keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Suomenlinnassa


Eilen vietimme päivää Suomenlinnassa. Koska olimme aamupäivän valmiiksi jo Helsingissä pojan jalkapalloturnauksessa, oli enää lyhyt matka kauppatorille ja sieltä lautalla Suomenlinnaan. Lauttoja menee kätevästi parinkymmenen minuutin välein. Seuraksi sain lähinaapurimme, joka on itse aikanaan asunut pitkään Suomenlinnassa. Oma henkilökohtainen opas siis kertomassa rakennuksista ja paikoista :) 
Toivoin että saaristossa olisi ollut viileämpää kuin mantereen puolella, mutta kyllä tuollakin lämmintä riitti!! Virkistävää oli kuitenkin meressä uiminen! Myös kivimuurien sisällä luolissa oli ihanan viileää. Ja lapsistahan nuo muurin aukot ja luolat ovat kivoja, myös ehdottomasti itsestänikin :)
Napsin kuvia paljon, niin erilaisen kivoja ja kiehtovia paikkoja. Kuvia kivimuureista ja rakennuksista. Kasvoipa kuninkaanportin pielessä myös sini-liloja kissankelloja :) 
Retkipäivämme on antoisa!


Tänään jälleen Helsingin vihreät nurmet kutsuu satoja jalkapalloilijoita ja lähdemme tukijoukoiksi ja kannustamaan kentänlaidalle isoveljeä pikkusiskon kanssa :) Osa perheestämme on Keski-Suomessa, ikävää pukkaa... Mutta äkkiähän nämä päivät menevät!! Pikkuisemme meinaa että täytyy jo leipoa osalle väestä joka ei ole kotona <3  Ihan hyvä idea!!


Pysytelkäähän varjossa! Haaveissa olisi itselläni sellainen todella isolierinen hellehattu :)
7 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Kaunis kuvasarja!

Mukavaa futispäivää!

Päivi kirjoitti...

Upeita kuvia Suomenlinnasta. Koskaan ei ole tullut käytyä, mutta kyllä joku kesä täytyy. :)

Tsemppiä viheriölle! (ja sinne laidalle myös!) ;)

-Päivi-

Krista kirjoitti...

Ihania kuvia olet ottanut.

Mahtava tuo teidän hankinta edellisessä postauksessasi, vau!

Mukavaa futistelua! ;)

Ida Maria kirjoitti...

Suomenlinna on ihana paikka. Kayn siella melkein joka kerta Suomessa ollessani.
Mukavaa keskiviikkoa!!!!

-T kirjoitti...

Sussi: Kiitos! Futispäivä oli tältä päivältä onnistunut ja huomenna taas jatkuu.. :)

Päivi: Kiitos! Niin, kentän laidalle sitä tarvii varmaan enemmän tsemppiä,jännitys on usein niin kovaa katsojilla!!! Suomenlinnassa kannattaa ehdottomasti käydä... Ja tehdä siitä vaikka sellainen piknik-päivä. Sieltä löytyy paljon tutkimisen arvoisia kohteita; kiviluolia, uimarantaa, piknikalueita, ruokapaikkoja, museoita, jokunen pikku putiikkikin jne... Ja se historiallisestikin kiehtova!

Krista: Kiitos! Juu, iso hankinta tuo edellinen juttu ja paljon sen kylkiäisenä saimme myös työtä...

Ida Maria: Kiitti! Suomenlinna on kyllä hyvä retkikohde! Se on kaunis paikka, ei ihme että sinne täytyy aika ajoin päästä!

vilukissi kirjoitti...

Suomenlinna on aina yhtä ainutlaatuinen kesäkohde! Ihana mökki, voi että! Saamme varmaan alkaa seuraamaan mökinpystystä blogilta!?

-T kirjoitti...

Vilukissi: Heissan sinulle!!! :)
Juu, laitan tänne varmaankin mökkiprojektista erilaisia vaiheita. Purku ja varastointi on tälle kesälle, sitten myöhemmin mökin (pelkän tuvan) rakennus.
Oikein mukavia kesäpäiviä sinne toivottelen!!!