lauantai 28. tammikuuta 2012


Päivä on pidentynyt. Viikolla töistä lähtiessäni normaaliin aikaan havahduin että olikin vielä valoisaa :) Kevääseen alkaa ajatuksetkin hiljalleen suuntautua. Viime pääsiäiseksi tekemäni kranssi muistuttaa siinä helmililjojen sipuleilla hiljalleen keväästä. Kukkineet sipulit on kiinnitetty rautalangalla kranssiin.
Vanhan talon ikkunoiden korjaaminen on taas alkanut ja tilanpuutteen takia ikkunakarmeja tutkitaan, mittaillaan ja sovitellaan jopa täällä sisätiloissakin, olohuoneen lattialla. Autotalli alkaa käydä pieneksi sillä jokaisella perheenjäsenellä tuntuu olevan jokin projekti siellä meneillään.. Kolme kappaletta ikkunoita olisi vielä teon alla. Hitaasti edetään, ikkuna kerrallaan. 

Sorsakosken vanhoja aterimia löysin lähistömme mukavasta vanhojen tavaroiden liikkeestä viikko takaperin. Tuota putiikkia itse kauppias kerran kuvasi minulle että se on kuin aikuisten karkkikauppa :) Onhan sieltä toki monta "makeaa" löytöä tehty ;) Noissa haarukoissa on kunnon terävät piikit ja simppeli miellyttävä malli.

Lauantai illalle suunnitteilla olisi sauna ja kenties lettusten paistoa. Isot pojat ovat siinä näppäriä kun pannua heitellen kääntelevät letut:)

Lämpimin aatoksin, -T

11 kommenttia:

tinttarus kirjoitti...

Aterimista tuli lapsuusaika mieleen....samaisilla kotosalla ruokailtiin.
Ja oi noita valkeita pikkuneilikoita. Lähikaupassa oli tänään vain punaisia ja jätin ne sinne, valkoiset olisivat päässeet kanssani Riihipirttiin:)
Meillä tyttösistä isompi leipoi pullaa ja sämpylöitä. Juuri haukkasin kaakaon kera ja täytyy sanoa, että olen kiitollinen ja iloinen tyttöön puraisseesta keittiökärpäsestä:)On köksässä jo äitiään taitavampi.
KEvättä kohti kuljemme. VAlo ottaa isomman sijan joka päivä. Aika ihana juttu!
Polvi kiukuttelee ja on pitänyt jättää kuntoilut muutamaksi päiväksi, joten kovin moneen pullaan ei minun kannata tarttua;)

Voi hyvin, sinä suloinen!
Ja ikkunoiden kanssa tsemppiä!!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Voi jepulis miten on harmooninen tuo neilikkakuva. Niin passelit pullot niille että. Ai kun löytäis vastaavanlaisia aarteita.
Ne haarukat on mahtavan hyviä käyttöaterimia. Just sopivan kaposia ja niin kuin sanoit, teräviä. Piikit ei ole liian leveitä, vaan juuri sopivan ohuita jotta ruoka pysyy niissä. Kyllä sitä ennen osattiin.
Kevät soittelee jo nurkan takana. Päivä on pidentynyt ja mieli halajaa aurinkoa.
Eikun pihabongailemaan vaan lintusia.
Iloista mieltä ja hyviä hiihtokelejä.
Kaisa

Sanna-Pauliina kirjoitti...

Ihanaa ja kaunista :)

pioni kirjoitti...

Kevät tosiaan lähenee, valon määrä on lisääntynyt jo huimasti. Vielä neljän aikaan on ihan valoisaa. Ja kohta on jo helmikuu, helmililjoja alkaa varmasti jo silloin olla kaupoissa:)

Piupau kirjoitti...

Valon lisääntyminen on niin ihanaa. Auringon pilkahdukset pakkasen sinertävässä maisemassa ontaa voimaa roppa kaupalla. Kevään kukkaset on niin ihania. Ihania suunnitelmia siellä, viettäkää ihana ilta1

PunainenTupa kirjoitti...

