perjantai 5. maaliskuuta 2010

Kevään v i h r e ä ä
Mitä, eikö tämä blogi päivitäkään itse itseään!? Hiljaiseloa on tullut vietettyä tämän tietsikkamasinan ääreltä eikä valokuviakaan ei ole tullut napsittua sen kummemmin. Maaliskuun puolelle on jo tultu ja hiihtolomat vietetty. Mahatauti mokomakin vieraili talviloma alussa pienten kiusana. Mutta kevään odotus ja sen tuomat valoisammat päivät ovat enemmän kuin tervetulleita!!! Leikkasinkin jo helmikuun loppupuolella kodarin ikkunalla talvehtineet pelargoniani alas, tai siis kaikki niiden kuivat kohdat ja nyt jännään ja seuraan alkaako vihreää lehteä puhjeta niihin enemmän. Osin olivat vielä säilyttäneetkin vihreää lehteä, nyt ilmeisesti tarvitsevat vaan vettä ja valoa. Eka kerta meikätytölle tämä pelargonioiden talven yli vieminen... Kaikki eivät edes säilyneet, vain kahdessa oli jäljellä elon merkkejä, mutta oikein hyvä kun nämä edes!!

Viikonloppuja toivottelee -T

19 kommenttia:

Kris kirjoitti...

Ihania kuvia!
Kevät on kohta täällä :)
Ostin eilen basilikan siemeniä...
oli kertakaikkiaan pakko!
On se niin ihanaa kun päivät pitenee!
Hyvää viikonloppua
Kristina

virva kirjoitti...

Suloista kevään vihreää!
Ja voi mikä ihana ilmakin,kun saatiin tuota aurinkoa-tai siis toivottavasti sielläkin näin.
Täälläkin ollut vähän mahatautia,mutta ehkä se jo meni.
Mukavaa viikonloppua! :)

virva kirjoitti...

Hmm..Niin siis kuvista päätellen aurinko armas näyttäytyy sielläkin ;)

sanna kirjoitti...

Samaa minäkin jännitän, kun eka kertaa yritän saada henkiin talven jälkeen kukkiani. Jotain vihreää pilkottaa... :) Ihania kuvia kukistasi!
Yritän vielä malttaa etten kylväisi siemeniä, kun tahtoo olla vähän liian aikaista meidän korkeudella. Meillä alkaa nyt hiihtoloma ja sen jälkeen voinkin jo lobeliat kylvää, ehkä tomaatitkin... Ihanaa kun tulee kevät! Hyvää viikonloppua teidän talon väelle!

Laura kirjoitti...

Minäkin odotan jo sormet syyhyten, että pääsen kylvämään. Tänä vuonna AION onnistua! Monesti mulla nääs menee aika jotenkin ohi ja olen ihan myöhässä... Pelargonitkin ehtivät aina paleltua syksyllä, kun en muista siirtää ajoissa sisään. jos tänä vuonna?
Ihanan keväisiä kuvia jotenkin. Uutta elämää puskee. :)

Maarit kirjoitti...

Onneksi olkoon! Taitolaji on saada nuo pelargoniat elävänä talven yli, ainakin täällä. Tosin on mullakin 3 kpl vielä elossa ja olen myös kylvänyt siemenistä uusia alkuja. Nyt mietin, että minkähänlainen lannoitus olisi pelargonialle paras, onko tietoa?
Tervetuloa vastavierailulle! Iloa viikonloppuusi!

PikkuBertta kirjoitti...

Kevät ja vihreys saapuu.Meikäläisenkin pelargoniat aika huonossa hapessa.Aamulla niitä yritin elvytellä vedellä.Katsotaa mitä tulee vai tuleeko mitään:)

vilukissi kirjoitti...

Kodarin ikkunalla? Olivatko ne kukkasi jossain pimeässä ja viileässä? Kastelitko välillä? En ole koskaan osannut tehdä mitään ns."talvehtimista", siis toki niinku kukille..itse näytän talvehtivan ja vetelehtivän mennen ja tullen. Mukavaa vk.loppus sinne teillekin! Maaliskuu maata näyttää, ojat täyttää...

-T kirjoitti...

Heippati hei teille yhteinen!

