lauantai 31. lokakuuta 2009

H a a s t e t t a . . .
Sain mielenkiintoisen haasteen, johon ajattelin tarttua.
Tämän haasteen minulle heitti
Tilu. Tehtävänä olisi kertoa kirppislöydöistäni. Hän haastoi minua kertomaan kolmesta onnistuneesta löydöstäni sekä kolmesta oudosta löydöstäni... Mielenkiintoinen ja hauska haaste!!
Hetken pohdittuani ja ympärilleni silmäiltyäni, huomaan että tosi paljon olen kyllä kirppiksiltä hommannut erilaisia juttuja. Tässä ekaksi nyt niitä outojen listalle päässeitä:


Vanha mitta.
Suoraan sanottuna en ole tätä käyttänyt enkä tarvinnut! Ajattelin ilmeisesti että tätä tarvitsen jossain ja mitä vielä...en sittenkään ole tehnyt tällä yhtään mitään! Jotenkin tätä ostaessani ajattelin ilmeisesti että tämä olisi kätevä pienikokoisena, hyvin kokoontaittuva ja todella tarpeellinen... No, eipä tuo maksanut muistaakseni kuin 0,50 eur.

Toinen outojen listalle päätyvä juttu on "Myötäjäiset"-kirjanen. (Ostin samalla kerralla tuon vanhan sivistyssanakirjan, jota olen hiukan selannut) Myötäjäiset kirja on näytelmämuotoon kirjoituttu vuodelta 1946. Sivut ovat kellastuneet ja jotkin sanat näyttävät olevan vanhoja, siis joksenkin outoja ja kiinnostaviakin mutta eipä ole ollut aikaa paneutua meikäläisellä näihin myötäjäisiin. Mitähän taas kuvittelin kiikuttaessani tuonkin kirjan kassalle... Romanttisin hömppä hömppä- aatoksin luulin löytäväni vissiin ihmeellistäkin ihmellisemmän aarteen...!! No eipä tämäkään ollut muistaakseni kuin sen 0,5 eur.
Kolmas on tämä tuoli! Muuten hyvä mutta tooosi kiikkerä, notkuva ja liitoksistaan heiluva! Mieheni sanoikin mulle heti kun näki tuon että tosiaan maksoitko tuosta 8 euroa!!! Oli sitä mieltä että mulle olisi pitänyt maksaa sen verran että vaivaudun kiikuttamaan tuo tuolin kaupasta ulos! Tykkäsin vaan siitä jotenkin... Mutta tottahan se on ettei ole kiva juttu kun joku vieras tulee ja meinaa istahtaa tuolille, niin täytyy nopeasti ehtiä sanoa että älä vaan.. sillä se ei välttämättä kestä... Jos joku haluaa fixata tästä tuolin itselleen niin femmalla siitä luovun sillä onhan siinä mukavat tuolin osat valmiina :)
Tuo tuolilla oleva vauvan makuupussi joutuu outojen listalleni myös sillä ei meillä ole enää sellaiselle tarvetta, mutta ajattelin sitä ostaessani että teen siitä sellaisen muhkean paksun tyynynpäällisen... Tekemättä sekin on! Ehkä joskus saan sen vielä tehtyä tyynymuotoon!?!

*
*

Sitten niihin onnistuneisiin löytöihin.
Mokkanahkainen takki aikanaan maksoi 20mk (Yli kymmenen vuotta sitten). Olen tykännyt tästä tosi paljon ja käyttänytkin hirrrmuisesti!
Vanha kirjoituspöytä. Ilmeisesti 1920 luvulta, en ole ihan varma, mutta jokatapauksessa vanha pöytävanhus tämä on. Muutama vuosi sitten pulitin tästä 160eur.

Kolmannelle sijalle pääsee valkonen lipasto pikkuiselle tytöllemme. Lipasto on hänen huoneessaan ja tämä on ollut kätsy säilytyspaikka hänen pienille vaatteilleen :) Muistaakseni 40 eur tästä pulitin jokunen vuosi sitten.

Tässä sitä taas tajuaa että tulee hamstrattua kaikenmoista tavaraa, turhia ja ihan kivojakin löytöjä! Nappase ihmeessä tästä haaste matkaan. Minusta tämä oli hauska haaste :)

Hyvää pyhäinpäivän viikonloppua!

11 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Heips,
Käväisin kurkistelemassa aarteitasi ja turhuuksiasi.
Hienoja löytöjä nuo aarteesi. Varsinkin kirjoituspöytäsi vei minunkin sydämeni!

Anonyymi kirjoitti...

