tulin keittämään kaffeet ja hups olinkin tässä koneella....ai ai ai...

-T kirjoitti...

Marge: Letut ne vasta herkkua onkin! Hillolla ja kermavaahdolla.. Ai ai!!

Pioni: Omenoista tämä ohje lieneekin tuttu, mutta toimii hyvin marjoistakin :)

Kisu: Ruoanlaitto on usein just noin että määrät ja mitat ovat vähän sinne sun tänne... Tänään paistaakin ihanasti muuten aurinko, lämmintä päivää sinnekin :)

Vilukissi: Olet ollut varmasti ahkerana markkinoiden suhteen! Olisipa ne lähempänä niin tulisin kiertelemään ja katselemaan...ihastelemaan ja ihmettelemään :)
Varmasti ihania juttuja teet!!

Sussi: Omenaherkku on kyllä tosi hyvää! Meille ei tosin ole tulossa paljoa omenoita... mutta marjoja on kerätty paljon :)

Tinttarus: Koneelle sitä kyllä "vahingossa" välilä tupsahtaa..Tiedän, tuttua!! ;)
Kankaisilla serveteillä lienee hyvät ja huonot puolensa... Se pesu ja silitys niihin ikävä kyllä kuuluu... Kyllä minäkin varmaan tulen suosimaan edelleen tavallista talouspaperia lapsiperheen arjessa!!! Ihanaa oli saada aurinkoinen heipatus sinulta, otan sen mielelläni tyköni :)

Lennu kirjoitti...

Servetit ovat kauniit ja piirakka näyttää herkullliselta.

matilda kirjoitti...

Omenahyvettä olen tehnyt joskus, mutta en ole kokeillut muilla marjoilla - täytyy kokeilla vadelmilla ja kun mustaherukat kypsyy niin lisätä niitäkin sekaan.

Ihanan pieni mitta-astia lasipurkissa! Ja nuo ruudulliset servietit ovat kyllä klassisen kauniit. Raaskiiko niihin suutaan edes pyyhkiä, menevät vielä likaisiksi...

-T kirjoitti...

Lennu: Kiitos sinulle käynnistäsi ja sanoistasi :) Oikein hyvää viikonloppua!!
matilda: Tuo mitta lasipurkissa on parin euron kirppislöytö! Ostin niitä 2kpl ja on kätevä kyllä jauhopurnukassa, niin saa kätevästi mitattua desin verran aina jauhoja :)
Maittavaa viikonloppua sinulle myös!!