tiistai 3. maaliskuuta 2009

Pienten poikain juttuja...

Vielä olet lapsi pieni,
minne johtaaneekaan tiesi...

Mielikuvitusta uutta joka aamu,
leikeissä saa olla mukana mörkö sekä haamu.

Äidin siivouskäskyt harvoin tavoittaa korvat kuulevat,
on mielessä touhut mukavammat ja paremmat
pelit,leikit, legot ja rakennelmat!

Takataskussasi runsaasti pullollaan intoa uutta,
voi kun säilyisi se läpi elämän ja kantaisit mukanasi arjensankaruutta!

Iskä ja äiskä joskus turhaankin huolta lapsistaan kantaa,
elämäsi kun on suuremmissa käsissä, sillä joka Elämän antaa!

-TK-

Pienen pojan piirustuksista on tehty tauluja seinälle ja hyllyille. Eskari-ikäinen tuntuu olevan melko tuottelias tällä saralla :) Yksi mieluisimpia asioita on autot-elokuvan autot ja niiden
Vanha pulpetti on vanhasta kyläkoulun huutokaupasta huudettu. Keski-Suomen pappa näitä kävi huutamassa monta vuotta sitten pyynnöstämme. (Samalla taisi huutaa kaksi muutakin pulpettia..)

Iltasatu tai -kertomus on ehdoton juttu joka ilta! Iltasatuhetkeen olen löytänyt kirppikseltä mukavan tuolin.Tuolilla lekottelee eilen ompeluskoneen alla syntynyt...

Eskarilaisemme teki joulun alla savesta tälläisen ihmisen. Kertoi itse että se on Jeesus, jolla on lapsi sylissä. Minä toki keramiikkakurssilla sen lasitin, mutta työ on lapsen tekemä.
Mielestäni tämä teos kuvastaa hienosti sitä millainen Taivaan Isä oikeasti onkin... Avoin syli kertoo täydellisestä hyväksynnästä, Hän ottaa lapsensa syliin...Lapsi Hänen sylissään voisi kertoa meille että lapsen kaltaiseksi meidän täytyisi tullakin.


18 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Voi kuinka ihana tuo Jeesus,siinä on kaikki mitä sanoitkin.
Suloinen myös tuo ompelukoneen alla syntynyt.
Ihanaista tiistai-iltaa

Deborah kirjoitti...

Ihana postaus sinulla, ajatuksia nostattava. Ihana tuo Jeesus, ja ajatus mitä se kuvastaa. Fiksu juttu kehystää piirustukset. Tuo nojatuoli on aivan unelma!!! Siu!

Jossu kirjoitti...

Tuohon nojatuoliin tekisi mieli istahtaa ja ottaa ompelukoneen alla syntynyt kaveriksi.
Teidän pikkumies on taitava piirtämään ja innokas askartelemaan muistan myös aiemmista jutuista!

Anonyymi kirjoitti...

Että mä sitten tykkään näistä sun sivuistasi...rauhaisat kuvat ja ihanaa kerrontaa! Mä kans sain vuonna jotakin ostettua tuollaisen vanhan 2 istuttavan pulpetin, maksoi silloin peräti 10 mk, n.29 v sitten. Teillä näyttää olevan taitoja nuoremmallakin polvella, oli ihastuttava keramiikkaveistos! Aivan myyntiin kelpaavan näköinen! Ihastelen aina ihmisiä, jotka osaavat tehdä ompelukoneella jotakin..tildoja ja nyt sinä olit tehnyt ihastuttavan hiirulaisen. Olet katsellut kaikki sun käsillä tehdyt tavarat!

-T kirjoitti...

Tytti: Oleellisin on kieltämättä tuossa lapsen tekemässä hyvin tullut esiin; rakastava syli <3
Ihanaisia päiviä sinullekin blogiystäväni :)

Deborah: Tuon nojatuolin sanoivat olevan emma-tuoli, minulle nimi ei kerro paljoa, mutta olen myös siihen tykästynyt ja hyvä se on istua!! (Jotain 60e taisin siitä kirppiksellä pulittaa)
Saakoon tuo Jeesuksen avoin, rakastava syli vallata meidät!! :)

Jossu: pikkumies on ehdottomasti tuottelias ja tykkää askarrella!
Sulla on muuten uusi kuva, hieno!! :)

Vilukissi: On ilo kuulla että tykkäät käydä täällä! Minäkin tykkään sinun hauskasta tavasta kertoa asioita sivuillasi, niitä lukee ehdottomasti hymy huulilla :)
Oletpas saanut aikanaan edullisesti pulpetin! Nykyään osataan pyytää paljon ja ihmiset on valmiita maksamaankin paljon(=ihan liikaakin ;))
Tuo lapsen teos on minustakin hyvä! Ja tuohon hiirulaiseen olen itsekin tyytyväinen (tein sen nimittäin ilman kaavoja ja kaavat syntyivät samalla...Oli kyllä tuuria paljon mukana! :))

Marge kirjoitti...

No huh, olipa urakka, että pääsin tänne kommentoimaan, bloggeri on "kiusannut" minua jo kolmisen viikkoa, huoks!
Ihana postaus! Aivan ihana toi keramikkapatsas Jeesuksesta!! Todella hellyttävä!! Myös hiiri on herttainen! Olet runoillut, siitä tuli hieno!:)

Anonyymi kirjoitti...

