torstai 29. syyskuuta 2011

Syys

Sateinen syyskuu on pian takana. Viikolla oli muutama aurinkoinen päivä, jolloin pihapiirin antimista keräilin puutarhaan jätettävän kranssin. Puolukkaa, aroniaa, tuija-pensasta, syksyn lehtiä.. 

Pieni vaiva jalassani alkaa myös hiljalleen helpottamaan. Ensi viikolla olisi tarkoitus palailla tuttuihin kuvioihin ja arkeen. Jollain lailla tämän pienen "pysähtymisen" olen huomannut tekevän hyvääkin. Kai se niin voisi olla että joskus joissain tapauksissa aluksi ikävältä tuntuvan asian seurauksena voi syntyä jotain uutta jollain toisella elämän alueella. Jotain tämän tapaista koen kohdalleni tulleen näissä sairaslomapäivissä.


Syntymäpäiväsankari on meillä täällä myös tälle päivälle. Taikinaa on kovasti tehty ja sankarikin jo leipomuksilla yllätetty :) Kuvan taikinakuoren välissä on syksyiseen teemaan puolukoista täyte, jossa kivan maun puolukan kanssa antaa kaneli ja vaniljasokeri. Ohjeen olen marttaliiton kirjasesta napannut ja syksyisin sitä tehnyt tuoreiden marjojen kypsyessä.


Lämpimin syysterkuin, -T


10 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Kaunis kranssi!
Meilläkin on vastaavia askarreltu. Tosin seuraavaan taidan laittaa enemmän juuri tuota vihreää väriä:)

Irmastiina kirjoitti...

Ihanat kuvat...ja kaunis tuo kranssi...

-T kirjoitti...

Pioni: Vihreä kranssi olisikin kiva! Aika lailla vihreää löytyy luonnosta. Takapihallamme on paljon puolukanvarpuja ja isoina puina kasvaa tuijapuskat joista saa vihreää talvellakin :)

Irmastiina: Kiitos:) Mukavaa viikonlopun aikaa ja kuukauden vaihdetta!

selma kirjoitti...

Kaunista on!!! Upea juttu, että jalka tulee kuntoon.

Lovviisa kirjoitti...

Tämä niin sitä kranssiaikaa...Jos viikonloppuna vääntelis puolukanvarvuista kynttelikköihin :)

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Synttärionnittelut päivänsankarille!
Kuukauden vaihe jälleen käsillä. Kaunis syyskuu takana ja astetta kylmempään astutaan. Onneksi vielä saa nauttia luonnon antimista :)
Kaunis syksyinen kranssi.

Pysähtymisellä on useasti hyvä tarkoitus. Antaa meille aikaa miettiä suuntaa ja painopisteitä. Ikäänkuin pieni puhtaalta pöydältä aloittaminen.
Kaikkea hyvää tulevaan viikkoon!

Piupau kirjoitti...

Ihana kranssi! Katselin juuri ikkunasta keltaisena hohtavaa vaahteraa, joka vuosi olen siitä kranssin kietonut mutta tänä vuonna se on jäänyt tekemättä, huokaus, ja taas työt kutsuu.

-T kirjoitti...

Selma: :) Jalalla astutaan jo! Tosin vihlovia asentoja sillä saa, mutta parempaan joka päivä!!

Lovviisa: Kuulostaa kivalta, puolukanvarvuista kynttelikkö, vau!! Puolukanvarpukranssin tein vuosi sitten ja koko vuoden se säilytti vihreytensä.

Marie: Vien toivotukset perille :) Leivoin puolukkakakkua ja pätkiskakun ja kohta kummatkin ovat syöty ja vain ihan oman porukan kesken! Ja kun liikkumaan en vielä pääse, niin vaatteet kiristää entisestään... ;)
Nimenomaan koen pysähtymisen että saan aloittaa uudelleen nyt puhtaalta pöydältä ja asioilla on nyt erilainen katsontavinkkeli josta tuumailen tulevaa.. Tästä on hyvä jatkaa :) Hyvää viikonloppua ja alkavaa lokakuuta!

Piupau: Aina ei kaikkeen kivaan tekemiseen riitä aika. Niin se on että se on tehtävä se mihin aika riittää ja mitä tilanne kulloinkin vaatii.. Lämmintä ja leppoisaa alkavaa uutta kuuta sinulle!!

Vaahtera-Maria kirjoitti...

Mitenkähän vasta nyt löysin ihanan vihreän talon väen blogin. Niin kauniita ja kodikkaita kuvia.

Ja heti piti tilata sydännappeja...tilaus lähti juuri ;)

Laitanpa sitten kuvia, mihin napit tulevat..sain yhden isomman projektin valmiiksi..

Kaunista syksyn jatkoa Vaahteramäeltä!

-T kirjoitti...

Vaahtera-Maria: Kiitos! Toivottavasti mieluisat napit saat projektiisi :)