perjantai 27. helmikuuta 2009

O m p e l u k s i a & K i e r r ä t y s t ä

Kävipä tässä muutama päivä niin, että poltin silitysraudan kuvan vanhanaikaiseen tyynyliinaani! Kaikki kävi näin:Pikkuneiti toi minulle kesken silityspuuhieni sosepurkkia ja pudotti sen kaakelilattialle ja sirpaleiksihan se meni. Nostin tytön kiireesti pois ettei astuisi lasinsiruihin ja silitysrauta jäi siihen paikkaan mitä olin silittämässä... siivosin sotkuja ja imuroidakin ehdin loput lasinsirut, kunnes tajusin että silityspuuhathan oli minulla kesken! Onneksi ei käynyt suurempaa vahinkoa kuin tässä tapauksessa pelkkä "perinteinen" silitysraudan tumma läiskä valkoisella tyynyliinalla...! Siispä leikkelin tyynyliinasta säilyneen kauniin kirjaillun kuvan ja siitä tuli pikku pussukka
Pikku pussukka pitää sisällään nyt pikkuisia saippuoita. Tuoksupussiksikin se sopisi.

Vanhasta lasten lakanasta ja vanhanaikaisista pitsinenäliinoista (kirppikseltä 0,10e/kpl) ompelin seinävaatteen pikkuisen huoneeseen.
Taskuihin olisi ajatus laittaa pieniä juttuja; nalleja tai vaikka yksi tasku voisi pitää sisällään sukkia... Sydämet irrotin joulukranssista, joita kranssissa oli vaalean sävyssä sopivasti neljä kappaletta.

Enimmäkseen kun tulee lasten juttuja ommeltua, niin teinpä jotain itseänikin varten. Ompeluskärpäsen puraisemana ompelin laukun. Pojat sanoivat tämän näyttävän ihan mekolta. Olkoon siis minun mekkolaukkuni :)

Idean sain tutun henkilön itsetekemistään laukuista. Löysin kangastilkuistani näitä kankaita, joten mitään ei tarvinnut lähteä ostamaan tätä kassia varten. Vetoketjuja olen irrottanut jemmaan joskus vanhoista vaatteista kun ovat poistuneet käytöstä, joten nekin on kierrätyskamaa. Löysin roinalaatikostani myös vanhan soljen jonka laitoin laukkuun.
Kierrätysfiiliksin

Hyvää viikonloppua toivottelen!! :)

8 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hienoja käsitöitä olet tehnyt! Hyvää viikonloppua :)

Kutri kirjoitti...

Aivan ihania käsitöitä sulla! Just vasta "eksyin" tänne Blogilistan kautta, ja täällähän riittäis luettavaa ja ihasteltavaa vaikka kuinka! Kiva blogi!

Marge kirjoitti...

Todella hyvää kierrätystä!
Sinä olet kekseliäs ja taitava nainen!:))
Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ystäväiseni!

elina kirjoitti...

Hienoja töitä, olet taitava. Hyvä kun sinulla riittää kierrätysideoita.
Kaunista olet saanut aikaiseksi.

vilukissi kirjoitti...

Olihan mukava blogi...nyt täytyy oikein tutustua, mitä kaikkea oletkaan tehnyt!!

Riikka T kirjoitti...

Hienoja ompeluksia!
Mukava blogi. En ehkä ole aiemmin käynyt.
Pari juttua ainakin nyt heti jäi mieleen: kahvikuppikynttilät, joita olen itsekin tehnyt sekä ertomus teidän lapsen sairastamisesta, aivokalvontulehduksesta. Jotain yhtäläisyyttä koin sitä lukiessa
, koska meidän kaksoset, terveet 5 v nyt, syntyivät hyvin pieninä keskosina 3 kk ennen laskettua aikaa ja kauan meni ennen kuin saatoimme olla varmoja ettei mitään vammaa ollut jäänyt.
Omassa blogissani en kuitenkaan näistä jutuista sen enempää kirjoittele, se on varattu vain kaikelle käsityä askartelu ym jutulle.

Tytti kirjoitti...

Hienoja juttuja olet tehnyt,itselläni käy usein myös näin,mutta aina tulee ajatus ettei peli ole vielä menetetty,mitään ei kannata heittää pois vaan miettiä uutta käyttötarkoitusta.Olet kyllä kekseliäs nainen.
Hyvää viikonloppua..

TeeKoo kirjoitti...

Kiitokset kaikille teille viestin jättämisestä! Ilahduin kovin nähdessäni myös ihan uusia tuttavuuksiakin täällä, tervetuloa taasen! :)
Uskon meidän kaikkien olevan omalla tavallamme kekselijäitä naisia...sillä kun teidän sivuillanne käy niin löytyy oikein mainioita ideoita!

Mukavaa helmikuun viimeisen päivän jatkoa jokaiselle... Se on kuulkaa maaliskuu kolkuttelemassa ovella vuoroaan!!! :)