torstai 6. tammikuuta 2011

Talvinen tervehdys

Joulun aika on jäänyt taka-alalle. Joulun alla kun valoimme itse kynttilöitä niin siitä innostuneena nuorin poikamme halusi viikolla tehdä taas lisää kynttilöitä, nyt sinisen sävyisiä. Itse en ole oikein koskaan ollut sinisen värin ystävä, mutta tykkään näistä tekemistämme kynttilöistä kyllä kovasti:) Ovat talvisen sävyisiä. Talvikautta riittää pitkälti vielä edessä. Muutama luistelukerta ja hiihtoreissu osalla perheemme jäsenistä on suoritettu. Itselläni hiihtoreissu on suunnitteilla... Sitä pitääkin meikäläisen suunnitella aina pitkään ;)

Loppiaiseen tultiin. Kuusi varisti harmiksemme neulasensa aika hyvin jo joulupäivinä joten se on viety monta päivää sitten jo pois. Joulukoristeista vain jouluvalot ovat vielä ja saavatkin olla, sillä päivät ja illat ovat vielä niin pimeitä. Joulun aikaan olen tehnyt monta kertaa glögistä kiisseliä, ja tarjonnut sitä kermavaahtonokareella. Loppiaisen kunniaksi keittelin nyt myös viimeiset glögit kiisseliksi, tykkään siinä sen jouluisista mausteista. Vielä hiukkasen kanelin, neilikan ja inkiväärin yhditelmää ja tuoksua...


Tälle illalle olisi suunnitteilla tehdä pihalle pieni nuotio mäkeä laskeville nuorille ja paistella makkaraa. Keli on aika hyvä talvinen ja sopiva pikku pakkanen :)


Talvisin terkuin -T <3

16 kommenttia:

tinttarus kirjoitti...

Ihania ja tosiaan talvisia nuo kynttilät. Teillä taitaa toteutua tämä...ei omena kauas puusta putoa-periaate, jos poikakin noin taitavasti saa käsillään aikaan!
Glögikiisseli sai veden herahtamaan kielelle. Olen mättänyt herkkua jos toistakin luvattoman paljon suuhuni viimeisten viikkojen aikana. Rakas teki herkuttelulakon uudesta vuodesta ja on sen pitänyt. Minä en edes koittanut luvata. Turhaan olisin:)
Haaveilen hiihtoretkestä.....onneksi talvea on vielä jäljellä...toivon, että saisin tämän polveni vielä hiihto- ja luistelukuntoon. Olemme joka talvi tehneet koko perheen hiihto- tai luisteluretken pitkin jokijäätä ja seisahtaneet nuotiontekoon ja makkaranpaistoon kera kuuman kaakaon. Sitä kaipaan....
Haaveillen on hyvä.
KAikkea hyvää talvipäiviinne!

pioni kirjoitti...

Meilläkin on vielä glögiä jäljellä, kiitos kivasta vinkistä:)

Johanna kirjoitti...

ihania kuvia. Tuo kiisseli sai kyllä veden herahtamaan kielelle, näyttää kyllä herkulliselta.

-T kirjoitti...

tinttarus: Kiitos mukavaisesta visiitistäsi :) Hauska saada pitkä rimpsu kirjoitustasi :)
Tuosta kynttilän tekemisestä poika tosiaan innostui ja yhdessä niitä tehtailimme. Kynttilän värjäysvärejä kun poikanen askarteluliikkeessä tutki, hän valitsi sinisen.
Pienen herkkutauon otin vuoden alusta myös itselleni, tosin pari karkkipäivää sallin ja jälkiruoat... Tällainenkin ryhdistää meikäläistä!!
Teidän talviretki kuulostaa mukavalle, toivottavasti polvesi tulee niin kuntoon että pääsette jälleen yhdessä talviretkelle!!!

Pioni: :) Kokeilepa vaan! Nyt saa myös puoleen hintaan kaupoista glögiä ja sitä kiisselin tekoon itse ostin parisen litraa

Johanna: :) Glögin vahva maku ei paljoa muuta tuohon kaipaa, aavistuksen sitä kuitenkin lisää makeutin vaniljasokerilla ja tavallisella sokerilla.

