maanantai 9. maaliskuuta 2009

...Samassa maljakossa sulassa sovussa :) Risuihin odotan keväistä aavistusta, uusia lehtiä puhkeamaan! Ruusu kaunistelee yksinään, tuo tuoksahdusta suloista!
Ilahduin kun naistenpäivänä lähikauppias muisti ruusulla. Myyjä vetäisi kassansa alta ostosteni perään ruusun! Aidosti yllätyin, ilahduin, kiitin!! :) Menen kenties sinne toistekin...Kyllä osaavat kauppiaat vetäistä oikeasta narusta!
Ruusuja voisi antaa elämän monista pikku seikoista... Nyt ainakin kevät niitä esittelee meille päivittäin. Aurinko hellii& lämmittää lisääntyvällä valollaan ja kirkkailla säteillään. Uutta, puhkeavaa luontoa on ilo seurata! Kevättä, kasvun voimaa, pieniä elämän ihmeitä pian ihmetellä. Kiitollisuudella on hyvä ottaa vastaan kaikki tämä Luojan luoma, yksityiskohtaisesti tarkkaan suunnittelema.
Nautin myös eilisestä onnistuneesta hiihtoretkestä, vaikka alamäet hirvittää ja ylämäkiä en meinaa jaksaa sivakoida... Selvisinpä vain kolmella kaatumisella kolmen kilsan matkalla(!!), lumeen pyllähdin ja jatkoin reippaasti matkaa...Koin ihan olevani hyvä, reipas tyttö :) Hiihtämisestä saa hyvän mielen
~~

Viikonloppuna leikkasimme omenapuiden oksia. Monesti on leikkaus jäänyt, mutta nyt tuli leikattua niin että ihan sääliksi jo omppupuuta kävi! Monen vuoden unohdetut leikkuut kerralla! On maljakossakin osa oksista, jospa niihin puhkeaisi omppupuun kukkasia... Toivon kovasti :)

Puita kaadoimme myös toistakymmentä takapihaltamme valoa tuomaan. Enimmäkseen mäntyjä ja muutaman koivukin. Koivun risuista saa kauniita kransseja tehtyä....
Vielä listaan "risuja haasteen muodossa" inhokkiruoistani.
Listata täytyisi viisi inhokkiruokaa. Haasteen sain Jossulta
Tuntuu siltä että voin oikeasti sanoa olevani kaikkiruokainen... Ain on kaik kelvant!!
Mutta jotain tuli mieleen:
1. Simpukat. Söin kerran pizzassa moisia ja ei meinannut mennä alas. Eivätpä siis kuulu mun herkkupöytääni. Melkein kaikki muut merenelävät ja äyriäiset kuten katkaravut, mäti jne ovat hyvää herkkua minusta, muttei simpukat.
2. Lehmän kieltä en ole maistanut enkä maistaisi (Varmaan ajatus ohjaa liiaksi käyttäytymistä...)
3. Valkohomevuohenjuusto. Tykkään yleensä homejuustoista, sinihomejuusto on ihan lempparia (Nam!!) ja vuohenjuustosta tykkään jos on kovaa juustoa esim fetana, mutta muutaman kerran olen syönyt sellaista löllöä vuohenjuustoa jossa valkohome pinnalla...ei ihan mun makuuni vaikka reippaasti yritin syödä sitä...
4. veriletut. Veriruokia en ole liiemmin tottunut syömään, eikä siksi tee niitä mieli eikä veriruot yleensäkään kuulu ruokavaliooni... (Joskus ala-asteella viimeksi varmaan näitä söin, eikä kovin houkuttele vaikka muistaakseni melko neutraali maku niissä on)
5.HK:n sininen. Tämän varmaan pitäisi olla herkkua meille suomalaisille, mutta kun tein tässä joku aika sitten hk blå:sta makkarakeittoa niin ihmettelin ihan missähän lienee vika...

Tästä saa napata haasteen kuka vain haluaa, mutta jos haluatte ottaa haasteen niin haastan:
Marin iltapuuroglogista, Deborahin, Puhdaspuuvillan Saran, Maakan, Tytti- taivaanrannanmaalarin.
(En tiedä oletteko jo haasteen saaneet) Tehtävänä listata 5 inhokkiruokaa ja laittaa tehtävä eteenpäin.Ja vielä näitä...
Nekin voivat taipua kauniiksi...
Mietin että sellainen elämämme risukko, mitkä eivät ole olleet miellyttäviä päiviä vaan koettelevia...Voisivatko ne joskus koitua elämäämme hyödyksi?!? ...Ja siten siis myöhemmin elämässämme ikäänkuin taipua kauniiseen muotoon ja olla jollain lailla avuksi/hyödyksi... Koettelemusten sanotaan ainakin lisäävän kärsivällisyyttämme. Voisihan se ainakin jollain lailla olla kauniinpaa kuin kärsimättömyys...?!?


Posted by Picasa

19 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Kaunis risu-ruusu pöydällänne.

Hyvä kun muistuttelit noista omenapuista. Pitäisi niitä munkin käydä leikkaamassa. Jotenkin joka vuosi tämä kevät tulee ihan kuitenkin yllättäen:)
Teillä on sitten ensi talveksi paljon polttopuita kun harvensitte tonttianne.

Kiva oli lukea sinun inhokkiruokasi!
Simpukat kyllä mäkin jätän vähemmälle, en syö kuin ehkä pizzassa jos niitä on laitettu.
Vuohenjuustoon taas olen jäänyt melkein koukkuun, salaatin kanssa se on ihanaa!!!

Jossu

Tytti kirjoitti...

kiitos käynnistäsi ja haasteesta.
Kauniita risujuttuja,olen niitä kans tehny viime keväänä.lintuja,kransseja koreja ym.käyppä kattomassa sivuillani mun inhokkiruuat.
Mukavaa viikkoa

"Kantriina" kirjoitti...

Ihanan yllärin sait kaupassa! :)
Ja miulle oli kyllä ylläri, että nytkö jo täytyy omppupuita leikata? Ollaan miun miehen kanssa, ei viher- vaan poropeukaloita puutarhassa :/ Meidän pihassa on kaksi toooosi vanhaa, mutta ah niin kaunista omppupuuta. Pelkään, että niiltä lähtee henki jos mennään leikkelemään. Kyllähän niiden pitäisi sitten voida paremmin, mutta mene ja tiedä :)

Aurinkoista alkanutta viikkoa!

Kantriina

mimmuli kirjoitti...

Ihania kuvia oikein kauniita=) Iloista viikkoa=)

Maaka kirjoitti...

Kiitos haasteeasta :)

Hyvä meidänkin kannalta ku muistutit omenapuista, muutaman kerran käynyt mieles täytyy oikein laittaa kalenteriin merkintä: leikkaa omenapuut.

Noita risuja on mukava saada.Ja mukavan yllätyksen sai kauppiaalta. Vai olisko niitä pitänyt antaa miehille, että olisivat yllättäneet vaimonsa? :D

Marge kirjoitti...

Elämän risukko, niin hyvin oivallettu ja sanottu!! Varmasti siinä käy juuri niin kuin sanoit, ainakin toivon niin...:)
Kauniita kuviasi oli jälleen ilo katsella! Puusavotta odottaa mökillä...täällä kotona se on onneksi jo takanapäin. Olemme muutaman vuoden aikana täällä kaataneet monta suurta koivua! 50-luvulla talon alkuperäiset asukkaat ovat ne innoissaan istuttaneet, vähän vain liikaa!
Oikein mukavaa viikonjatkoa sinulle ystäväni!!

vilukissi kirjoitti...

Harrastatko valokuvaamista? Ovat erittäin ihanan eteerisiä kuvia. Leikkasitte jo omppupuita? Eikö teillä ole lunta?

Deborah kirjoitti...

Mukava postaus taas. Olen kyllä sitä mieltä, ainakin oman elämäni kohdalla, että nuo elämän risukot on kummasti kasvattaneet. Toki joku voi katkeroituakin, mutta itse olisin paljon vaikeampi tyyppi ilman risukkoistakin elämänkoulua.:) Sulle on blogissani jotain!:)

TeeKoo kirjoitti...

Jossu: Meidän puista ei paljoa tullut polttopuuta vaikka paljon niitä kaadettiin. Olivat vielä sen verran pieniä ja ohkaisia puita... Mutta vähän sentään tuli, saa muutamat kerrat lämmittää niillä saunaa ja uunia :)

Tytti: Vautsi vau!! On taito tehdä lintuja yms risuista, ehdottomasti!! Osaisinpa mä myös :) Mun tekeleet on risuista vain noita helppoja kransseja :) Pajusta sitten koreja olen myös vääntänyt.

Kantriina:Uskon että vanhat omppupuut ovat ihania, oikeita aarteita! Niiden leikkaamiseen tarttee varmaan oikein tikapuut ja kunnon sahan!?! En ole ihan varma tuosta leikkuuaikataulusta, mutta luulisin että olisi nyt ihan hyvä aika... Me olemme täällä sellaisia "kokeilevaisia" puutarhureita, ei ole meilläkään kaikki hommat hanskassa ;) Oppia ikä kaikki!

