lauantai 25. syyskuuta 2010

Terveisiä puutarhasta







Syksyn sadon korjuu pieneltä kasvimaalta toteutui vasta näin myöhään syyskuussa. Pihapiirissääme on runsaana marja-aroniapensaita ja niistä muutama oksa päätyi kranssin muotoon.
Kasvimaalta korjasimme talteen kesäkurpitsaa, porkkanaa, palsternakkaa, pinaattia ja naurista. Auringonkukan simeniä laitan lähes joka kevät muutamat maahan ja nyt niiden värivoimaisuudesta voi nauttia. Kasvimaalla hyöriessä ajatukseni olivat jo ensi keväässä; jospa laittaisikin silloin maahan uutena kokeiluna mm laventelia, pellavaa, vehnää... Näitä siksi että olisi kiva kokeilla kuivakukkakransseja tai joitain vastaavanlaisia juttuja tehdä... Nähtäväksi jää! 

Nauriit ovat muuten mielestäni maukkaita kun leikkaa ne lohkoiksi, sekoittaa öljyssä johon laittaa suolaa ja mieleisiään yrttejä ja antaa kypsyä uunipellillä pehmeiksi. Vähän samantyylisesti kuin lohkoperunat. 

Viikolla löytyi kirpputorilta vanha vaaka, joka kuvassa punnitsee kesäkurpitsojani :) Tänään löysin niin ikään kirppisreissultani pari mieluista villapaitaa, lapselle ja itselleni viileneviin päiviin.. Sellaisia mieluisia murretun sävyisiä :)


Lämpimiä hetkiä toivotellen 
-T <3




 

10 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Kivasti olette satoa saaneet. Meillä ei tullut kuin vähän hernettä, jokunen kesäkurpitsa, härkäpapua (jonka sato jäi korjaamatta) ja perunaa. Perunaakaan ei olla vielä saatu nostettua, kun on ollut niin märkää. Ensi vuonna sitten uudella innolla :)

Ihana vaaka!

Reipasta sunnuntaita!

Anonyymi kirjoitti...

meillä vielä porkkanat ja kurpitsat maassa. kiva kun on lämmintä niin kehtivät vielä kasvaa :). ihana tuo aronia kranssi

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kiitos, kiitos terveisistä!
Mainion sadon olet saanut. Kesäkirpitsat on tehnyt valtavasti syötävää.Tulee keittoa, piirasta,salaattia ja jopa lihapullataikinaa piristin raasteella.
Kuulaita syyshetkiä sinulle.
Kaisa

Sussi kirjoitti...

Komean sadon olette saaneet. Tuo marjakranssi on todella kaunis.

sanna kirjoitti...

Kaikenlaista ihanaa satoa olette saaneet. Meillä on syksyn mittaan ehditty syödä lähes kaikki mitä kasvimaalta tulee. ;) Tomaatteja keräilin eilen ulkoa pois kun oli tulossa kylmä yö. Saavat nyt kypsyä sisällä. Upea tuo kranssi! Suunnitelmissa mullaki ollu tehdä marja-aronioista, mut vielä on jääny aikomukseksi. Hyvää sunnuntaita!

Taina kirjoitti...

Ai,että on komea toi marja-aronia krassi ja kivan sadon olette saaneet,noista saa tehtyä vaik,mitä hyvää.:)Mukavaa Sunnuntai päivän jatkoa!

sanna kirjoitti...

Blogissani on sinulle terveisiä... ;)

PirjopauliinaL kirjoitti...

Marja-aronia on minulle aika uusi tuttavuus, miten kaunis se onkaan. Olen haaveillut istuttavani sellaisen johonkin pihalleni, paikkaa en vaan ole vielä keksinyt. Kuulin tuttavan aikovan kuivattaa marjoja, tulisi varmasti kaunis helminauha nuista tummista mollukoista.
Kiitos hyvästä nauris vinkistä, pitääpä hakea mummin maasta ja laittaa uuniin kypsymään. Juuri eilen kuulin että uhkaavat jäädä maahan paleltumaan.
Kaunis vaakavanhus, etsinnässä semmoinen on minullakin.
Aurinko paistaa, taidanpa kipaista pihalle. Voi hyvin!

Marie Elisabeth kirjoitti...

Kaunis on satosi! Noista saa taijottua herkun jos toisenkin.
Kauniita kuvia joissa sato parhaimmillaan.
Itsekkin olen aronia kransseja tehnyt ja kivointa niissä on se että värit säilyy läpi vuoden.

Syksy on vasta aluillaan ja meitä jo hemmotellaan sen kauneudella, odotankin ensi pakkasaamuja. Vielä mittari on pysynyt 10 asteen yläpuolella ja eikös metereologit ole sitä mieltä että niin kauan kuin vuorokauden lämpötila pysyy kymmenen yläpuolella on kesä ;)

Ihania syksyisiä puuhia sinne !

-T kirjoitti...

Kesäkukka: Herneitä oli meilläkin ja niitä täytyykin joka kerta laittaa. Mulla ei onnistunut punajuuret tänä vuonna lainkaan ja sipulit unohtuivat/märkänivät maahan :( Mutta uudet viljelyt ensi keväänä :)

Mi: Joo, ehtii vielä hyvin kasvaa!! Kranssi oli yksinkertaisen helppo tehdä.

Pajupirtin Kaisa: Kiitos! Kesäkurpitsasta on kyllä moneen herkkuun. Ja sellaisenaankin salaatissa :)

Sussi: Kiitos! Odotan että kranssi kuivuu..Ja marjat pienenee samalla kuivuessaan :)

Sanna: Omat tomaatit ovat hyviä!!!! Tänä vuonna en niitä laittanut, sain kyllä yhdet taimet ja kasvatin niitä ulkosalla ruukussa. Eilen niistä raakileita myös poimin yöpakkasen pelossa...
Kiitos!! Jännää... Käyn kohta kurkkaamassa terveisesi :)

Tansku: Kiitos! Mukavaa uutta tulevaa viikkoa sinulle :)

Piupau: Tuota naurisohjetta olen viime vuonna tehnyt ja tykkäsin kovasti!! Siksi kasvatin niitä nyt itsekin. Lapset sen sijaan ei niinkään heti tykästyneet... Marja-aroniaa meilä on yllin kyllin, sen lehdet muuttuvat kauniin punaisiksi syksyllä, suosittelen jos harkitset!!

Marie: Just tänään taas ihmettelin näitä voimakkaita syksyn värisävyjä vasten sinistä taivasta! Mikään ei kai ole voimakkaampaa väriloiston ja kontrastien aikaa kuin tämä syksy!?! Ja niin kesäistä taas tänäänkin oli! Aurinkoisia päiviä lisää vaan toivotellen, -T