Tania kirjoitti...

Kynttilät ovat kauniita ja kiisseli herkullisen näköistä ja väristä. Täällä tuulee, lumi tuiskuaa. Lisätään puita takkoihin ja nautitaan sisätiloissa. Toivottavasti huomenna "rauhallisempi" tuuli, jotta ulkoilu, luistelu mukavampaa.
Rentouttavaa loppiaisaikaa!

lumiomena kirjoitti...

Loppiainen on mielestäni aina jotenkin suloinen ja haikea samalla kertaa. Toisaalta on kiva aloitella uutta vuotta ja kotikin kaipaa raikkautta, mutta toisaalta joulun lempeissä valoissa on niin mukavaa olla. Meillä kuusi lähtee ulos varmaankin huomenna (nyyh). Samoin kuin teillä, saa meilläkin ainakin muutama valo jäädä tuomaan tunnelmaa vielä jonnekin tammi-helmikuulle.

Ihania nuo vaaleansiniset kynttilät! Minäkään en ole sinisen ystävä, mutta tuo sävy on kuin lupaus keväästä.

Mukavaa loppuviikkoa!

Kodinhenki kirjoitti...

Herttaiset kynttiläiset :)

MaMMeli kirjoitti...

Minä juuri tuskastelin, kun glögiä on vielä kaapissa, että mitä sen kanssa tekisin? Kiitos hyvästä vinkistä, meillä syödään huomenna glögikiisseliä:)

Laura kirjoitti...

Totta, ihan talvisen sinisiä nuo kynttilät, mukanaan pieni aavistus keväästä pastellisävyn muodossa.. :)

Glögikiisseli, miten mulle ei ole tullut mieleen tehdä semmoista! On varmasti hyvää.. Täytyy laittaa korvan taakse! :)

Sussi kirjoitti...

Ihanan värisiä kynttilöitä, niissä on myös keväistä tunnelmaa.

En ole hiihtänyt moneen vuoteen, meillä on yleensä hiihtokausi niin lyhyt. Nyt on käynyt mielessä suksien tai lumikenkien hankkiminen.

Miia kirjoitti...

Kauniita kynttilöitä. Talvinen ulkoilu eväineen olisi ihanaa. Pitääkin yrittää viikonlopun aikana toteuttaa, sehän olisi ihan mahtavaa! Ihanat nuo annoksetkin. Upea punaisen sävy.

-T kirjoitti...

Tania: Kiitos! Lumi pöllysi ja tuuli olikin aika kovaa eilen kun teimme nuotion. Suojasimme sen ympäriltä lumivallilla. Tänään taas on tuota lunta sadellut...

Lumiomena: Kiitos! Niin, loppiaisessa yhdistyy haikeus ja vielä suloinen joulun aika. Tästä kohti valoa ja keväisiä päiviä!!!

Kodinhenki: :)

Mammeli: Kiva!!!

LAura: Kynttilöistä piti pojan mielestä tulla alunperin tummemman siniset, kun luulimme että yksi pieni värinappi riittää... Mutta vaaleansinisenä oikein kivat!

Sussi: Lumikenkäilyä en ole koskaan kokeillut, varmaan hyvä ja tehokas liikuntalaji!?!

-T kirjoitti...

Miia: :)
Pieni evästuokio samalla tekee kyllä ulkoilusta monin tavoin maistuvamman :) Oikein mukavia ulkoiluhetkiä!

kisu kirjoitti...

Kauniit kynttilät, ne on kyllä ihanan talviset.
Paljon upeita kuvia olet meidän iloksemme tänne blogiisi laitellut.

Kiitos ystävä kauniista sanoistasi.
Hyvää alkanutta Vuotta sinulle ja perheellesi!
-kisu-

Mari kirjoitti...

Hei, tosiaan! Kiitos vinkistä, glögikiisseli, varmasti hyvää :)
Hyvää viikonloppua!

-T kirjoitti...

Kisu: Lämmin kiitos sinulle!!! Halaus ja jaksamista :)

Mari: Kiitos! Oikein hyvää viikonloppua :)