torstai 19. helmikuuta 2009

T a l v i l o m a p ä i v i ä

Kylläpä voi luonto olla talvellakin erityisen hienoa! Kun lumi saa verhota metsät ja puut. Kaikki tuntuu silloin olevan kuin kaunista talvisatua. Olen ihastellut nyt talvilomamme aikana valkoisen kuuran ja jääkiteiden peitossa olevia puita, metsää ja luontoa. Ilma on ollut erityisen kylmää, vaatekerroksia on tarvittu monia päällekäin. Minäkin olen viilettänyt rinteitä ja mäkiä toisten mukana, tosin en omista vimosen päälle olevia lasketteluvermeitä, en lautaa enkä nykyaikaisia tiimalasisuksia. Nuo 20 vuotta vanhat tamineet ovat istuneet minulle vielä kuin nenä päähän. Mutta tuo talvinen luonto on kaunista! Niin hiljaisia ovat talviturkkiset pakkasen puremat puut… kuin sikeässä talviunessa. Ja vain muutama kuukausi eteenpäin, niin nuo samat puut puskevat kevään ensi lehdet esiin, pikkuiset hiirenkorvansa… Antavat siten lupauksen uudesta alkavasta kesästä!
Kevään ensilehtien värinen on myös tämä kirppislöytöni ystävänpäivältä, vanha potkuri. Ihastuin sen vanhaan olemukseen ja rapistuneisiin maaleihin. 16 eurolla sen sain omakseni. Jämäkkyydestään vaan ei alkuun meinannut saada isännän hyväksyntää…

Lapset ottivat potkurivanhuksen heti omakseen. Iloitsivat sen kyydissä, nauttivat vauhdista. Pientä suoraa tietä sillä ainakin mukavasti lykkii menemään. Lomalla Keski-Suomen maaseudun rauhassa muutamissa mutkissa näitä olemme iloksemme nähneet aidosti käytössä:) Talvikelille potkuri lienee olevan ihan oivallinen apuri.

Posted by Picasa

6 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Niin, kyllä täytyy sanoa, että tämä on ollut harvinaisen kaunis talvi piiitkästä aikaa!!! Nautin kans ihan vain siitä, että saan nauttia kauniista talvisesta luonnosta!
Suloinen potkukelkka! Harmi vain, että hiekoitetaan täälläpäin niin hyvin, että tuo potkukelkkakausi jää tosi lyhyeksi, vain hetkeksi:(
Hyvää viikonloppua sinulle blogiystäväni!

Deborah kirjoitti...

Tulipas nostalginen olo tuosta potkurin näkemisestä.:) Muistan kuinka lapsena sain mummoni vanhan potkurin ja olin aivan mielissäni.:) Harmittaa vähän kun viimeisessä muutossamme se jäi talon autotalliin uudelle omistajalle "perinnöksi".

"Kantriina" kirjoitti...

Voi... potkukelkan kyytin olisi kivaa päästä pitkästä aikaa!
Voisin vain istua kyydissä ja ihailla kauniita talvimaisemia :)

Mukavaa lauantai-iltaa!

Kantriina

Jossu kirjoitti...

Voi kun potkukelkan minäkin saisin...Sillä sitten mennä viilettäisin pitkin talvisia teitä! Tuli sellainen hassu mielikuva mieleen, kovaa vauhtia potkukelkalla kaulaliina perässä viipottaen!!

Rauhallista sunnuntaita!

Jossu

riikka kirjoitti...

oih, potkukelkat on niin parhaita! ala-asteella laskettiin niillä koko kyläkoulu juna-jonossa toistemme syliin ja päälle pakkautuneena :o) ihania muistoja

TeeKoo kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kommenteista ja hyvän päivän toivotuksista, hymyilen täällä ja kiitän :)

Minullakin on lapsuuden mummolastani muistoja potkukelkalla ajamisesta. Siksipä myös mukavien muistojen tähden ostin tuollaisen potkurivanhuksen myös meille...Vaikka talvisia kelejä ei tunnu olevan enää niin paljon kuin ennen ja teitä hiekotetaan. Mutta nautitaan talven keleistä vielä kun voi! :)