lauantai 18. joulukuuta 2010

Kynttilöiden valamista...


Valoimme lasten kanssa kynttilöitä. Aikanaan olen hankkinut kirpputorilta vanhan kattilan steariinin sulatusta varten. Toisinaan tulee myös säästettyä vanhat kynttilänpätkät uusiokäyttöön. Usein olen tehnyt muotteihin valaen ja vanhoihin kahvikuppeihin kynttilöitä, mutta nyt ensimmäisen kerran kokeilimme dippausta. 
Sulan steariini-parafiinimassan kaadoin pestyyn maitotölkkiin, jossa oli hyvä dipata. Menetelmä on pitkäkestoisempi, kun kynttilä syntyy hitaasti... Pientä kisailua syntyi siitä kenen kynttilät kasvaa nopeiten ;)
Yhden kynttilän tein myös vanhaan desilitramittaan. Se sopii kivasti kranssin keskelle ja tarjoiluvadille kattauspöytään. Kranssi on spraymaalattu lehtikranssi.

Riisisuklaan teko kookosrasvasta, tomusokerista ja kaakaojauhosta on kuulunut monena jouluna valmisteluihimme joulun alla :) Osa riisisuklaista odottaa pakkasessa muffinssivuoissa jouluiltoja. Osa tuleekin syötyä tekovaiheessa;)

Neljäs adventti on aivan kynnyksellä. 
Siihen valoa <3
Ps. Kynttiöden valmistuksesta innostunut tokaluokkalaisemme tekee taas parhaillaan kynttilöitä, nyt oli hankittava sinistä kynttiläväriä sulan steariinin sekaan.10 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Hienoja kynttilöitä olette tehneet! Ensi kerralla mekin voitaisiin kokeilla muottejakin tai niitä kahvikuppeja...

Sarppu kirjoitti...

Kaunista, niin kaunista. Olen itsekin muutamana vuonna tehnyt anopin kanssa kynttilöitä, kivaa puuhaa ja tulee kaunista jälkeä,mukavia joulunodotuspäiviä.

lumiomena kirjoitti...

Tästä tulvahti mieleeni melkoinen määrä ihania muistoja. Kun olin ala-asteella (80-luvun alkupuolella ja puolivälissä), valoimme koulussani kynttilöitä joka vuosi joulun alla. Koko päivä meni steariinikattiloiden äärellä ja joka vuosi äiti ja isä saivat lahjaksi kynttilän :)

Kynttilöiden valamisesta voisi tulla ihana adventtiajan perinne meillekin, kunhan lapset hieman kasvavat.

Iloa joulunaluspäiviin!

-T kirjoitti...

Vekarus: Kahvikuppeihin valamista kannattaa kokeilla. Olen hankkinut kirpputorilta vanhoja kauniita kuppeja. Niihin kaatelee steariinia kuin ikään kahvia kupposiin :)

Sarppu: Kiitos! Itsetehdyissä kynttilöissä on omanlainen jälki; röpelöinen ja muhkurainen. Siksi kai ovatkin kauniita ja herkän näköisiä. Lapset meillä tykkasivät kovasti tekemisestä ja ihan niin että piti tänään hakea kaupasta sydänlankaa lisää :)

Lumiomena: Kiitos! Kiva kuulla kouluajan muistoistasi :) Varmasti olisi ihana perinne jatkaa sitä lasten kanssa. Kynttilät ovat lisäksi tosi hyviä lahjoja!!! :)

tinttarus kirjoitti...

KAuniita ovat tekemänne kynttilät! Minua jotenkin hirvittää viskata kynttilänjämät menemään....taidanpa laittaa jatkossa ne syrjään ja kokeilla lasten kanssa valamista. Itse olen tuota myös kauan kauan sitten kansakoululaisena tehnyt...

Ihania hetkiä ja ilon valoa 4.adventtiin!

Elsa kirjoitti...

Itse tehdyt kynttilät, vau, miten hienot. Kädenjälki näkyy kauniisti!

Sädehelmi kirjoitti...

Ihania kynttilöitä, kertakaikkiaan!

Sussi kirjoitti...

Kauniita. Lapsuudessa olen kynttilöitä tehnyt ja tekisi mieli taas kokeilla. Täytyykin kokeilla kuppeihin valamista.

pioni kirjoitti...

Ihania itsetehtyjä kynttilöitä!

Meilläkin laitetaan nyt kaikki kynttilänpätkät talteen ja ajatuksissa on hakea kirpparilta sieviä kahvikuppeja, joihin ne valetaan.

-T kirjoitti...

Tinttarus: Kiitos! ihanaa jouluviikkoa sinulle :)

Elsa: Itsetehdyt kynttilät ovat kyllä erilaisia ja omaleimaisia :)

Sädehelmi: Kiitos :)

Sussi: Kokeilepa ihmeessä "kuppivalua", kivaa puuhaa :)

Pioni: Kirpparit ovat aarreaittoja jos vanhoja kuppeja etsit, niihin kynttilät sopii kauniisti!!! Mukavia kynttilänteko hetkiä :)