sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kuvien kera


rakennustyömaalta terveisiä!
Kesä on vienyt eteenpäin taas askeleen verran mökkiprojektia.. Ja mökkiprojekti meitä ;)
Piipun muuraus on käynnistetty, loput kattorakenteet tehty ja ensimmäiset ikkunat saatu paikoilleen. Vielä osa ikkunoista on kunnostuksen alla ja lattian teko jossain vaiheessa edessäpäin. Osa lattialankuista on vielä myös etsinnän alla. Alkuperäiset lattialankut kun oli jossain vaiheessa vaihdettu kokonaan pois uudistuksen tieltä. Tässä vaiheessa meille hiukkasen harmi, toiveissa meillä olisikin nyt jostain löytää tilalle leveähköjä lattialankkuja...
Pari kesää taaksepäin kun purimme tätä rakennusta siirtämistä varten, saapui iäkäs yli yhdeksänkymmenen iän saavuttanut vanhus paikalle. Hän talossa aikanaan asuneena kertoi talon taustasta ja historiaa, mm kuinka talo oli ottanut majoitukseen monenlaista kulkijaa ja toisinaan tupa oli toiminut nikkarointipajanakin jopa suurille töille. Kaikki hänen kertoma on ollut arvokasta tietoa ja jättää itselle ajatuksen siitä mitähän kaikkea vanhat hirsiseinät ovatkaan nähneet.
Piipun tiilissä näkyy myös eletty aika. Osa niistä on käyriäkin. Monta "tiilijumppahetkeä" on koettu tänä kesänä niitä kantaessa.

Itselleni on nyt arkeen palaaminen toisaalta helpotusta, kun omanlaista rutistustahan aina tuo rakentaminen on. Hiljaa mielessäni olen hyvillään syksyn tuomista tutuista arjenkuvioista, kun kukin perheenjäsen taas asettuu omiin kuvioihinsa. Hiukkasen jotain uudelaistakin syksy pitää sisällään, hyvä juttu sekin.

Nyt mökkimaiseman vadelmia ja mustikoita lähden keittelemään illan viiletessä kuningatarhilloksi, talvenvaralle säilömistä :)

Lämmintä syksyn aikaa toivotellen,
-T


7 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Tiilet ja hirsi on niin upean näköistä, tulee ihana mökki! Ja maisemat <3

Sussi kirjoitti...

Viihtyisän näköinen paikka!

pioni kirjoitti...

Nuo tiilet ovat ihania!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Voi miten ihastuttavat materiaalit!
Huokauksien huokaus. Olette onnen omistajia!
Ihania mökkirakennusilmoja.
Kaisa

Marge kirjoitti...

KIITOS blogiystävyydestäsi!
Siunausta sinulle ja perheellesi♥
Halaten, Marge

Hannah kirjoitti...

Upea piilopirtti teillä siellä työn alla! Oi noita mahtavia hirsiä!
Todella arvokasta ja mielenkiintoista, että olette saaneet kuulla hirsitalon menneisyydestä ja vaiheista.

Lempeää syyskuuta!

tinttarus kirjoitti...

Lempeiden syystuulien kosketusta luoksesi!

Ihana piilopirtti!Onnellisia olette!!