keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Omppuja on tulossa omenapuihin ja pihlajassa on jo marjoja. Pihlajanmarjojen väritys ei kuitenkaan vielä ole kovin syvä oranssi. Syksyyn alkaa pikkuhiljaa kesä taittumaan ja väritys luonnossa syvenee enemmän kohti lämmintä oranssia, keltaista ja punaista. Muutamia punaisia lehtiä on jo marja-aroniassa.
Mutta vielä on onneksi vihreä valloillaan! Kesää ja lämmintä :) Lollypop-liljat avautuvat vasta nupuistaan, joita keväällä laitoin maahan. Kesäloman viimeistä yhteistä viikkoa täällä viedään!

Vihreä väriltään tulee myös leikkimökistä. Luonnollisesti, koska sitä maalia on jäljellä talon maaleista! Täällä on rakennusmestari päässyt taas vauhtiin viikonlopun lastenvahtipuuhista päästyään. On nyt muutaman päivän vasaroinut ahkerasti ja sen tulos alkaa näkyä. Leikkimökki on saanut muotonsa. Isoveljet ovat olleet apupoikina maalauspuuhissa. Lattia, kuisti ja oven asennus mökistä vielä uupuu, ennenkuin pikkuväki viettää siellä tupaantuliaisiaan.
Leikkimökkiin tulevat ikkunat ovat alkuperäisin Keski-Suomesta papan kotipaikan saunamökistä, joka on purettu. Ikkunoista on monet katseet aikanaan katsottu, ne ovat monet katseet läpi nähneet... Täällä rakentaja on puntaroinut liekö ikkunat leikkimökin kokoon nähden liian isot, mutta niiden vanhan ja kauniin alkuperän tähden ne saavat uuden paikan palvella vielä!
Nyt niistä on päässyt jo kurkistelemaan tulevat pienet leikkimökin omistajat.
Ovi joka on tulossa leikkimökkiin on peräisin myös samaisesta vanhasta pihasaunasta. Siitä on moni käynyt sisään saunaan pesulle ja puhtoisena ulos. Se ei alkuperäisessä koossaan ole sopiva mökin mittoihin ja sen fiksauksessa menee aikansa... Ehkä se saa uutta maaliakin pintaansa.

Vanha ovi saranoineen on aikanaan monta kertaa avattu ja suljettu. Siitä on kuljettu sisään ja ulos. Nyt se saa palvella pieniä lapsia sulkien sisälle mukavia leikkejä.

Ei kommentteja: