keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Kasvimaalla kera pienten apureiden...

Kasvimaalla on pikkuisia kylvöjä tänään tehty. Keltasipulia, vähän perunaa ja auringonkukan siemeniä on kylvetty. Viime kesänä suurensimme hiukkasen lisää tuota kasvimaata. Ei sinne hirmuisesti kasveja mahdu, mutta muutamat sitä ja tätä...
Olen saanut neuvon, että ennen kun sipulit istutetaan maahan, niin niitä tulisi liottaa tuhkavedessä. Se estää kuulema toukkia/matoja niihin tulemasta. Toinen neuvo on kastella sipuleita välillä tuhkavedellä... Jokunen vuosi sitten sipuleissani havaitsin joitain toukkia ja silloin sain tällaisen neuvon... Se kuulema tepsii!

~

Kodinhoitohaasteella minua on heittänyt Maaka.
Siksipä tähän kuvasin uusimman "siivousvälineeni"
Nimittäin tuo pieni juuriharja on perunanpesuun tarkoitettu,
kevätmarkkinoilta tässä taannoin ostettu.
Se on sellainen miniversio juuriharjasta. Tykkään siitä, koska se on jotenkin niin kaunis! Ja oikeasti perunoita pestessä myös hyvä!
Kuvan kynsiharja on melkein jo aikansa elänyt...Paljon käytetty!
Kuten myös mäntysuopa!

Elikkäs haasteessa oli kertoa mitä koen (5 asiaa)
kotia hoidellessa tärkeiksi:


1.Tiskirätti. Tätä tarvitsen aamupalasta iltapalaan ja useana hetkenä siltä väliltä!
2.Imuri! Kerran viikossa (perjantaisin) meillä on iso viikkosiivouspäivä. Silloin isot lapset imuroi osan ja minä tai mieheni osan. Muutaman kerran viikolla sitten on pakko kaivaa myös imuri tai harja esiin, sillä keittiön lattia suorastaan huutaa sitä!! Meillä kun tuo syöttötuolilainen pudottaa lähes joka ruoalla lattialle jotain... (ja kyllähän me muutkin ;))
3. Pyykkikone. Se pyörii lähes joka päivä ja muutamaan otteeseen päivässä.
4. Tiskikone. Tämäkin on ihana apulainen. Isojen lasten hommana on myös viedä sinne likaiset omat astiat ja toisinaan tyhjentää sitä (kuuluu viikkorahaan tehdä kotihommia!)
5. Toisten perheenjäsenten apu. Vaikkakin suurimman osan äitinä siivouksesta teen, niin kaikenlainen apu on tarpeen! Enhän täällä yksin sotkekaan...Tätä aina "jankutan" lapsillekin... tämä koti ei ole vain minun koti!

Tässä olisi haastetta, otapa matkaasi jos siltä tuntuu!!


14 kommenttia:

kati kirjoitti...

Mukavia puuhasteluja siellä teillä. Minäkin olen muuten saanut tuon tuhkavesineuvon. Toivottavasti teillä ei linnut syö auringonkukan siemeniä, meillä kun maassa on enää kuoret jäljellä :(

kisu kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa puuhastelunne ja kauniita kuvia. Minun kasvimaani on vielä vaiheessa.
Leppoisaa helatorstaita!
-kisu-

vilukissi kirjoitti...

Taisi iäkäs äitinikin aikoinaan käyttää tuhkavettä, eikä koskaan puhunut ylim.eläimistä. Tuttavani käy kamppailua nyt lehtokotiloiden kanssa. Mulle oli elämäni eka tuttavuus, en ollut tiennytkään, että läntiseen Suomeenkin ovat kulkeutuneet. (Tuli mieleeni, että äitini kasteluvedessä oli jopa kahvinpuruja, olikohan se vain jokin niiden hävittämiskonsti ..ptääpä kysyä)

tinttarus kirjoitti...

KAsvimaa odottelee meillä vielä yksikseen siemeniään.....
Mies innostui metsään kotamme viereen rakentamaan aittaa. Joten kasvimaa ilmeisesti odottelee vielä tovin....kun minäkin olen viimeisen kouluviikon todistustenteko- ja juhlakiireissä. Hui kauhistus, miten lähellä onkin jo ihan oikea kesä!!IHANAA!!
TUo tuhkavesitemppu täytyy pitää mielessä. Onneksi ei vielä keretty tuhkaämpäriä tyhjätä....mietiskeltiin, että minkä pensaan juurelle se päätyy, mutta nytpä se suuntaakin sitten kasvimaalle!!
Vietin pitkän tovin blogissasi. Se on niin paljon ihanuutta pullollaan!!

Lennu kirjoitti...

Ahkerana olette touhuilleet.
Minulla on se "minikasvimaani" ja vähän raparperiä alamaassa.

Vanha mansikkamaakin olisi käännettävä nurin. On jo aikansa palvellut. Tuosta tuhkasta minäkin olen kuullut, että se karkottaa ötökät.

Kivaa helatorstaita sinnepäin!

TeeKoo kirjoitti...

Kivä "nähdä" teitä täällä :) Helatorstai meni meillä extempore-reissulla Tampereella pirkkahallissa! Hyvä oli päästä siellä myös mm Michael W Smithin konserttiin:)

Kati:Hauska kuulla ettei tuo tuhkavesitemppuni olekaan niin "outoa"! Ja voi sentään jos teillä on linnut syöneet auringonkukan siemenet! Auttaiskohan jos esikasvattais sisällä ne ensin pieneen alkuun!?!

Kisu: Kiitos! Kerronpa sinulle että sain muuten sellaisen valkoisen pelargonian :) Kiitos ystäväni, joka oli täältä blogistani lukenut toiveeni...Täytyykin miettiä mitä täällä kirjoittelee ;)

Vilukissi: Tuhkavesi lienee sitten ihan oikea vanha kunnon konsti!!! Hyvä kuulla ja tietää :) Äidiltäni minäkin olen tuon neuvon saanut! Niin, mikähän virka sitten kahvinpuruilla olisi!?! Oma hyvä syynsä on varmaan siinäkin!! Hyvää viikonloppua!

Tinttarus: Kiitos sinullekin käynnistäsi ja mieltä lämmittävistä sanoistasi! :)
Totta, ihanaahan se on kun kaikki kesän vihreys ja vehrys (Ja kesälomat!!) on nyt edessäpäin... Hyvä kuulla jos sait uuden vinkin, mihin tuhkaämpäristä tuhkaa vois myös tyhjentää :)

Lennu: Minikasvimaa kuulostaa kivalta...Sellainen ei pääse tulemaan "työleiriksi" :)
Meilläkin tuo kasvimaa on aika pieni ja siksipä just hyvä ettei siitä tule rasitetta!
Oikein mukavaa viikonloppua!!!

Sussi kirjoitti...

Kasvimaalla puuhailu on tosi mukavaa, sain lapsena sitä tehdä äidin ja äidinäidin kanssa, silloin lähti siemen itämään:)

elina kirjoitti...

Tuhkavedessä minäkin sipulini liotin silloin joskus kun oli kasvimaa. Aina tuli hyvä, tai ainakin kohtalainen sato.

Sirkka kirjoitti...

Voi ihanuuksia pienokaisia...täälläkin kylvöhommeleissa...kurkin juuri Mi..blogia ja siellä myöskin, ihanaa!

Aikaisemmatkin kuvasi ovat kovasti mieleeni ja arvaa..tänään kun olin ajelemassa metsässä pyörällä, niin linnut lauloivat, johon minä yhdyin..tule tule kanssani laulamaan...ihanaa..

TeeKoo kirjoitti...

Heippanen teille, kiva kun kävitte!!!
Sussi: Niinpä olen minäkin mummolassa aikanaan viettänyt kasvimaalla aikaa ja opetellut rikkaruohojen kitkemisen taitoa ;)
Elina: Hyvä on kuulla että tuo temppu todella tepsii!! :)
Sirkka:Kiitän sanoistasi! Lintujen laulua kuulostelee jotenkin erityisen herkin korvin pitkän talven jälkeen, niin se on ja se on ihanaa :)

Marge kirjoitti...

Kauniita, tunnelmallisia kuvia, sillä loppujen lopuksi arki on kaunista!! Esim. kuinka kauniita ovat nuoret sipulit ja jopa juuriharja..;D

Toi oli mulle ihan uusi vinkki, että tuhkavesi...Hyvä tietää!!

Tiedätkö, olen jotenkin viime aikoina miettinyt teidän blogiystävien merkitystä, kuinka tuntuu kuin teidät monet tuntisi "oikeesti"! Ymmärrätkö? Sinä olet yksi niistä minulle tärkeiksi tulleista ystävistä! Joten kiitos, kun olet ystäväni!!

Marge kirjoitti...

Ps. Meinaa, arvaa vain, kuinka monet kerrat olen hymyillyt ja naureskellut, kun olet sanonut, että teimme samaa, esim. makuuhuoneremontti tai muuten jutut ovat menneet yksiin...;))

Anonyymi kirjoitti...

pörähdinpäs tännepäin ja kivalta näyttää!
laittelenkin blogisi linkkeihin ja tulen uurestaankin :)

TeeKoo kirjoitti...

Marge: Kiitän sanoistasi ystäväin siellä jossain...Kuitenkin lähellä!! Niinpä, samaa olen huomannut, niin monet jutut käy meillä yksiin :) Ja ilahduin taas käynnistäsi!! Minulla on ollut hiukan väsyttävä päivä tänään kun olin kirpputorilla myymässä meidän perheen romppeita. Kiva jos sait myös vinkin tästä tuhkajutusta mukaasi :)
Mi: Tervetuloa :) ...Ja uudelleen olet myös tervetullut!!! Mukavaa sunnuntai illan jatkoa sinulle myös!