keskiviikko 11. helmikuuta 2009

W a n h a n
k ä s i t y ö n
l u m o i s s a ...
Kylläpä ennen osattiin tehdä liinavaatteet koreiksi! Näissä vanhoissa lakanoissa ja tyynyliinoissa säilyy vielä tällekin päivälle niiden kauneusarvo....

Etsin mielelläni käyttöön näitä vanhoja ihanuuksia, sillä kauneuden lisäksi ne tuntuvat olevan myös jotenkin erityisen vahvaa ja kestävää puuvillaa!
Tähänkin pussukaan joku on kirjaillut kivasti tekstin... En voi vastustaa tällaisia kirppislöytöjä!


Löysin kirjojeni joukosta tällaisen äidiltäni lainaksi tulleen kirjasen. Aika ihastuttava kun sitä selailin. Alkusanat alkavat tähän tapaan:
"Käsityöalalla, kuten elämän muillakin aloilla, on huomattavissa hallaöitä, ajanjaksoja, jolloin tehdastuote voittaa kaiken käsintehdyn. Ajan henki ikäänkuin turruttaa tiedonkin käsityötaidon tarpeellisuudesta, kunnes jonakin hetkenä havahdutaan huomaamaan tämänkin taidon välttämättömyys..."

Löytyyhän meiltä myös vanha ompeluskone... Tosin sen pöytä on vain käytössä pöytätasona. Äitini löytö on muuttanut meille asustelemaan...

Posted by Picasa

11 kommenttia:

mari kirjoitti...

Minä tein miehen mummolta perityistä valkoisista puuvillalakanoista vauvalle lakanoita. Materiaali on aivan ihanaa ja todella pehmeää. Ihan erilaista kuin nykyiset lakanakankaat.

"Kantriina" kirjoitti...

Kiitos paljon vierailustasi blogissani. Tulin tänne salaisesti kurkkaamaan ja mitä kaikkea kaunista täältä löytyykään!
Vanhat liinavaatteet ovat kyllä ihania. Olen itsekkin onnistunut löytämään muutaman kauniisti kirjaillun tyynyliinan. Ovat nyt koristeena makuuhuoneessamme :)

Mukavaa keskiviikkoiltaa!

Marge kirjoitti...

Kyllä olet ottanut kauniita kuvia!
Aion kans kunnolla penkoa mökin "aarrekätköt" kesällä. Mökki on mieheni äidin synnyinkoti ja jäi vasta meille viime kesänä mökkikäyttöön. Siellä on paljon puuhasteltavaa... Mummukin asuu vielä kesän siellä.
Oivasti sanottu käsityötaidosta vanhassa kirjassa, niinhän se on ja elämän muillakin saroilla...Ihania kuvia, kiitos!

Jossu kirjoitti...

Voi miten kauniita kuvia olet taas laittanut tänne meille katsottavaksi. Ihanaa tunnelmaa on vanhoissa liinavaatteissa ja ompelukoneessa. Nam!

TeeKoo kirjoitti...

Mari: ihana vauvan uinua pehmeissä, hyvissä lakanoissa! ...vielä kun niissä on tunnearvoakin :)

"Kantriina": Hauska kun tulit kurkkaamaan :)
Minä olen etsinyt kirppiksiltä näitä vanhoja ihanuuksia... Pessyt, silittänyt ja ottanut meille ihan oikeasti käyttöön! Joskus joku lakana vaan ei ole ollut nykysänkyihin "täyspitkä", silloin lakanan kaunis pitsiosuus jää vain näkyviin...mikä miellyttää silmääni :) (Ennen taisi olla lyhyemmät sängyt ...ja ihmiset ;))

Marge: Kuvankäsittelyohjelmalla saa kuviin kieltämättä kivaa "tunnelmaa".
Vanha mökki kuulostaa ihanalta! Niissä on jotenkin omanlaisensa tunnelma. Ja varmasti kiva kun mummunnekin siellä asuu... Eri sukupolvet yhdessä on suuri rikkaus ja siunaus elämässä!

Jossu: Tosiaan olen innostunut tuosta kuvankäsittelyohjelmasta! Sillä saa ihmeitä aikaan...Vaikka oikeasti vanhoissa liinavaatteissa itsessäänkin on sitä jotain kaunista ja herkkää.

mimmuli kirjoitti...

Olen aivan samaa mieltä, vanhat lakanat ovat löytöjä...ihania kirppisjuttuja olet löytänyt..en minäkään voisi vastustaa tuollaisia...=)

TeeKoo kirjoitti...

mimmuli: Sikäli vanhat liinavaatteet ovat myös mielestäni löytöjä kun ovat suht samaa hintaluokkaa kuin uudet liinavaatteet edullisimmillaan :)
Kiva kun poikkesit!!

Anonyymi kirjoitti...

Miten jaksat näin usein päivittää blogiasi? Täytyy nostaa hattua ja taas niin kauniita kuvia!
Sus

TeeKoo kirjoitti...

Moikka Sus :)
Mulla on varmaan joku viivästynyt alkuinnostus jäänyt päälle/tullut uudestaan tähän hommaan... ;)
(Ja kun tuo miekkonen ei tänne päivitystä tee, niin jonkunhan se on pidettävä blogsa pystyssä! ;))

riikka kirjoitti...

ihania aarteita sulla! mäkin löysin syksyllä aivan mielettömän ihanan 60-lukusen Berninan, priimakunnossa. kompuutterin sijasta vois huristella sillä... inspistä odotellessa ;o)

TeeKoo kirjoitti...

Riikka: Sanos muuta!!! Jos ompelukoneella huristelis näin ahkeraan kuin tämän masinan äärellä, niin sais paljon näkyvää aikaan...! :)
(Tuo meidän kuvan vanha ompeluskone ei toimi)