maanantai 24. tammikuuta 2011

Synttärijuttuja


  
Synttäriviikonloppu on takana. Pientä vipinää ja vilskettä ;)

Neljä kynttilää koristi päivänsankarin kakkuja. Perhosteemalla mentiin. Päivänsankarin kakku syntyi kahdesta sydämenmuotoisesta kakusta jotka olivat vastakkain, ikäänkuin perhosen siiviksi (vain sydämen kärjet leikattu pois). Päällys sokerimassaa joka oli uusi tuttavuus ja mukava kokemus :) 
Perhosmukeja kun ei kaupasta löytynyt, niin liimailimme perhostarroja ja -kiiltokuvia laseihin. Kukka-asetelma syntyi risukehikkoon jäkälästä, tulppaaneista, kävyistä ja lentelipä muutama perhonen siihenkin :)

Jo jonkin aikaa oli tyttönen jutellut että hän toivoisi lahjaksi mm nukkekotia. Sellaisen yksinkertaisen mallin iskä sitten nikkaroi paksuhkosta vanerista. Muutama huone siihen tapetoitiin lahjapaperia hyödyntäen. Sen liimaaminen onnistui suht hyvin. Nyt vain huonekaluja hankkimaan tai kehittelemään :) Niitähän voi varmasti suurimmaksi osaksi itsekin tehdä!?! Tai aikomus olisi ainakin yrittää..
Suklaakakku ylimissä kuvissa oli ajatuksella "isommille" synttärivieraille ja vahvempaan makuun. 
Sen teko on yksinkertaista kun vatkaimia ei tarvita. Ohje on työkaverini reseptivihkosesta aikanaan saatu:)

Suklaafondant: 175g tummaa suklaata, 175g voita. Nämä sulatetaan. 200g sokeria, 6kananamunaa, 80g venhäjauhoja sekoitetaan ja sula suklaa-voi seos joukkoon. 185 astetta/12min. Sisältä saa jäädä tahmeaksi.


Tammikuun vikaan viikkoon valoa, voimia ja vitamiinejä(vaikka näistä kuvista ne vitamiinit uupuu ;))!!!
-T <3



13 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Ihana idea laseissa! Ja jokainen löytää helposti omansa!

Kodinsielu kirjoitti...

Minäkin haluan tuollaisen nukkekodin!!! Ihana! :)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Suloinen kakku! Ja ylipäätään ihanan oloiset nelivuotisjuhlat. Minäkin kokeilen sokerimassaa ensimmäistä kertaa tyttäreni viisivuotissynttäreille joulukuussa ja kylläpä sitä oli kiva käyttää. En pidä marsipaanin mausta, joten nyt löytyi "korvike". :)

Nukkekoti on ihana!

Päivi kirjoitti...

Voi, kuinka suloiset tyttösynttärit! Meillä oli myös esikoisen yksillä synttäreillä perhoskakkua, kivan näppärä tehdä. :)

Onnea pikkuneidille!

-Päivi-

tinttarus kirjoitti...

Hmm....uhkaavasti lähestyy se vuosi, jolloin täyttyy omat pyöreät lukemat...voiskohan näin vanha haluta perhossynttärit:):)
Suloisia mukeja, aivan ihana kakku!!
Olet loihtinut sanattomaksisaavan ihanan synttärikattauksen.
Nukkekoti on symppis!!
Ja niin olet sinäkin.

Kepeän kuulasta valoa ja iloa viikkoosi!!

Taina kirjoitti...

Ihania kuvia,vau mikä nukkekoti,tuollahan vois asua.:D.
Mukavaa ja virkistävää viikkoa sinulle♥

-T kirjoitti...

Vekarus: Tarroilla saa tavallisetkin lasit juhlakuosiin :) Ja totta siinä samalla ovat "nimikkolasit"

Kodinhenki: Nukkekoti on minustakin ihana :) Yksinkertaisuudessaan selkeä ja sopivan kokoinen. Mieheni löysi sopivasti jotain vanhaa maalia ja pikaisesti sillä sen maalasi kauttaaltaan.