Mimmuli:Kiva kun poikesit moikkaamassa täällä, ilahduin :)

Maaka: Ole hyvä vain haasteesta, hauskaa jos otat sen vastaan! Tuo olis kyllä voinut olla niinkin kun sanoit et kauppias olis jaellut kukkasia miehille! Ja he olis antaneet sit ne vaimoilleen ;)

Marge: Tuota elämän risukkoa ite mietin vielä että sellaisista voi ihminen helposti myös katkeroitua... Mutta jos ei katkeruus pääse valtaamaan, niin voi sitten koettelemukset saada aikaan meissä jonkinlaista "kasvua". Minäkin toivon että niin tapahtuisi! Hyvää viikkoa sinulle:)

Vilukissi: Valokuvaaminen on minusta kyllä kivaa puuhaa!! Ehkäpä voisi sanoakin että harrastan sitä, sillä tulee muutenkin kuvattua paljon ja olen lähes aina kuvannut. Kiva jos tykkäät kuvista :)
Omppupuiden leikkaamisesta mulla on vain käsitys että kevättalvella ne pitäis leikata. Joskus jäi jostain käsitys että ihan helmikuulla, pitäneeköhän se paikkaansa?!? Lunta kyllä täällä on ja lisääkin viime päivinä satanut.(Kasvuvyöhyke II) Kun katsoin noita oksien silmuja niin yllättävän pullukoita jo olivat. En tiedä varmaksi teimmekö oikein, kokeilevaisia puutarhureita vähän ollaan...

Deborah: Niin, hyvä kun mainitsit tuon että voi noista elämän risukoista helposti katkeroitua. Mietin sitä jälkeenpäin että sehän se tuosta tekstistä puuttui... Katkeruus on niin kurja juttu, salakavala sellainen! Pilaa niin monen hyvän jutun ja ujuttautuu liian helposti... Mutta tosiaan niin minäkin toivon että elämän risukoista olisi jotain opittu ja hyötyäkin saatu!
Kävin kurkkaamassa luonasi...Yllätyin, kiitän!!! Mukavaa viikkoa sinulle :)

Mari kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Ja tosiaan mukava yllätys kauppiaalta ;) Hienoja risusydämiä olet tehnyt... Mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? Ihana fontti...

TeeKoo kirjoitti...

Mari:Latasin netistä Picasa3:n ja tuohon kuvankäsittelyohjelmaan olen tykästynyt! (Googleta tolla hakusanalla...ja neuvon kyllä lisää jos tarvis!) :)

piitis kirjoitti...

Heisan!
Kaunis risusydän:)) Kuvia olet käsitellyt onnistuneesti.
Keskiviikko terkuin Piitis

Minttu kirjoitti...

Hei,
Kauniita kuviasi olen täällä ihastelemassa ja ihania ruusuja ja risuja... :)
Iloista viikon jatkoa!
-Minttu-

Minttu kirjoitti...

Hei,
mie vielä täällä, sillä piti vielä kysyä, että oletko itse kirjoittanut tuon kaunon vai saako tuon fontin jostakin?? Minulla on käytössä Picasa 3 mutta en ole noin kaunista fonttia löytänyt...
Terveisin Minttu

vilukissi kirjoitti...

Olet aivan oikeassa tästä leikkausajasta! Oikein googletinkin: "Tee leikkaukset vuosittain kevättalvella ennen kasvukauden alkua, niin vältyt rajuilta nuorennusleikkauksilta"

Mari kirjoitti...

Höh, mullakin Picasa 3 ja siinä ei ole noin kaunista fonttia :(

TeeKoo kirjoitti...

Piitis: Kiitän sanoistasi :) Oikein mukavaa päivänjatkoa sinulle!!

Minttu ja Mari:Kävin tarkistamassa mikä tuon fontin nimi Picasa3:ssa oikein onkaan: "bickley script"
Mukavaa uutta päivää, torstaita!!

Vilukissi:Kävin minäkin vielä googlettamassa ja saman tekstin löysin...
Toiveikasta torstaita tänään! :)

Lennu kirjoitti...

Kivat kuvat ja eikös olekin ihanaa, kun joku yllättää positiivisesti (ruusu kauppiaaltasi).
Risutyöt ovat kivoja.
Terkuin Lennu

TeeKoo kirjoitti...

Lennu: Kiitos sanoistasi!! Risutöiden tekeminen on kyllä mukavaa puuhaa, muutaman jutun vielä lisää värkkäsin :)
Hyvää viikonloppua sinulle!!!