perjantai 13. maaliskuuta 2009

A a t o k s i s s a
k e s ä . . .

Viime kesänä keräsin kasvimaalta yrttejä talteen. Kuivattelin niitä ja tein "omat provencale-yrttisekoitukset"; Persiljaa, lipstikkaa, ruohosipulia ja tilliä. Vieläkin on tuota yrttisekoitusta jäljellä, vihreydellään muistuttavat kesän vihreydestä...
Tämä yhdistelmä on mielestäni keittoruokiin sopiva mauste. Purkin kyljessä voisi aivan hyvin lukea keittomauste, mutta olen kirjoittanut vain tuoteselosteen. Annoin näitä jouluna pikkuisissa lasipurkeissa lahjaksikin.
**
Pikkuhiljaa ajatukset suuntaavat kohti kesää. Kasvimaapuuhasteluja odotan innolla. Uutukaisena kokeilun kohteena meikäläiselle on palsternakka. Sen siemenet on hankittu ja odottuttaa vielä hetken ennenkuin ne istutetaan kasvimaalle.

Marjat ovat pakkasesta kohta syöty, hillopurkit melkein tyhjiksi koluttu, mustaherukkamehut juotu... Odotan marja-aikaa jolloin pääsee metsään marjastamaan sekä oman puutarhan pientä satoa saamaan.

Kovasti odotan...
...Mehuksi ja hilloksi näitä on tullut tehtyä! Mehua kun menee niin paljon kuin vain kaupasta jaksaisi kantaa :) Vielä ei meidän suht nuoret pensaat paljoa satoa tuota, vain yksi pensas on ollu erittäin tuottoisa, siitä sai viimeksi ämpärillisen marjaa. Toisista puskista ei yhteensäkään niin paljoa!

Saimmepa muuten mehua tuliaisena tässä jokunen aika sitten :) Kauniissa lasipullossa puolukkamehua.
Tätä mehua lapsetkaan eivät ole valittaneet happamaksi! Tuo pullo on niin kauniin vanhantyylinen ja muotoinen että se on säästettävä kesään omia mehuja varten... :)


Kesä antaa odotuttaa vielä jonkun aikaa itseään

Nyt
k a u n i s t a
k e v ä i s t ä

viikonloppua toivottelen!!!



12 kommenttia:

kisu kirjoitti...

Ihana blogi sinulla, taidokkaita kuvia. Ja ihania kesä-muistoja nuo kuivatut yrtit. Millä tavalla sinä ne kuivasit?
Kesästä myös haaveillen
-kisu-

-T kirjoitti...

Kisu: Kiitos vierailustasi!!
Yrtit kuivuivat ihan vaan sisällä niputettuina naruvirityksessäni katon rajassa.. :) Kuivurilla varmaan saisi kätevämmin kuivatettua, mutta kuivuivat noinkin ja olivat samalla hauska näky :)

Lennu kirjoitti...

Minä yritän joka kesä kuivuttaa yrttejä, mutta ei tule tehtyä kumminkaan. Herukat jäivät suurelta osin pensaaseen, niitä on 5 kpl ja kellekkään eivät kelvanneet. Syötiin mitä jaksettiin ja raparperitkin on vielä pakkasessa, voi minua, tartteis tehdä jotain.
Kivaa viikonloppua terkuin Lennu

Tilu kirjoitti...

Meillä mehua menee myös hirmuisesti ja omatekemä mustaviinimarjamehu on sitä parasta. Viimekesä olikin viinimarjapensillemme huono, satoa ei saatu lainkaan. Pensaiden kukinta-aikaan oli kylmää ja sateista. Vain muutama marja saatiin maistiaisiksi.:(

Marge kirjoitti...

Kiitos yrttivinkistä! Kiva tietää, mitkä yrtit sopivat hyvin yhteen ja keittoihin, tuo yrttitietous, kun on mulla vähän heikkoa...:)
Meillä kans kuluu mehua paljon! Mustaherukka ja punaherukka ovat hyviä mehuissa ja terveellisiä. Hilloista kuluu parhaiten mansikka ja vadelma.
Ihanat kuvat sinulla taas täällä, aina ilolla niitä katselen!!
Oikein ihanaa viikonloppua sinulle, ystäväni!:)

Jossu kirjoitti...

Satoisa marjapuska teillä. Ei meilläkään montaa marjaa ole tullut. Marjat on kuivuneet kun ei vettä ole satanut paljoa ja ovat pensaat on niin kuumassa paikassa.
Yrttien kuivatusta olisi kiva kokeilla kanssa.

Viikonlopun hetkiä koko perheelle.

-T kirjoitti...

Lennu: Raparperia minullakin on vielä pakkasessa ja varmaan toissavuotisiakin! Sitä ei tule jotenkaan niin käytettyä pakkasesta, tuoreena mielummin. Toki se on niin ettei kaikkeen muutenkaan riitä aika tai innostus... Mutta tänään mukavaa lauantaita sinulle :)

Tilu: Toivotaan hyvää satokautta tänä vuonna!!! Mukavaista lauantaita tänään :)

Marge: Yrttitietous ei niin vahvaa mullakaan ole! Tein vähän niinkuin omasta päästä tuon sekoituksen, sopinee mielestäni keittojuttuihin :)
Mustaherukassa on kovasti ainakin C-vitamiiniä, sitä kaipaa nyt flunssa-aikoina kovasti!!! Nautinnollista päivän jatkoa sinulle :)

Jossu: Toivotaan suotuisia kelejä puutarhasteluun tänä kesänä ja hyvää satokautta!! Ja leppoisaa lauantaita sinne myös :)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kivaa viikonloppua vihreään taloon toivoo Pajupirtin vihreän talon kaisa

"Kantriina" kirjoitti...

Kaunista viikonloppua myös siulle!

Ja kiitos kesäisestä tuulahduksesta kuvissasi :)

Terkuin,
Kantriina

-T kirjoitti...

Pajupirtti ja Kantriina: Kiitos ja iloa päiväänne!!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki kuvasi ovat kauniita, mutta toi mustaherukka puoliksi väreissä ja puoliksi mustavalkoisena on aivan loistohauska!

-T kirjoitti...

Kutri: Niin, nyt on mustaherukkapensas ulkona kuin mustavalkoinen ja kesää jo malttamattomana odotan ja siksi siihen pilkahdus sen väriä=toivoa kesästä!!!