torstai 8. tammikuuta 2009

Siivousta...

Joskus on hyvä tehdä suursiivous omissa nurkissa. Miten paljon sitä saisikaan kaappeihin lisää tilaa ja järjestystä kun osaisi heittää kaiken turhan pois! Tunneside vanhoihin tavaroihin lienee ainut syy säilytellä perimmäisissä nurkissa lojuvia tavaroita.
Tänään kuitenkin siivouskärpänen puraisi pahemman kerran ja teki siistiä jälkeä muutamassa kaapissa. Roskikseen lähti pari muovikassillista jonninjoutavaa hömppää! Olen enemmän kuin tyytyväinen!
Vaatteissa olemme pyrkineet ottamaan sellaisen uuden periaatteen että jos et vuoteen käytä jotain vaatetta, sitä lienee turha enää säilyttää kaapissa... nimittäin tuskin sitä tulee käytettyä seuraavanakaan vuonna. Kylmän viileästi ja rohkeasti kiertoon tai kirppikselle!


Pakkaspäivänä

Kaikkea joutavaa ei kuitenkaan voi heittää pois... Tunnearvo voi olla uskomaton vanhassa ala-asteen aikaisessa epämääräisessä savikipossa! Siinä kun on sitä jotain... Jotain herkkää ja säilyttämisen arvoista. Ja ensityö on aina ensityö! Sellaisen arvoa ei voi rahassa mitata!


Mukavaa lienee tässä kuitenkin se että
yllätin itseni ja tajusin
että

tämä oli joulusiivous kaapeissamme ;)

2 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Olen ajatellut että on hyvä jos kaapissa on ovi niin kaikki tavara ei ainakaan näy niin selvästi!!!
Joulusiivous jäi meiltä kaapeissa tekemättä ja muutenkin tuo siivous on jäänyt vähemmälle viimeaikoina. :(
Pakastin on onneksi sulatettu :))

TeeKoo kirjoitti...

Ovi on kyllä hyvä juttu kaapeissa, ehdottomasti!!
Joskus vaan tekee hyvää pieni inventaario kaapeissa... Saa ainakin hetkeksi tavarat paikalleen ja sen ylimääräisen turhan pois ...ja siivousvimman jälkeen tulee niiiin hyvä mieli! :)

Ei meilläkään ole tapana joulusiivousta kaapeissa tehdä. Osuva "marttojen" sanontahan onkin että jos et aio viettää jouluasi kaapissa, niin turha niitä on jouluksi siivota.
Osuvasti sanottu!

Pakastimen sulatus on kyllä hyvä homma, se kun vaikuttaa myös sähkönkulutukseenkin! Siitä saa ehdottomasti olla hyvillä mielin!!!