lauantai 17. syyskuuta 2011


 Syysmarkkinoilla
Syksyn satoa on kerätty ja sen väriloistokkaat sävyt ovat kyllä jotenkin voimaannuttavia! Lähistömme maalaishenkisistä syysmarkkinoista taitanee tulla vuotuinen syksyinen perinne. Korjattua satoa oli paikalliset viljelijät laittaneet kauniisti tarjolle. "Red kuri" kurpitsa oli uusi lajike itselleni, sellaisen syvän oranssin sävyisen kurpitsan kannoin kotiini ja se päätyy pian koekeittiööni ;)

Dreijani oli myös syysmarkkinoille tuotu ja sillä pyörittelin kupposia ulkosalla. Dreijaaminen oli hiukkasen kyllä tänään haaste itselleni, sillä olen viikolla telonut jalkani urheilun parissa. Nivelside nyrjähtäessään teki myös pienen murtuman jalkaani ja jänskäsin kuinka voin dreijan kaasua käyttää...Onneksi kädet toimi siinä lisäapuna ;)
Vanhan navettarakennuksen vihanneslaatikot olin täyttänyt valmiilla töilläni. Miljöö on sellainen mukavan maalainen :) Mukana oli myös muutama muu käsityöläinen omine tuotteineen. 

Nyt saunan lämmitykseen ja viileitä varpaita lämmittämään :) Pysykäähän lämpiminä näinä syksyn päivinä!!
15 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Taidan muistaa nämä markkinat viime vuodestakin. Niin tunnelmallista!

selma kirjoitti...

Voi mitkä markkinat ja sinä vielä dreijaamassa. Olisinpa päässsyt paikalle!!!

Irmastiina kirjoitti...

Ihanat markkinat!
Olisipa ollut mahdollista tulla niissä käymään...☺

Hannah kirjoitti...

Ihanaisia markkinatunnelmia!
Kurjaa, että olet telonut jalkansi. Toipumista ja suloista syyskuun päiviä♥

pioni kirjoitti...

Nuo markkinat näyttävät ihastuttavilta. Meilläpäin totuttu vain sellaisiin, missä kaiken maailman juttuja myynnissä. Löytyy niistä onneksi myös muutama koju käsityöläisten tekemiä aarteita ja sadonkorjuun antimia.

Toivottavasti saat pian jalkasi kuntoon!

-T kirjoitti...

Teija: Joo, nämä oli ekaa kertaa viime vuonna. Aivan oikein muistit, kiva :)

Selma: Juu, dreijailin siellä kuten viime vuonnakin. Mieleeni jäi yksi pieni poika joka kysyi luvan että "saako katsoa mitä sinä teet?" :)

Irmastiina: Voi, olisi ollut kiva jos olisit päässyt :) Vuoden päästä ovat nuo samat maalaishenkiset markkinat. Päivitän tuonne nettisivuilleni (www.tuias.fi) missä tapahtumissa liikun. Kurkkaa jos kiinnostaa :)

Hannah: Kiitos! Kyllä harmittaa kun jalan loukkasin. Joskus meitä laitetaan näköjään hiljentämään vauhtia...

Pioni: Juu, tiedän mainitsemiasi markkinoita... Niitä riittää! Lähistömme maalaistalon pariskunta on onneksi innokkaita järjestämään tällaisia erilaisia maalais/luomumarkkinoita. Pieni tapahtuma tämä oli, mutta pienelle kylälle toisaalta ihan isokin tapahtuma. Samalla siellä oli kirjaesittely "kausiruokaa-kirjanen" ja ihastuttava antiikkinavetta...

Kirsikka kirjoitti...

Onpas kiva markkinapaikka, kauniisti sopivat astiasi sinne sekaan. Ihanat puulaatikot.

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Kaunis viikonloppu tapahtumalle. Tunnelmalliset ja kauniit markkinat!
Harmi tuo jalkasi, mutta onneksi ei estä sinua deijaamasta :)

Inspiraatiota koekeittiöön ja kauniita syyspäiviä sinne. <3

-Marie

Kutri kirjoitti...

Näyttää kertakaikkisen hurmaavalta! Kurpitsat, auringonkukat, kipot ja kupit... Dreijaamista voisin katsella vaikka kuinka kauan. Ollessani oppaana Turun Luostarinmäen käsityöläismuseossa vein ryhmäni aina mielellään savenvalajan pajaan, sillä dreijaamisen katseleminen oli niin kiehtovaa :-D

-T kirjoitti...

Kirsikka: Paikka on kyllä ihana viettää pieniä markkinoita:) Apuna oli niin lapset kuin aikuiset mikä teki tunnelmasta mukavan. Yksi lapsi soitteli haitarilla ja murrosikäiset pojat paistelivat muurikkalettusia ja omenapuristimella puristivat tuoremehua omenoista.. :)

Marie: Tulkaahan te myös ensi vuonna mukaan markkinoille! Ovat tässä aika lähellä meitä, paljon lähituotantoa. Kotiin kuljetin myös lähipeltojen parsakaalia ja valkosipulia. Tuo navettaputiikki on muuten myös auki lauantaisin muutaman tunnin :) Tuon kurpitsan hakusanan kun laittaa niin tulee paljon ulkolaisia ruokaohjeita.. Jotain niistä ajattelin kokeilla :) Jalka laittaa nyt lepolomalle, ajattelin aloittaa kirjan lukemisen..

Kutri: Minäkin voisin katsella dreijaamista. Nyt olin tekovuorossa. Huomasin että varsinkin lapset olivat heti ympärilläni ja kyselivät rohkeammin kuin aikuiset.. kenties joku sai kipinän, toivon ;)

Sussi kirjoitti...

Tunnelmalliselta näyttää! Paranemista jalallesi, kuulostaa pahalta vammalta. Minulla kävi kerran samoin, tosin ei tullut murtumaa.

Piupau kirjoitti...

Pikaista paranemista jalalle. Ihanat markkinat, voi kumpa oisin saanut olla mukana!

-T kirjoitti...

Sussi: Kiitos! Yritän parannella. Saan kyllä heti astua jalalla kun siltä tuntuu. Murtuma on onneksi hyvin pieni :)

Piupau: Kiitos :) Tahto on kova saada jalka kuntoon..No, oman aikansa se ottaa. Nyt pari viikkoa sairaslomaa.
Voi, teitähän olisi ollut monta halukasta täällä mukaan markkinoille. Nyt mua harmittaa etten mainostanut etukäteen. No, ensi vuonna taidan mainostaa :)

Marge kirjoitti...

IHANAT kuvat!!
Nyt alkaa ruska näkyä ja siitä nautin kovasti!!
Pidä huoli itsestäsi Sinä myös!!!♥

-T kirjoitti...

Marge: Kiitos muistutuksesta, yritän pitää huolta itsestäni! niin monessa "roolissa" kun on niin helposti oma hoito jää vähille. Nyt pienellä sairaslomalla ollessa on aikaa itselle :)