sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Sinistä


Sinisiä hetkiä. Tummuvia iltoja. Kypsynyttä satoa...

Kesä taittuu hiljalleen tummeneviin iltoihin. Syksyn tuntuun osaltaan vaikuttaa sekin kun loma on omalta kohdaltamme nyt pidetty ja paluu arkeen on aivan kynnyksellä. Toisaalta arkeen asettuminen tuo tuttua ja odottettuakin paluuta :)

Marjastusaika on yksi lemppariajankohdista joista pidän:) Talven  varalle tuntuu mukavalta täyttää pakastinta marjoilla sekä syödä niitä tuoreena. Mustikkapiiraassakin maistuu tuoreet marjat erilaiselle kun pakastetut marjat. Yksi tapa josta myös pidän on syödä marjoja kun niiden sekaan ripottelee hiukan talkkunajauhoa ja sokeria, sopii maidon tai jogurtin kanssa. Talkkunajauhoista muistelen että mummini teki aikanaan "talkkunapuuroa" jonka mausta opin pikkutyttönä tykkäämään, varsinkin voisilmän kera. 

Pellavan sininen kukkavaihe on takana, mutta ruiskaunokin siniset kukat sävyttävät nyt vuorostaan kasvimaatani. Ensimmäiset sadonkurjuun hetket ovat ihan käsillä. Ajattelin kuivakukiksi tuota pellavaa kerätä. 

Ilta tummenee... Alkavaan elokuuhunne lämpimiä hetkiä ja iltoja<3

-T

9 kommenttia:

Hannah kirjoitti...

Meilläkin palaillaan arkeen. Hieman haikeina loman loppumisesta, mutta onnellisina kesän elämyksistä ja ihanista hetkistä.
Kuvasit suloisesti alkavan elokuun tuloa. Odotan myös ilolla tummenevia iltoja ja sinisiä hetkiä, niissä on oma lumonsa!
Ja tämä marjojen satokausi on oikeaa herkkuaikaa:)
Suloista alkavaa elokuuta!

pioni kirjoitti...

Eilen illalla tuossa terassilla istuessamme ajattelin, että olisi jo aika tuoda lyhdyt pihalle, niin hämärää alkoi jo olla. Oikeastaan aika ihanaa:)
Mulla loma vasta puolessavälin:)

Sussi kirjoitti...

Pellava on todella kaunista kuivakukkana.

Iltojen hämärtyminen tuo niin rauhallisen tunnelman, elokuussa on oma lumonsa:)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Pellava on kaunista, kun kuivattaa siitä nippuja. Mukavaa alkavaa elokuuta.

Titti kirjoitti...

Kauniita tunnelmallisia kuvia!♥
Aurinkoisia loppukesän päiviä!

Anonyymi kirjoitti...

Oli ihana nähdä pitkästä aikaa!!Nyt tiedät mistä minut löytää,joten piipahda käydessäsi täällä.Terkkuja myös perheelle,toivoopi Rita.

Kutri kirjoitti...

Voih näitä sun kuvia, ne vois vaikka syödä! :-D
Joo, paluu arkeen alkaa olla käsillä itse kullakin. Voi hurja. Jotenkin nää kesät menee aina vaan nopeammin ja nopeammin. Vai onko mulla sitten kesä kesältä aina kivampaa ja kivampaa niin että aika tuntuu sen takia hurahtavan? :-D

tinttarus kirjoitti...

Oi, ruiskukista tykkään kovasti. Tänä suvena niitä en huomannut tuttuun paikkaansa ollenkaan laittaa ja kaipuu oli kova:)

Kuvissasi on suloista levähtää!

Mustikoita saatiin tänä vuonna hurjat määrät ihan oman metsän kätköistä. OSa pääsi pakkaseen, osa aina jäi kylmiöön odottelemaan puuron tai murojen ylle pääsyä♥

Lempeitä kynttiläiltoja elokuullesi!

-T kirjoitti...

Hannah: Kiitos! Elokuu on oikeastaan aika monen ajan sulautumista yhteen; kesää, syksyä, lämpöä, viileyttä, uuden alkua...
Sinulle läpöä päiviisi :)

Pioni: Toivottavasti lomasi on ollut antoisa ja syksyyn saa käydä hyvillä mielin!!! :)

Sussi: Elokuu on sekoitus monesta mukavasta. Siinä on haikeutta ja kyllä, oma lumonsa! Valoa elokuun hetkiisi :)

enkulin käsityöt: Kiitos! Ja kyllä pellava on kaunis :)

Titti: Kiitos! Ja sinne lämpöä ja halaus :)

Rita: Kiva oli nähdä piitksätä aikaa! Ja kiva kun raapustit tänne tervehdyksesi :) Saatanpa taasen tulla tervehtimään kun sielläpäin ollaan :)

Kutri: Niin, aika juoksee vaan lujemmin... Mutta onko se myös niin että sitä nopeammin tulee taas uusi kesä ?!? Kiva kun täällä poikkesit :)

tinttarus: Mustikat ovat ihania, aarteita suorastaan!! Kaikki kesän väriloisto saakoon nyt vallata ja kantaa omalla tavallaan syksyn pimeneviin päiviin :) Halaus sinulle :)