Itsekin olen aivan innoissani päivien pitenemisestä. Täytyy sanoa, että oikein kovasti odotan helmikuuta. Ostin vuoden vaihteessa Yliopiston Almanakan sellaisen vanhanaikaisen ja nyt seurailen siitä päivien pituutta. Se on oikein hieno almanakka, kun siinä on merkitty auringon nousu ja lasku joka päivälle.

Nyt myös seuraan kovasti presidentin vaaleja ja Sauli Niinistön voittoa. Hyvä ettei meille valita homoa.

-T kirjoitti...

tinttarus: Tutut aterimet siis. Niitä on ollut lähes joka tuvassa aikanaan, näin myyjäkin kertoi. Ihana keittiöapuri sinulla. Nauti siitä kovasti,tuore pulla on nautinto! Ikkunatsempit välitän miehelleni:)

Pajupirtin Kaisa: Pullot ovat aikanaan kirppislöytö. Tänään pikkuisemme taitteli vanhoihin minikokoisiin lääkepulloihin (vanhan talon vintin aarteita) yhdet neilikan kukinnot, niistäkin tuli kivat :) Hienot kelit on kyllä nyt, eilen sai lumelle heittää matot tuulettumaan ;)

Sanna-Pauliina: :) Kiitos sanoistasi!

Pioni: Niin, aatella kohta sipulikukat ovat käsillä. Tuntuu ihmeelliseltä!

Piupau: On kyllä nyt ylitetty kalorimäärät tänä lauantai-iltana, lettuja ja mutakakkua.. Yksi lapsista sanoi että olipas ihana tulla kylmästä kotiin kun oli sauna ja lettuja. Tämä mamma jaksaa taas pitkälle tällä kommentilla! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle :)

PunainenTupa: Kiva varmasti seurata valon lisääntymistä hyvästä kalenteri. Jokaisella meillä on odotuksemme presidentistä. Valinta on vielä kesken. Itse toivon että presidentin arvoissa ja valinnoissa näkyisi alkuperäinen perhekäsitys. Vaikkei joku olisikaan sopiva, ajattelen että jokainen ihminen on arvokas.
Hyvää viikonlopun jatkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä täältä Naantalista...
ja wow, minkä blogin löysin. Ihanaaaaa valkoista keramiikkaa, ihan tärisin kun lueskelin blogisi sivuja. Ja mitkä yksinkertaisen harmooniset kuvat.
Aaahh, voin vain huokailla.
Minulla on pieni puoti täällä Naantalissa ja arvaappa mikä tuli mieleeni. Onkohan minun mahdollista myydä tuotteitasi .<3

Mutta palaillaan asiaan,
Love Puotipuksu Kirsi
Pienestä Unelmasta

Sussi kirjoitti...

Niin kauniita ja kuulaita kuvia! Niitä katsellessa tulee hyvä mieli:)

Mie ite kirjoitti...

Päivien pituus ja ihana valo antavat virtaa! Ja tämä pakkaskeli, oikea talvi tuli lopultakin!

Sorsakosken haarukoita ja pari veistäkin sain minäkin hiljakkoin, kun äitini oli saanut jostain, eikä tarvinnut. Sanoi saavansa ehkä lisääkin, joten tein varauksen niihin. Niissä on tunnelmaa!

-T kirjoitti...

Pienen unelman Kirsi: Voi kiitos kovasti sanoistasi :) Hymyilen sinulle!! Naantalin pikku puoti kuulostaa mukavalle :) Kyllähän se on mahdollista!! Ollaanpa vaikka sähköpostitse yhteydessä tarkemmin jälleenmyyntiasioissa, osoitteeni löytyy tuosta blogin reunasta. Mukavaa uutta alkanutta viikkoa! Ps.Viime kesänä kävimme Naantalin kaduilla kävelemässä, hurmaava pikku kaupunki.

Sussi: Hyvää mieltä sinulle koko uuteen alkaneeseen viikkoon!!

Mie ite: Hyvä sana tuo tunnelmaa, tosiaan sitä noissa aterimissa löytyy! Pakkaskelin mahdollisuudet on otettava nyt käyttöön. Mukavaa uutta viikkoa ja valoisia hetkiä :)