Kaikenlaiset kevään istutukset tuntuuvat olevan teillä muillakin mielessä ja suunnitelmissa, ne ovat niitä kevään varmoja merkkejä!! Tänään olikin niiin ihana aurinkoinen päivä täällä :)
Maarit: Pelargonioiden lannoituksesta ei ole mulla mitään tietoa, arvelen ettei ihmeempiä vaadi, mutta tämä vain mun arvaus! Kiitos myös kutsusta, aion tulla :)

Vilukissi: Tarkoitin kodinhoitohuoneen ikkunaa, jonka läheisyydessä säilyivät näköjään enimmäkseen hyvällä tuurilla ja onnella yli tämän talven.. Eli tällaisena extrakylmänä talvena kun ikkunan rakosista kävi huju niin olivat siinä aivan ikkunan läheisyydessä ikäänkuin hiukan viileämmässä. Saivat päivisin siis valoakin hiukkasen. En kastellut ollenkaan (muistaakseni!)

Pajupirttin Kaisa kirjoitti...

Pirtsakasti ovat gooniasi selvinneet talvesta.
Kevään ääniä kuuluu jo ikkunalaidoilla ja pihapuissa. Meilläkin neljä oravaa juoksi tänään männynrunkoa ylös ja alas kilpaille kuka ekana alhaalla, eikun ylhäällä, eikun alhaalla.
Kiva oli niiden kisailuja katsella.
Hauskaa keväistä viikonloppua.
Kaisa

LeenaJohanna kirjoitti...

Heips! Ekaa kertaa olen täällä kurkistelemassa.
Kivalta näyttää. Ihanat pikku Pelakuut.
Kivoja pikku taiteilijoita teillä.
Aurinkoista viikonloppua!

kisu kirjoitti...

Ihanaa, ihanaa vihreyttä!
Hienosti olet onnistunut, itse en edes lähtenyt yrittämään kukkiani yli talven...tai siis jäivät kuin vahingossa ulos pakkasiin saakka, olivat sitten mennyttä kukkaa, kun vasta tilanteeseen havahduin.
Kevät ja kukkaset mielessä :o)
-kisu-

Sussi kirjoitti...

Niin keväistä, ihanaa!

pioni kirjoitti...

Munkin ainokaiseni talvehti meidän makkarissa. Mullat on vaihdettu ja rajusti leikattu ja nyt puskee kyllä mukavan vihreitä lehtiä.
Mukavaa viikonloppua!

Eena kirjoitti...

Hei!

Ihastuttava blogi, joka tuli jonkin mutkan takaa vastaan. Täällä täytyy poiketa useamminkin! Täytyypä lisätä blogiluetteloon.

Maaka kirjoitti...

Loma takana meilläkin ja blogailu tahti mullakin hidastunut :) Mutta uskollisesti mäkin blogiisi löydän, joten toivottavasti meillekin... mutta harmittaa kun ei ole ehtinyt vierailemaankaan ja kommentoimaan toisiin blogeihin. :)

Aurinkoista naistenpäivää! Toivottavsti yllätyt kukkaisin :D

-T kirjoitti...

Heissan teille uudet ja vanhat tutut :) Ja suloista naistenpäivän illan jatkoa!!! On se vaan mukava kun meillä naisilla on oma päivä :)
Ja, juu...Yllätyin kukkasin (siitä vähän kyllä vihjasinkin etukäteen miekkosellein, hän kuulema olisi muistanut päivän ilman vihjasuakin...!?!) No joo, mutta liputetaan vaan naiset tän päivän puolesta :) Vilkutuksin, -T

Marge kirjoitti...

Kaunista ja todellakin niin keväiset kuvat!:) Kuistilla olen saanut hyvin pelargoniat talvehditettua, mutta remontin myötä ikkunalaudat poistettiin. Nyt ostan tarvittavat kesäkukat. Pelargoniat ovat kyllä minulle kesän ykkössuosikkeja:) Toivottavasti kevään myötä kaikki nuo mahataudit ja muut pöpöt jättävät meidät kaikki rauhaan! Oikein mukavaa uutta viikkoa sinulle ja perheellesi!!:))

-T kirjoitti...

Marge: Niin on tullut melkein ykköskukkasiks meikäläisellekin nuo pelargoniat, ne kun on niin helppohoitoisia kun sietäävät kuivuuttakin (meikäläinen kun saattaa unohtaa välillä kastella kukat..)
Toivotaan tosiaan "tautivapaata" kevättä ;)