sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Lähi kukkakaupassamme oli näitä kikkurajuurisia sipuleita kukkurallisen korillisen verran myynnissä. Annan tämän olla vielä viileässä odottelmassa muutaman viikon ajan, ennenkuin istutan sen multaruukkuun. Sain ohjeen että ennen istutusta sitä on kuulema hyvä liottaa muutaman tunnin ajan jotta juuristo turpoaa. Saa nähdä miten onnistuu kasvattaa tästä jouluksi kukkanen... Ainakin siinä on pilkistämässä hyvällä alulla pienet vihreät silmut :) ...Ensimmäinen joulujuttuni, amarylliksen sipuli.


~

Ensimmäiset leijailevat lumihöyhenet,
ihmeelliset vitivalkoiset hiutaleet

Pakkasaamut pirtsakat,
päivät kylmät kirpakat.

kiteet ikkunalasissa,
hiljalleen jäätyvät järven jäät...

Punaiset nenät ja poskipäät
tulossa on talven säät...

Villasukat, tumput ja nutut
hyvää uutta alkavaa kuuta
kaikki vähän vieraammat ja tutut :)



18 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Amaryllis on minun suosikki joulukukka <3

Sussi kirjoitti...

kiva runo:) Amarylliksen vihreät alut lupaavat kaunista kukkaa...

Pikkupiiku kirjoitti...

Ihanaa, muistutit amarylliksen. Jos tänä vuonna ehtisin ajoissa istuttaa omani. Unohtuu niin helposti kaikessa tohinassa.

Maaka kirjoitti...

kiitos iloisesta runosta :)

Kyllä tuo sipulikin näyttää jo itsessään kovin kauniilta kuvissasi.

Mukava oli lukea nuo kirpparilöytö juttusi, hienoja löytöjä kaikki ;D

SariW kirjoitti...

Amaryllis on ehdottomasti joulukukkani. Olen aina ostanut sen valmiina, mutta nyt voisin itse kasvattaa sipulista... tämä postauksesi oli kiva muistutus, kiitos !

vanamo kirjoitti...

Ihanan reipas runo ja muhkea kukkasipuli.

Eli jos tahtoo amarylliksen jouluksi, nytkö on istutuspuuhien aika?

-T kirjoitti...

MaMMeli: Amaryllis on kyllä komea kukkanen! Minun lempikukkani jouluaikaan on hyasintti, mutta amrylliskin on kaunis :) Ekaa kertaa koetan kasvattaa tällaista...

Sussi: Valkkasin tuon sipulin just siks että siinä olisi ainakin lupaavat alut. Toivottavasti vaan onnistun sen kasvatuspuuhissa!

Pikkupiiku: Sinulla taitaa olla siis kokemusta tällaisen kasvatuksesta! Ja valmiina täydessä kukassa niitä myydään jos ei ehdi, mutta sitten ovet puolet kalliinpia ja kasvattamisen ilo on kyllä kiva kokea..

Maaka: Olepa hyvä! Minustakin tuo sipuli on hieno!! Sen kikkarajuuret ovat jotenkin hauskat ja onhan tuo muutenkin komea sipuli! Nappase ihmeessä tuo kirppishaaste matkaasi sinäkin :) Noihin kirppislöytöihin olen kyllä enimmäkseen ollut tyytyväinen...

Sariw: Ekaa kertaa minäkin tällaiseen "hurahdin"! Saa nähdä miten onnistun sen kukkaan saamaan, mutta ystävällinen kukkakaupan myyjä antoi ainakin hyvät ohjeet. Kasvattamisen ilon tästä varmaan saa ja huokeammalla hinnalla kuin valmiin kukkasen :)

Vanamo: Kiitos! Runo on vähän sekoitus sikin sokin nopeita ajatuksia näin talven kynnyksellä...
Muhkea sipuli tuo kyllä on ja aika painavakin! Kukkakaupan myyjä antoi ohjeeksi että neljässä viikossa se ehtii jouluksi. Eli säilytän sitä vielä parisen viikkoa vihanneslokerossa ja sitten istutan. Vielä siis ehdit oikein hyvin!!!

pilvikki kirjoitti...

Muhkea on sipuli, hyvä amaryllis siitä tulee! Toivottavasti saamme seurata sen kehitystä jatkossakin! Ja mukavaa, kun vierailit meilläkin = )

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta uuden kuun toivotuksesta!
Samoin sinulle myös toivon mukavaa Marraskuuta.Tykkään että kuulla on kaunis nimikin,kivan kuuloinen!

Lennu kirjoitti...

Kiva runo! Amaryllis on ihana kukka niin valkoisena kuin punaisenakin. Minulla löytyy silkkisenä molempia. Mukavaa marraskuuta!

-T kirjoitti...

Taru: Kiva :) Ja eiköhän, jos kukkimaan tuon sipulin vaan saan, niin laitan siitä kuvia uudemman kerran joulun aikaan :)

Virva: Kiitän minäkin sinua toivotuksistasi tälle kuulle! Marraskuun päivät ja illat pimenee pimenemistään ja synkkyys valtaa alaa, mutta erikoisia on ne päivät ja illat jolloin ensilumi satelee!!!...Niinkuin täällä nyt, jollain lailla kaunista :)

Lennu: Kiitos! Vasta jälkeenpäin tulin ajatelleeksi että kummankohan värinen tuosta kukasta tulee... No, ihan se on sama mutta salaa hiljaa toivon sen olevan valkoinen. Mutta epäilen sitä kyllä punaiseksi :)

vilukissi kirjoitti...

Tuo sipuli menee aivan sisustuselementistäkin! Mulla on samanlainen helmitaulu kuin sullakin. Oli taas niin ihania kuvia ja juttuja!

-T kirjoitti...

Vilukissi: Totta, tuo sipuli passaa sisustukseen kivasti :) Pitäisköhän hommatakin pelkkiä sipuleita näkösälle kun ovat niin kauniita ;)
Sipulit, sekä kukka- että ruokasipulit ovat yleensäkin kivan näköisiä, niitähän riittää moneen lähtöön! Joskus olen piirtänyt/maalannut sipuleita...Tykkään niistä kaikella tavalla. Ja siksi kai tuli kuvattua tähänkin taas yksi sipuli ;)
Viikonloppuja!!!

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli joskus oikein iso sipuli kukkaruukussa, ilman multaa! Se oli tosissaan nätti. Jouluna mulla on saviruukissa (pienissä) punaisia omppuja, siis 1 omppu per ruukku! Tai iso appelsiini neilikkapiikkeineen!

Hanna-Maria kirjoitti...

Olipa kiva käväistä täällä ihastelemassa kauniita kuviasi. Tulen toistekin :)

Iloa ja valoa!

-T kirjoitti...

Vilukissi: Kivoja sisustuksellisia ideoita nuo! Ja varmasti kauniita :) Pistän mieleen!! En ole muuten itse liiemmin (ehkä joskus) pistellyt neilikoita appelsiineihin vaikka monesti sitä olen suunnitellut.. Jouluisaa tuoksua niistä varmasti tulisi :)

Hanna-Maria: Kiitos sinulle :) Ihana toivotus tuo iloa ja valoa!! Sitä tarvitaan tänä pimeänä aikana! ..Ja tervetuloa taasen :)

kati kirjoitti...

Oij, sinä kasvatat oman joulukukan, aika ihana idea. Jännityksellä jään seuraamaan mikä paljastuukukan väriksi ;)

-T kirjoitti...

Kati: En ole aiemmin tälläistä kokeillut, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Jännitän minäkin mitähän tuosta tulee... ;)