keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Mitä kylvät, sitä myös niität...

Jollain lailla pientä huolta mielessäni olen kantanut yhdestä kiusatusta lapsesta koululaistemme koulussa. Hän ei ole kovin suosittu koulukavereiden keskuudessa ja hän tuntuu olevan nyt se joka kiusaa toisia. On selvästi syntynyt kierre...
Minun evästykseni lapselleni on, että ole rohkea, älä sinä kiusaa tuota poikaa! Ole esimerkillinen, älä osallistu kiusantekoon! Ole ystävällinen ja tervehdi häntä myös yhtälailla kuin muitakin... Pyydä häntä myös mukaan... Mieti, miltä sinusta tuntuisi olla hänen housuissaan?
En voi kai muuta kuin evästää lapsiani, toivoa ja rukoilla...

Sillä niin se on että...

Jos kylvää ystävyyttä, saa ystävyyttä. Jos kylvät hymyn, saat hymyn. Jos kylvät apuasi, tuskin tulet tyrmätyksi... Jos ojennat kätesi, siihen kenties on helppo jonkun tarttua!

16 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Kaunista niin kaunista! Toivottavasti poikasi luokan opettaja on tietoinen asiasta ja voi siihen heti alussa puuttua sillä se on erittäin tärkeää, että ketään ei kiusattaisi ja kiusaaminen loppuisi ennen kuin pääsee kunnolla edes alkuunsa!
Toivotan kaunista päivän jatkoa sinulle ja perheellesi!:)

Tytti kirjoitti...

Voi että on kamalaa nykypäivänä kun on kaikenlaista ylimääräistä harmia,tämä koulukiusaaminenkin on todella kamalaa se voi jättää jälkensä ihan aikuisikään asti.
Hyvin olet lapsiasi neuvonut, näin minäkin tekisin.Toivottavasti kaikki kääntyy parhainpäin.
Aurinkoa päiväänne<3

Jossu kirjoitti...

Hyvin olet lapsia neuvonut toimimaan ja käyttäytymään. Toivottavasti kiusaaminen puolin ja toisin loppuisi.

Voi, teillä kasvaa jo jotain vihreää:)
Ja kauniissa vadissa on kylvökset tehty.

Kevätaurinkoa sinne lisää!

Deborah kirjoitti...

Viimeaikoina onkin jostain syystä ollut mielessä tämä kylvämisen ja niittämisen laki. Hienoa, että kannat huolta lapsesta ja opetat näin omia lapsiasi myös. Samaa olen painottanut omilleni. Niinhän se on, että kiusattu saattaa hyvinkin kääntyä kiusaajaksi ja näistä jää elämänikäisiä haavoja. Surullista kyllä tämmöinen, mutta toivotaan asian selviävän. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

"Kantriina" kirjoitti...

Hyvillä neuvoilla olet evästänyt lapsiasi! Toivoa vaan voi, että muidenkin lasten vanhemmat kiinnittäisivät huomiota tähän hankalaan asiaan.

Mie hain eilen kanssa multaa ja siemeniä... kylvöpuuhia siis miullakin tiedossa :)

Terkuin,
Kantriina

vilukissi kirjoitti...

Hienosti kirjoitettu ja kuvattu! (oliko lautanen viimeisessä kuvassa tekemäsi?)

Mari kirjoitti...

Se on niin ikävää nykyään tuo koulukiusaaminen. Kuulin vasta omilta lapsilta että meidän naapurin poikaa kiusataan koulussa niin soitin heti hänen Äidilleen. Äiti tottakai aikoi heti puuttua asiaan. Toivottavasti asia selviää.
Mukavaa loppuviikkoa!

mimmuli kirjoitti...

Minä sanoin tuossa melko samat sanat tytölleni jolla on hankala kaveri...sanoin että siunataan sitä tyttöä ja pyydetään vaikka kylään meille, hänellä on paha olla.Veimme asian taivaansikälle. Tuo on niin totta mitä me annamme me saamme....mitä me kiellämme meiltä kielletään...siksi rakkauden antaminen kaikille oli sen ansainnut tai ei on niin tärkeää..tärkeä asia opettaa lapsille myös.

Miten kauniin kuvasarjan oletkaan tehny=)

mari kirjoitti...

Kauniita kuvia ja sanoja. Minusta tuntuu että tässä kiusaamisasiassakin on hyvin tärkeää tukea lapsen kasvua niin, että hänelle kehittyy terve itsetunto. Silloin uskaltaa olla se rohkea, joka ei lähde mukaan kiusaamiseen, vaan uskaltaa jopa puuttua siihen.

Täytyypä itsekin laittaa pian pääsiäisruohot kasvamaan. Voi kun keksisin yhtä kauniin astian kuin teillä!:)

TeeKoo kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kommenteistanne! Niin, näissä lastenkasvatusasioissa viisautta todella tarvittaisiin! Heikomman/kiusatun puolelle asettuminen vaatii paljon rohkeutta...Siinä suhteessa lapsen itsetunnon vahvistaminen on varmasti paikallaan!!
Meillä aikuisilla on kyllä suuri haaste lasten kasvattamisessa. Tulipa tässä mieleeni kultainen sääntö, jota lienee myös hyvä väliin viljellä: "Kaiken minkä haluat sinulle tehtävän, tee se toisille"

Ja tuosta kuvan astiasta oli kysymys...Kyllä se on omatekemäni :) Siinä kasvaa nyt ohraa, itäminen oli ihmeeen nopeaa! Vain pari päivää ja nousi tuollaiseksi!

Hyvää viikonloppua!!! & Viisautta lasten kasvattamiseen :)

MariaK kirjoitti...

Kauniita neuvoja, ajatuksia ja kuvia.
Onnellista viikonloppua. :)

Kutri kirjoitti...

Nyt on minun vuoroni antaa prenikka sinulla - käypä blogissani ;-)

piitis kirjoitti...

Hyviä neuvoja ja ajatuksia.
Toivon teille mukavaa ja rauhallista viikonloppua!
Terkuin Piitis

TeeKoo kirjoitti...

MariaK, Piitis: Kiitos sanoistanne &toivotuksistanne!! Keväistä aavistusta tähän viikonloppuun myös teille :)
Kutri: Kiitän sinua vielä! *hymyilee*
Keväistä viikonloppua!

(Nyt päiväksi savikurssilaisten kanssa harrastuksen pariin :))

Tarja kirjoitti...

Heti piipahdin vastavierailulla :o)
Täytyykin tulla ajan kanssa uudelleen, niin paljon oli kaikkea ihanaa katsottavaa ja luettavaa...
Aurinkoa viikonloppuusi ♥

Lennu kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi, jos kylvät ystävyyttä sitä myös saat.
Mukavaa viikonloppua!