Siis ihan MIELETTÖMÄN ihana toi Jeesus! Taas kerran lapsi on nähnyt totuuden! Iloinen heppu, joka koko olemuksellaan toivottelee tervetulleeksi syliinsä istumaan! Eikä suinkaan monalisamaisesti hymyilevä kiiltokuvapaimen siunaamassa pienokaisia sädekehä pään päällä. Kuka muksu semmoisen syliin haluaisi!?

malla kirjoitti...

ekaa kertaa vierailulla:)ihania juttuja löysin blogistasi ja tuo jeesus on kyllä ihastuttava!!ihanasti käit leveällä ottamassa syliin...mahtava tuotos:)
mukavaa tulevaa viikonlopun odotusta:)
-malla-

mimmuli kirjoitti...

Ihastuttava postaus=) Tosta tulista pdän, ihanan nostalginen. Meillä aikoinaan esikoinen myös paljon teki lauluja ja runoja päätyi ihan antologiaankin jo 4 vuotiaana, nyt onkin lahjakas tyttö ja taiteilja.Lapsia on ihana kannustaa kiinnostuksen kohteita päin..

Vianna kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa kurkistelemassa blogissasi. Löytyy kauniita kuvia. Ja mikä ihana tuoli! Tuontapaista nojatuolia olen itsekin etsiskellyt iltasatuhetkiä silmälläpitäen.

-T kirjoitti...

Marge: Näiden tietokoneiden kanssa on kyllä toisinaan harmituksia, mokomatkin koneet!! Kiva kuitenkin pääsit :) Sinultakohan sain innostuksen kokeilla myös runoilla... ;)

Kutri: Niin osuvasti sanottu mitä sanoit! Olen itsekin miettinyt että lapsi osaa nähdä hyvin totuuden!

Malla: Kiva kun tulit tänne :) Sinunkin blogisi on herttainen ja täynnä hienoja juttuja!!
Mukavia hetkiä tuleviin päiviisi :)

Mimmuli: Tuo on totta että kannattaa kannustaa lapsia mistä tykkäävät! (Siksipä laitoin tuon meidän pojan kuvataidekurssille tänä keväänä)Kiva kun kävit :)

Heinähattu: Kiva kun tänne löysit! Hauskaa saada uusi vierailija :) Iltasatutuoli on kyllä kiva itseä ja lasta ajatellen, toivottavasti löydät mieluisan!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä lapsesi Jeesus-veistos on aivan verraton, siis niin kuin sen pitääkin olla: Jeesus kädet ojossa ottamaan meidät kaikki syliinsä. "Antakaa lasten tulla tulla..." jne. Eksyin sivuillesi jostain ja ihastuin rauhalliseen harmoniaan ja mukaviin kuviin. Toiset tekee mitä ne osaa ja toiset mitä ne haluaa. Sinä kuulut jälkimmäiseen ryhmään ihan varmasti :).

"Kantriina" kirjoitti...

Kaunista ja kaikkea luovaa löytyy siun postauksestasi. Lapsesi näkemys Taivaan Isästä on kyllä niin ihana! :)

Mukavaa viikonloppua
toivottelee Kantriina

-T kirjoitti...

Mansikki: Kiitos sinulle sanoistasi...:)
Niin, se on varmaan niin että lapsi luonnostaan oikein haluaa tulla Jeesuksen syliin. Ja Jeesus tiesi tämän sanoessaan "Sallikaa lasten tulla minun tyköni..."

Kantriina: Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin sinä kauniin & ihanaisen blogin pitäjä!!! <3

Lennu kirjoitti...

Kiitos vierailustasi luonani.
Kyllä on hieno näkemys ja oivallus lapsellasi.
Piirustuksia on mukava laittaa kehyksiin, että säilyvät. Minäkin olen laittanut jo aikuisten poikieni tuotoksia ja ne ovat yläkerran käytävän seinällä.
Selasin aiempia postauksiasi ja törmäsin jälleen lauluun -kaksi puuta - ja ensimmäisen kerran AJATTELIN sanoja, tuli mieleen niistä eräs ystäväni.
Piipahduksiin terkuin Lennu

Maaka kirjoitti...

Nimimerkiisi olin ennen nähnyt, mutta nyt vastavierailun merkekeissä ensi kertaa blogissasi.
Sultakin löytyy kauniita kuvia! Ihania. Mäkin aijon joskus osata :)

Mahtava tuo eskarilaisen työ! Luulis ihan kuuluisan keramiikkataitelijan tekemäksi :)Tosi hieno, kasvot, kädet ja ajatus tietenkin myös.

Tosi hauska ja suloinen hiirulainen nappisilmä. Täytyypä tutkia sitä tarkemmin ;)

Mukavaa viikonloppua!

Piitis kirjoitti...

Eka visiitti blogisasi:) Voi kuinka kaunis Jeesus työ on, ja ajatus myös.
Hiirulainen on söpö:) Teidän nojatuoli oikein kutsuu lukemaan satuja.
Meillä on myös lasten töitä kehystettynä pitkin eteisen seiniä. Nyt kun lapset ovat jo aikuisia on kiva muistella mitä he ovat milloinkin piirtäneet.Kannattaa piirroksen taakse laittaa mitä työ esittää ja päivämäärä. Niitä kun ei vuosien saatossa enää muista.
Toivotan Sinulle oikein hyvää viikonloppua!
Terkuin Piitis

-T kirjoitti...

Lennu: Kiva kun vastavierailulle tulit :) Niin, lasten työt ja taulut ovat sitä parasta "taidetta"
Minullekin tuo "kaksi puuta" tuo aina ajattelemisen aihetta ja toivetta...
Mukavia viikonlopun päiviä!

Maaka: Kiva kun tulit luonani käymään :) Mukavaa viikonloppua sinulle ja sanonpa vain että sinullahan on oikein upeat kuvat...joten kyllä osaat!! :)

Piitis: Mukavaa kun tänne tulit! Kiitos sanoistasi & vinkistä!! Onkin hyvä laittaa piirrosten taakse mitä kukin piirros esittää. Olen usein vain päivämäärän laittanut...