keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Pihamaalla oleskelu täyttää lähes jokaisen vapaan hetken. Tänään oli ensimmäinen valkoinen ruusu juhannusruusupensaassa auennut :) Ikävää vaan se että pensaan oli löytäneet myös kirvat :( Ruiskuttelin niihin rasvatonta maitoa, joka kuulema tehoaa tekemällä kirvojen liikkumisen hankalaksi/tahmaiseksi. Saa nähdä auttaako tuollainen lempeä keino... 

Muutamia väkerryksiä on kokeiltu kanaverkosta sekä pajuista. Kanaverkko taipuu helposti ja siitä vääntyi "ostoskorin" mallinen kori ja kahvaksi siihen on sidottu pieni puunpalanen. Tuo verkkokori ei kylläkään kestä painavia juttuja kantaa, mutta siitä saisi kestävämmän tukemalla pohjaa ja sivuja vaikka pienillä puurimoilla tai vastaavilla. Ehkäpä kori päätyy sitten syksymmällä sisälle kevyempien juttujen säilytyskoriksi..
Pajuja on ollut kerättynä jemmassa jo parisen vuotta. Muutaman vuorokauden liotuksen jälkeen taipui niistä kasvituki. Päätynee pieneen pionipenkkiini.

Pihaympäristöstämme löytyi pieni linnunpesä, jossa emolintu käy ahkerasti hautomassa muniaan. Sain nappastua siitä kuvan. Kohtapuolin saamme varmaankin sitten kuunnella pieniä piipittelijöitä ;)


Lämmintä loppuviikkoa, -T :)

11 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Voi miten kauniita "väkerryksiä" olet tehnyt, oikein suloisia kukka-astioita ja istutuksia.
Miten ihana linnunpesä ja voih..siellä nuo suloiset munat.Mikäköhän lintu lienee?

Aurinkoista kesän jatkoa!

Hanni kirjoitti...

Ihania juttuja olet tehnyt! Tuo linnunpesä on niin soma ja täydellinen.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Ihailen aina sinun taitoasi tehdä kaikenlaista. :)

Meillä ensimmäinen juhannusruusu on juuri aukeamassa, huomenna se on varmasti kukassa! Viime kesänä vanhempieni tuoma juhannusruusupensas on täynnä nuppuja. Kirvoja ei onneksi ole näkynyt, mutta hyvä tietää tuo rasvaton maito-vinkki. Ehkä joskus nuo lempeät keinot ovat parhaimmat?

:)

Sussi kirjoitti...

Upeita juttuja olet tehnyt, todella kauniit kuvat.

maidoista kirvojen torjunnassa en ole ennen kuullutkaan.

tinttarus kirjoitti...

Huokailen ja iahilen kädentaitojesi lumoissa...sinua on siunattu upealla lahjalla!

Lempeitä ja suloisia kesäpäiviä♥ ja linnunlaulua!

taburetti kirjoitti...

Hauskoja juttuja olet tehnyt...:))
Mukavaa tulevaa viikonloppua sinulle!
lämmöllä Jaana

Taina kirjoitti...

Kivaa kesäistä puuhaa. Taitaa olla räkättirastas tuo lintu?! Komea lintuhan sekin on, vaikka niin hyljeksitty sen vuoksi, että syö samoja marjoja, kuin me ihmisetkin.

-T kirjoitti...

Tuija: Kiitos :) Jaa-a, mikähän lintu tosiaan lienee.. Olisko joko varpunen, haarpääsky tai räkättirastas... Lintutietouteni on aika suppea, mutta pesä on ehdottomasti soma :)

Hanni: Linnunpesä on suloinen ja kukka-amppelissani!! En raaski laittaa siihen nyt kukkia kun pieni lintuperhe siellä asustaa..

Katja lumiomena: Ne kaikki kirvat ovat tänä vuonna täällä ;) Joo, maito taisi tepsiä osittain, mutta hiukkasen järeempää ainetta oli myös hankittava jottei kirvat leviä..

Sussi: Maitovinkki on ilmeisesti ollut joskus esillä jossain ohjelmessa/lehdessä. Olen sen kuullut äidiltäni :)

Tinttarus: Linnunlaulua kohta varmasti kuuluu ja pientä piiperrystä :) Sinun rohkaisevat sanasi lämmittävät! Kaunista kesän aikaa runsaasti toivon sinulle!!!

taburetti: :) kiitos! Lämpöä ja muutama ylimääräinen vapaapäivä luvassa, tekee hyvää! Nautitaan nyt lämmöstä :)

Taina: Taidat olla oikeassa, arvioisi voi olla oikea. Lintutietouteni ei ole niinkään huippua..

pioni kirjoitti...

Meilläkin lähes kaikki kotona oleva aika tulee vietettyä pihalla, välillä touhuten, välillä istahtaen ja lehteä lukien.
Kello on jo kymmenen ja mittari näyttää pihalla vielä +26 astetta, uskomatonta!

-T kirjoitti...

Pioni: Niin, ihan kuin koti olisi laajentunut kun pihapiiristä saa lisätilaa :) Kuuma on, meillä sisällä on tosi tosi kuuma myös nukkua... Aamusta täällä mittarissa on nyt varjossa 23,5 astetta, mitä lie sitten kohta ja päivällä... :)

coco kirjoitti...

your blog is a collection of beauty. so nice