Voihan myötäjäiset! :D
Söpöhän tuo sininen tuoli kyllä on,mutta kehnoa jos on kiikkerä.Mäkin oon joskus ihastunut johonkin "kiikkerään romuun" ja mies on pyöritellyt päätään..
Ihana tuo helmitaulu tuossa kirjoituspöydälläsi!
Ja tyttäresi vaattekaapi on myös kaunis.
Mukavaa sunnuntaita! :)

kisu kirjoitti...

Ihana postaus aarteistasi ja turhuuksistasi. Ja ihan kiva kuulla minkä hintaisia hankintasi ovat olleet.
Ja niin kauniita kuvia tuossa aiemmassa postauksessasi.
Mukavaa viikonlopun jatkoa!
-kisu-

MaMMeli kirjoitti...

Hei, ihana kirjoituspöytä, heti ostaisin jos kohdalle osuisi :)

Anni kirjoitti...

Hienoja aarteita olet löytänyt kirppiksiltä! Sieltähän voi hyvällä omallatunnolla ostaa välillä sitä vähän outoakin kamaa:)

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä löytöjä olet tehnyt, muutama oikein helmi:) ...ja niinhän se on, että siellä tarpeellisuuden taju hämärtyy ja mukaan jää jotain aivan turhaa...

Kyllä mä olen ihan kirppisfani nykyään ja yksi ehdottomasti parhaista kirppiksistä on kalliossa valtteri kirpputori:))) Täällä ei juurikaan lapsille mitään ole, mutta aikuisille sitäkin enemmän, vaatteita ja sisustus hömppää. Kannattaa käydä ja olla paikalla jo kahdeksalta:)

-Riina

Lisay kirjoitti...

Mielenkiintoista lukea loydoistasi.Tuo kirjoituispoyta-nurkkaus tosi ihana!

Marge kirjoitti...

Ihanat löytösi ovat kyllä ihania!!!:) Tuo kirjoituspöytä on joko ihan samanlainen tai ainakin melko samanlainen kuin huvilalla, mieheni papan käytössä ollut.
Niinhän sitä tulee tehtyä niitäkin ostoksia, joita luulee ostoshetkellänsä ehdottomasti tarvitsevansa...;)

Kauniita lokuisia kuvia edellisessä postauksessa!

Leppoisaa sunnuntaita!:)

Marge kirjoitti...

Ps. Piti vielä mainita, että tuo kirjoituspöytänurkkaus on kauniisti somistettu!!! Kyllä siellä kelpaa kirjoitella, askarella yms.kun ympäristökin on niin kaunis!!:))

-T kirjoitti...

Tilu: Kiitän mukavan haasteen heittämisestä :)

Virva: Sanos muuta, voihan myötäjäiset!! Tuosta helmitaulusta, se on Pärnusta vanhasta osto- ja myyntiliikkeestä viime kesän tuliainen.

Kisu: Nappase ihmeessä haaste mukaasi, olisi hauska myös lukea sinun kirppisjutuista :)

Mammeli: Kirjoituspöytään en voinut olla ihastumatta! Tuo kirjoituspöytä on kaupunkimme seurakunnan kirpputorilta löytö.. Eli hyvään tarkoitukseen menee siis tuotto :)

Anni: Kaikki kirppikseltä hommattu tuntuu usein aarteilta.. Sitä ne ovatkin tai sitten tulee vietyä ne takaisin ja ovat sitten pian jonkun toisen aarteita..Niin kai se menee :)

Riina: Minä lähden heti Valtterille jos oppaaksi ja seuraksi tulet!! En nimittäin ikinä ole päässyt sinne käymään! Kuullut olen paikasta ja joku muukin on sitä mulle kehunut. Ihan tosissani tässä kyselen..Paras olisi ilman kersoja jos lapset saamme hoitoon! Mitäs sanot?

Lisay: Kiitos! Nappase ihmeessä sinäkin haaste matkaasi, olisi kiva lukea :)

Marge: Kiitos :) Yksi ystävänikin sanoi että hänen papallaan on ollut aikanaan vastaavanlainen kirjoituspöytä, lienee siis ollut suosittu pappojen keskuudessa :) Kirjoituspöydän sijoitimme olkkariin ja siksi siinä on kaikkea muutakin sisustettuna, kuten valokuvia eikä vain kirjoituspöydälle tarkoitettuja juttuja :) Sunnuntainjatkot!!

Hanna kirjoitti...

Näppäriä löytöjä olet kyllä tehnyt. Minä aloitin oman kirppariharrastuksen viime viikolla ja heti löysin kahdella kympillä pitkän mustan kelsitakin. Olen siitä suuuperrr-onnellinen =o) t:hanna