sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Pihamaalta..

 
 

Pihapiirin ensimmäistä satoa jo korjattu; pienestä raparperipenkistäni piiraaseen täytettä:) Raparperit kiehautin pehmeämmiksi sokerin kanssa ja sen kaveriksi noin desin verran lemon curdia ja hiukkasen vaniljasokeria. Täyte taikinakuorien väliin. Lopputulos oli sitruunainen raparperipiiras.

Samalla pihamaan kierroksella keräilin kimppuun tällä hetkellä kukkivia kukkia; pihlajaa, marja-aroniaa, koiranputkea, vuorenkilpeä, kukkivia valkoisia puolukanvarpuja ja kieloja. Oman teehetken kimppu ehti ilahduttaa pöydässä, kunnes päätyi lopulta viemisiksi. Mukava huomata jo seuraavien kukkivien olevan nupulla, pionit ja juhannusruusut.

Eilen vietin päivää Espoon Marketanpuiston puutarhatapahtumassa. Pelargonioiden viljelyyn erikoistunut Pukin puutarha oli myös erikoisten vanhanajan pelargonialajikkeidensa kanssa edustettuna. Ruusunnuppupelargoniaa ja mårbackaa hankin kesäkukikseni. Kuvassa taustalla näkyykin tiiviskukkainen valkoinen ruusupelargoni "mary". 


Uuteen viikkoon ollaan taas astumassa, kohta jo kesäkuu puolessa välissä! Kasvimaalle olisi suunnitteilla siirtää kesäkurpitsan hyvin kasvuun lähteneet alut. Jospa kylmähkö jakso vaihtuisi jo lämpimämpään.. Kasvun ihmettä ja seuraamista tiedossa edessäpäin pitkä kesä!

Valoisaa & antoisaa viikkoa toivottelen!!


6 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Lämmintä täälläkin odotellaan....Kauniita kuvia:)

Sussi kirjoitti...

Ihania kuvia ja onpa suloinen kukkakimppu.

Mukavaa viikkoa!

tinttarus kirjoitti...

Oletpa kietaissut suloisen suven kukkakimpun!
Minäkin napsin mustikanvarpuja, sireeninoksia ja koiranputkia moneen maljakkoon, kun viime lauantaina täällä meillä juhlittiin 80-vuotiasta anoppiani. Sattui sadepäivä, mutta tunnelma oli kauniin lempeä ja pöydissä kesä oli kimpuissa ilonamme!
Voi, miten tykkään sinun astioistasi! Taidanpa antaa itselleni luvan haaveiluun kupposista kulhojen kaveriksi:) Jospa joskus taas osun kojullesi jossain.....

Paljon auringonvaloa ja kesäiloa luoksesi!
Kasvun ihmeiden äärellä on hyvä hetki aina pysähtyä ja kiittää.
Tänään aukesi aamusta jo kaunis kesäkuinen maanantai. Hiukan meillä sitä varjostaa pienimmän oksentelu ja tälle illalle varatun Ruotsin eläintarharetken peruuntuminen.....ihan sääliksi käy pikkuista.

Liisi kirjoitti...

So-so beautiful! :)

Hugs,
Liisi

pioni kirjoitti...

Aivan ihastuttavan kimpun olet pihasi asukkaista tehnyt. Voi sitä onnellista joka sen sai omakseen:)

-T kirjoitti...

MaMMeli: :) Lämpöä on saatu odottaa pitkään, kenties se tulee hitaasti mutta varmasti!!!

Sussi: :) Kiitos!

tinttarus: Toivottavasti pikkuinen toipuu taudista ja te muut säilytte terveinä :)
Kesäjuhlat ovat siitäkin kivoja kun kukka-asetelmia voi itse sitoa eikä tarvitse käyttää suuria summia niihin rahikaista. Loppujen lopuksi meillä on ympärillä paljon kaunista luonnon tarjoamaa! Mukavaa viikkoa, viikon päästä elellään jo juhannusviikkoa, aatella!!

Liisi: Thanks, It is now flower time :) Have a nice week!

Pioni: Yllättävän paljon jo kukkivaa löytyy, nämä lähes kaikki vaalkoisia. Kimppu päätyi vanhuspariskunnalle :)