keskiviikko 11. elokuuta 2010

Kasveja

 


 

Koulut alkoivat täällä tänään. Arki asettuu siten hiljalleen omaan tuttuun uomaansa. Kesäläksynä oli kasiluokkalaisellamme kasvien kerääminen ja kasvikokoelman tekeminen. Minusta hieno ja hyödyllinen asia opetella näin kasveja keräämällä, kuivattamalla ja kansiota tekemällä tunnistamaan uusia ja tuttujakin kasvilajeja :) Tällä viikolla ennen kun koulut alkoivat, lähdin pojan mukaan vielä viime hetken puuttuvia lajeja etsimään; muun muuassa kanervaa ja joitain puiden lehtiä. Nappasin koululaisestamme kuvaa ja hän totesi että voi ei, nyt kuvista voi todeta että hän tekee läksyjä!! ;)
Itse etsin lähinnä puolukanvarpuja omaan käyttöön ja niistä tein kotona kranssin. Puolukanvarpukranssista tulee hiukan jo jouluinen fiilis...

Koulutielle asteleville toivotaan varjelusta runsaasti matkaan!!!

Keskiviikkoterkuin, -T
10 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Isosiskoni keräsi myös oppikoulussa kasveja kesäläksynä, mutta minun aikanani niitä ei enää kerätty ja lapsenikaan eivät ole keränneet. Toivottavasti tämä tulee uudestaan koulujen opetussuunnitelmiin. Terkkuja Kivimäestä:)

pioni kirjoitti...

Ihana puolukkakranssi.

Mekin olimme tänäiltana metsässä, poimimassa mustikoita. Ajatuksena oli poimia vain ihan vähän, mustikkapiirakkaa varten, mutta niitä oli niin paljon että vähän hullaannuin, tuli pakastettavasksi kolme litraa. Ja taidan mennä vielä jonain toisenakin päivänä...

Piupau kirjoitti...

Kauniita kuvia. Minä aijoin olla tänä vuonna ajoissa liikkeellä ja kerätä kanervat talteen metsästä, eilen kuitenkin huomasin että taas sa jäi, sade on piiskannut kukat ruskeiksi ja rumiksi.
Puolukanvarpu kranssi on aivan ihana.

Teija kirjoitti...

Mieheni on ajatellut, että alkaisi kerätä kansiota saariston kasveista. Olisi mukava opetella taas kasveja, niin monet ovat unohtuneet.

Kauniit metsäiset kuvat. Ihan pian on jo päästävä kantarellimetsään, vaikka suurta saalista en tänä syksynä odotakaan!

Ja puolukkakranssikin olisi ihana tehdä, kiitos innoituksesta :)

Sussi kirjoitti...

Kiva kuulla, että kasvien kerääminen on jälleen koulussa ohjelmassa. Minun aikanani niitä ei kerätty. Hyvä tapa oppia tuntemaan kasvit.

-T kirjoitti...

Mammeli: Kivimäen terkuista kiitän :) On tosiaan tullut kasvion tekeminen kesäläksyksi kouluun. Toivottavasti jäädäkseen!!

Pioni: Voi että, jos löydät mustikka-apajan niin ehdottomasti kannattaa poimia ne maut talteen. Minä en löytänyt tänä kesänä paljoa mutta kiitos enon ja äitini, he ovat täyttäneet pakastintamme mustikoilla :)

Piupau: Kiitos :) Kanervat ovat todella kauniita! Niitä itsekin ihastelen!! Toivottavasti jostain vielä löydät...

TEija: Hyvä idea tehdä jostain tietystä paikasta oma kasvikansio! Saariston kasvitkin ovat niin erilaisia!! Meidän koululainen saa kuulema täydet pisteet kasvista silloin jos ne löytää kukkavaiheessa. Luulen että puolukkakranssi säilyy melko hyvänä :)

Sussi:Minunkaan aikana ei kerätty koulussa kasveja. Kasvikirjojakin on kiva tutkia :)

vilukissi kirjoitti...

Keräsin yhteiskoulussa aikoinani 80 kasvia, edellisvuoden oppilaat olivat keränneet 120 kpl. Oli rasittavaa hommaa, kun aina osa unohtui kuivatukseen tai homehtui..mutta nyt olen kiitollinen kun jouduin keräämään; tunnen erittäin paljon kasveja!!

-T kirjoitti...

Vilukissi: Niinpä, nyt varmasti on tosi palkitsevaa!! Olisi itsestänikin hyvä tuntea enemmän kasveja, ovat alkaneet jotenkin kiinnostaa enemmän... Kasvikirjoihin voisin uppoutua kun niiden nimiä lueskelee, hauskaa puuhaa! Meidän koululaisen ei tarvinnut kerätä kun reilut parikymmentä kasvia. Hyvä sekin! Viikonloppuja :)

kisu kirjoitti...

Ihana kranssi!
Ilmassa on ollut niin syksyinen henkäys, vaikka lämmintä onkin. Ja todellakin arki on hiljalleen asettumassa uomiinsa...
Aurinkoista elokuun jatkoa!
-kisu-

-T kirjoitti...

Kisu: Kiitos :) Syksyyn ollaan tultu! Kyllä sen voi aistia... Illat pimenee aiemmin ja pihlajanmarjat punertaa..
Villapaitaa, sellaista syksynväristä rusehtavaa jo yhden liikkeen näyteikkunassa ihastelin! Tuntuu ajatus jopa kivalta laittaa jotain villasta pian ylle :) Mutta nautinnollisia kesänhetkiä vielä sinne toivottelen!!