lauantai 16. lokakuuta 2010

Ensilumen aikaan



Ensilumi on aina ihmeellistä. Lapset ovat ottaneet siitä irti sen minkä ovat ehtineet. Meillä on maassa nyt muutaman päivän ajan ollut aavistuksen valkoista :) Se pienikin lumimäärä tuo valoisuutta. Tänään taas hiljalleen lunta sateli.. 
 
Tuo ylimmän kuvan vanha peili löytyi vakiokirppariltani, lähistömme seurakunnan kirpputorilta. Muutaman kerran kuukaudessa tuon kirppiksen käyn kiertämässä. Yksi joululahjakin nyt samalla löytyi nuorimmaisellemme ja ensimmäinen lahja pääsee pian pakettiin :) Tuo kirpputori on siitä mukava kun kaikki tavarat ovat esillä järjestyksessä ja lajiteltuina. Tuosta peilistä vielä; on sellainen vanha sen takaosastaan päätellen ja yläreunastaan ei täysin ehjä. Olkkarin seinältä sai kuitenkin paikan.

Näitä viikonloppuja usein odottaa ja niiden tuomia rennompia hetkiä. Viikonloput mahdollistaa myös ystävien tapaamisia. Laitoin tänään tarjolle Kreikasta tuotuun lasipulloon mustaherukkamehua. Tuo pullo on mielestäni kaunis sen "samaria"-tekstin vuoksi. Silloin paikallisessa ravintolassa vettä ruokajuomaksi tilattaessamme saimme tuon pullon ja kysyimme sitä lähtiessämme josko sen saisimme mukaamme.. Alkuun ei tarjoilija meinannut ymmärtää että tahtoisin sen oikeasti viedä kotiin saakka ;) Onneksi sain sen mukaani, sillä mielestäni ovat mukavimpia matkamuistoja!

Näillä turinoilla terveiseni lähetän ja valoisaa, raikasta viikonloppua luoksenne toivotan! Pukeutukaahan lämpimästi ja villaista sukkaa ja paitaa ylle!!! 


-T

12 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Ensilumi tosiaan on ihmeellistä. Vietimme eilen lomapäivää lasten kanssa ja oli niin ihanaa herätä, kun molemmat hihkuivat olohuoneessa, että "lunta, jee!". Ja sitten sitä ihmettä piti päästä jo aamusta katsomaan.

Kaunis tosiaan tuo Samaria-pullo. Mukavaa sunnuntaita huomiselle!

Taina kirjoitti...

Täällä satoi ensilumi alkuviikosta,osa suli pois,mut sitten satoi uutta ja se on pysynyt nyt toistaiseksi:D.Nyt rupean valmistautumaan Tallinnaan lähtöä varten,ei muuta kuin Mukavaa Sunnuntai päivää sinulle!

Miia kirjoitti...

Me mentiin ensilumen kunniaksi kihloihin joskus tosi kauan sitten. :) Ihania kuvia, syksyisiä sävyjä. Olipas hyvä idea pyytää tuota pulloa mukaan sieltä ravintolasta. Tuollaiset asiat tuo mukavia muistoja mieleen.

Sussi kirjoitti...

Kauniita kuvia!

Meillä ei lunta ole vielä tullut, mutta viime yö oli kylmä, yli 5 astetta pakkasta.

Anna kirjoitti...

Parhaat matkamuistot on musta just niitä, jotka löytyy sattumalta, ja jotka saattaa paikallisista tuntua aivan oudoilta. Oon tuonu reisusta hiekkaa ja kiviä, joskus jopa oksia! Ehkäpä siinä pätee se, että kauneus on katsojan silmässä. Tätä katsojaa miellyttää kyllä tuo pullo kovasti.

Tytti kirjoitti...

Täälläpäin ei ole vielä ensilumi satanut mutta pakkasöitä on ollut.
Uima-altaassakin on pieni jääkerros mutta ei vielä uimista haittaa..

-T kirjoitti...

Lumiomena: Lasten riemu ja into lunta kohtaan saa itsensäkin iloitsemaan enemmän!! Se ilo tarttuu :)

Tansku: Oikein mukavaa Tallinnan reissua. Etelämmässä onkin lämpöisemmät säät kuin täällä kotosuomessa..

Miia: Ensilumen kunniaksi kihloihin, kuulostaa satumaiselta ja kauniilta <3 Tuo lasipullo on kyllä kiva tuliainen..

Sussi: Kylmiä on jo yöt!! Vielä tämä lumi ei kuitenkaan täälläkään pysyvää liene..

Anna: Näin on!! Toin kyllä oliivipuun oksia tälläkin reissulla mukanani, parhaita tuliaisia ja niistä saa kosketusta siihen maahan :)

Tytti: Uimista??? Voi, nostan hattua sulle!! Kylmässä uiminen olisikin kuulema hyväksi, mutta olen arkajalka itse tässä asiassa.
Mukavia hetkiä sunnuntaihisi :)

Kutri kirjoitti...

Mä olen NIIIN iloinen ettei ensilunta täällä ole vielä näkynyt! Mulle sopisi hyvin sellaiset perienglantilaiset talvet, joissa vaan vähän vettä ripsottais... Joo, tiedän olevani kummajainen suomalaisten joukossa...
Mutta ihanat kuvat sulla taas ja olkkari näyttää eritoten romanttiselta, puuta ja valkeaa! Nam!

pioni kirjoitti...

Ensilumi on ehdottoman ihana juttu. Meillä se viipyi muutaman päivän, eilen illalla sitten satoi vettä ja lumi on muisto vain.

Ihana on tuo kynttiläpidike pullossa, omaa tekoa?

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

taburetti kirjoitti...

Meillä ensílumi vain käväisi maassa ja suli aivan samantien.
Villasukat ovat kuitenkin jo kovassa käytössä...
ja syksy tuivertaa ulkona.
Lämmöllä Jaana

Laura kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa blogiisi eksyin ja voi kuinka kauniita kuvia! Keramiikkaa, ruokaa ja tuo hirsi"mökki"projektikin! Tilaukseen!! :-)
Ihanaa Syksyä!!

-T kirjoitti...

Kutri: Lumella on toki puolensa... Mutta talvella itse kyllä lunta toivon tulevaksi ...Ja kunnolla vielä :) Ja olen kummastellut mitenköhän englannissa tottuvat vesisateeseen...Tottahan ne tottuu!!

Pioni: Kynttilänpidike ei ole omaa tekoa vaan näppäräsormisten rautaharakoiden, kurkkaapas: http://www.rautaharakat.fi/
Heillä on myös blogi :)

Taburetti: Lumi sulaa pois... Pientä esimakua talvesta se oli vain täälläkin :) Ja villasukat minullakin usein ovat jalassa vaikkei olis talvikaan :)

Laura: Kiitos! Tervetuloa mukaan matkaan seuraamaan :)
Ihania hetkiä sinulle syksyyn :)