sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Heinäkuista hellepäivää!!
Pihamaalla riittää taas ihmeteltävää. Pionipuskani tekee ensimmäistä kertaa tänä vuonna jo monta kukkaa, ihastuttava kerroslehtinen kukka. Hopeahärkkiä kiedoin kimpuksi marja-aronian seuraan. Kasvimaan kitkeminen olisi taas suunnitteilla. Sipulinvarsista saa sieltä jo hyvää satoa salaattien joukkoon.

Keramiikkauuni on ollut päällä, lisälämpöä helteen lisäksi ;) Eilen täyttelin uunin lasitetuilla tuotteilla ja aamulla tänään oli taas jännitystä ilmassa -niinkuin joka kerta uunia avatessa! Tällä kertaa valkoista keramiikkaa ja isoja jättimukeja. 
Yrteistä kieputettu kranssi saakoon kuivahtaa teeaineksiksi; suklaaminttua, viinimarjaa ja sitruunamelissaa..

Mökkiprojektia on taas jatkettu. Suurin osa kunnostetuista ikkunoista on saatu asennettua paikoilleen, mielessäni suunnittelen niihin verhoja, mutta aikaa menee vielä kauan kunnes suunnitelmat saa toteutumaan. Tiilitalkoissa olemme myös olleet ja piipun muuraus vanhoista nokisista ja kalkkeutuneista tiilistä on käynnistynyt. Ehkäpä vaikka ensi kerralla niistä tunnelmista postausta :)

Lämpöisiä kesäpäiviä toivotellen:)

-T


7 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Teeaineksia tosiaan pitäsi keräillä ja kuivattaa talvea varten, vaikka se vielä onkin niin kaukana:)

Sussi kirjoitti...

Mukavia kesäpäiviä!

-T kirjoitti...

Pioni: Niin, nyt on tarjolla kaikkea yllin kyllin mm teeaineiksi. Jos vaan aikaa liikenisi, kannattaisihan keräillä omat yrtit :)

Sussi: Kiitos! Samoin sinulle :)

Marie Elisabeth kirjoitti...

Pihalla ja luonnossa riittää ihmeteltävää. Kesällä oma tunnelmansa ja vuodenajat vain rikastuttavat seurantaa.
Keramiikkauuni herättää pientä kunnioitusta, aina pieni jännitys siitä mitä on säilynyt ehjänä :)
Kauniita kesäpäiviä koko perheelle <3
Meillä alkoi nyt loma, ja edelleen ajatus vielä hakee lomailua ;)

K kirjoitti...

Kesäinen tervehdys!
Kesä on todellakin ihanaa aikaa, kun saa nauttia luonnon pienistä ihmeistä. Ja oman pionipenkin kukinnasta. Olin ihan varma, ettei ne mulla menestyisi, vaan kukkivatpa ihan mahdottomasti.

Mukavaa heinäkuun jatkoa!
-k-

-T kirjoitti...

Marie: kiitos! Hyvää ja antoisaa lomaa teille:) toivotaan että siitä saa voimaa syksymmällä alkavaan arkeen. Keramiikkauunin avaaminen on aina oma jännittävä juttu! Joko riemua tai harmia, ainakin minulla näin se menee... Kumpaakin koettu;) pian on meillä loma lopuillaan ja paluu arkeen on jo ajatuksissa siirtynyt...

-T kirjoitti...

K: Kesä jaksaa yllättää iloisesti:) Pionit ovat ihmeen komeita kulkijoita! Oikein mukavaa heinäkuun loppua ja syyskesään lämpöä:)