Lumiomena: Eikö vaan ollut unelmajuttu tuo sokerimassan käyttö!! Ihana positiivinen kokemus, suosittelen:) Tein itseasiassa kaksi perhoskakkua, toisessa koko päällinen oli sokerimassaa:) Minäkin tykästyin.

Sussi: Kiitos :)

Päivi: Kiitos! Perhoskakku oli muodon puolesta mukava ja helppo tehdä. Talvisynttäreille tuulahdus ja pilkahdus jotain kesäistä ;)

Tinttarus: Sinä aina sulostutat sanoillasi!!! Kiitos :) Perhossynttärit vaan kehiin!!! Sehän olisi lapsistakin varmasti kivaa kun äidilläkin olisi teemasynttärit!!!;)

Tansku: Kiitos! Juu, tuollaiset puitteet olisi ihan mukavat olla olemassa oikeasti ;) Mukavaa viikkoa!

pioni kirjoitti...

Meilläkin synttärijuhlat tulossa, nuorimmainen täyttää jo 12 (hui). Viemme pojat tällä kertaa keilaamaan ja siellä myös herkuttelevat, helppoutta tällä kertaa. Sukulaisia tulee kyllä kahvittelemaan, joten herkkujakin saa leipoa;)

Marge kirjoitti...

Voi, kun teillä on ollut niin kauniin keväiset syntymäpäiväjuhlat!!:)Kuvat ovat jo niin keväisen herkät:)
Tuo sokerimassa kiinnostaa, kaupasta? Kuin marsipaani?
Katselin ja nautiskelin myös edelliset postaukset!:)

Pienelle / "isolle" 4-vuotiaalle lämpimät onnittelut!!!:)Hän varmasti pitää tuosta suloisesta nukkekodista!!:)

Huomenna jo torstai, joten oikein leppoissaa loppuviikkoa sinulle ja perheellesi!!<3

Ps. Ystäväin, KIITOS kauniiista sanoistasi blogissani osallistuessasi arvontaani!<3

-T kirjoitti...

Pioni: Keilasynttäreitä on meilläkin vietetty yhdellä pojalla :) Oliskohan peräti ollut viimeksi jolloin tuli hälle 12 vuotta täyteen... Ensin kaverit kokoontuivat tähän meille kotiin ja hiukkasen herkuttelivat. Olin sitten ostanut pienet kokispullot kaikille mukaan matkaeväiksi, niinhän se olikin :) Helppoa jo isompien kanssa :) Onnea ja mukavia juhlia teille!!!

Marge: Kiitos paljon! Tuota sokerimassaa kävin hakemassa leipomistarvikeliikkeestä nimeltään confetti. Kurkkaa sen nettisivut: www.confetti.fi. Heillä lienee nettikauppakin :)
Itse tykkään kyllä marsipaanista, mutta tämä on miedomman makuista ja värivaihtoehtoja useita, lisäksi kauliminen oli ihanaa, kuin olisi muovailuvahaa käsitellyt!! Tuo kakkuliike on vastustamaton paikka:)

Anonyymi kirjoitti...

Oikein paljon onnea 4 vuotiaalle prinsessalle ja hänen äidille!

/Riina & pesue

PirjopauliinaL kirjoitti...

Voi miten ihanasti laitetut juhlat, kaikki niin suunniteltu ja toteutettu kauniisti. Herkulliselta näyttää tuo kakku.
Perhosia alkaakin olla ikävä. Auringonsäteet herättelevät kaipuuta kevääseen, muistot kesältä kuplivat mieleen.
Ihanaa loppuviikkoa!

-T kirjoitti...

Riina: Kiitos paljon :) Ajatella, siitä on jo 4vuotta kun nuorimmainen syntyi... Aika menee kyllä nykyään nopeempaa kuin ennen!!!

Piupau: Kiitos! Juhlaleivonnaisia tykkään kyllä leipoa ja laittaa... Kevättä onkin jo hiukkasen aistittavissa, eilenkin oli niin aurinkoista että kevätkelihän se jo oli:)Ensi viikolla elellään sitten helmikuuta...Ja kevätpuolelle pian taivutaan!