lauantai 21. maaliskuuta 2009

Savua, savitöitä ja synttäriä...

Tänään minulla oli mahdollisuus käydä keramiikanharrastajien kanssa mukavan keraamikkopariskunnan työpajalla tekemässä rakupolttoa. Samalla oli mahdollisuus nähdä tuota keraamikon työympäristöä. Oli hauska katsella tuota työpajaa... Kauniista kupposista, mukeista ja vadeista notkuvia hyllyjä, tutkistella keskeneräisiä töitä, ihastella valmiita tekeleitä... Ulkosalla sitten teimme ja "savustimme" omia rakutöitämme, eli vahvan savunhajun sai kotiin viemisiksi omien tekeleiden lisäksi.

~~
Saimme tänään onnitella myös naapuruston pientä synttärisankaria. Pikku tyttösemme vei iloisena ilmapalloa omalle kaverilleen... Tuntui olevan iso ilo ilmapallon kantajalla viedä onnittelupalloa... Ja näytti olevan myös vastaavasti pikku ystävällä ilo saada ilmapallo! Tuli mieleen ihan Nalle Puhin tarinat, joissa ilmapallo annetaan usein lahjaksi sille jolla on synttärit...

16 kommenttia:

Maaka kirjoitti...

Suloinen kuva synttärivieraasta :)

Hienoja kylttejä. Tuo puutarha-kyltti on varsinkin makee.. näen sen jo vihreyden ym keskellä :)

Tilu kirjoitti...

Ihku Pikku Myy- hattu pikkuisellanne : ).

Pajupirtti kirjoitti...

Ihanat kyltit ja varmaan messevä savuntuoksu.
Pikku "Puhille" hunajaiset terveiset.

Deborah kirjoitti...

Varmasti oli mielenkiintoista käydä tuolla työpajalle! Tuo kuva tyttönen ilmapallon kanssa on aivan upea, jotenkin kuin postikortti tai kuva jostain runokirjasta. Iloista sunnuntaita sinulle!:)

vilukissi kirjoitti...

aivan kateellisena luen näistä keramiikkaharrastuksistasi. Olen tehnyt itsekin joitain maljakoita savesta, ja jotka jopa pitävät vettä ja ovat aika nättejäkin. Mutta niitä onnistuin tekemään vain kurssilla, sulla on ihana mahdollisuus tehdä "yhtä sun toista" ihanuutta. Oletko tehnyt koskaan ulos esim.sementistä ruukkuja?

Marge kirjoitti...

Jälleen todella ihastuttavia ja herkkiä kuvia! Ilmapallot ovat aina olleet minunkin tyttöni suosikkeja ja ovat vieläkin, vaikka onkin jo "iso"tyttö.:)
Voi, kuinka olisi joskus hauskaa kokeilla dreijaamista! Nuo kyltit olivat ihastuttavia! Kaikissa kuvissasi oli niin ihanaa tunnelmaa, sellaista vanhanaikaista..
Oikein kaunista sunnuntain jatkoa sinulle ihana blogiystäväni!:)

kisu kirjoitti...

Ihania kylttejä olet tehnyt!
Leppoisaa sunnuntain jatkoa!
-kisu-

Jossu kirjoitti...

Hienot kyltit on kuvassa. Ihanaa kun taas pääsitte käymään savikurssiporukan kanssa tuolla retkellä! Savuntuoksun melkein haistaa tännekkin asti, niin elävät on sun kuvat:)
Ja ilmapallokuva tyttösen kera on tosi suloinen.

Lennu kirjoitti...

Söpö kuva tyttärestäsi! Ihanat pörröiset vaatteet.
Aikas hienoja kylttejä olet tehnyt.
Mukavaa alkavaa viikkoa huomiselle.

vilukissi kirjoitti...

Ansaattua klooriaa ja riploomia pukkaa mun plokilta! Piipahda hakemas!

TeeKoo kirjoitti...

Ilahduin teidän kaikkien käynnistä täällä!! :) ...Käväisitte savunhajuisella postauksellani ;)
Päivä on vierähtänyt taas iltaan. Tänään on saatu kirkasta kevättä maistaa! (Meillä on tänään myös juhlittu yhden lapsen keväistä synttärijuhlaa, ensi viikolla on hänen oikea päivä ja sitten juhlat jatkuvat...)
Marge:Dreija olisi tuolla autotallissamme... :)
Vilukissi: Sementin saloihin en ole vielä päässyt, mielikuvissani voisin kyllä nähdä siitä kivoja ruukkuja... Oletko sinä kokeillut?
Ja voi sentään...Kävin kurkkaamassa, ilahduin ja kiitän!!!

Hyvää alkavaa viikkoa, kevättuulta keveää kaikille! :)

"Kantriina" kirjoitti...

Voi iik kuinka ihana synttärivieras. Suloinen myssy ja takki :) Ihana! <3

Kylttisi ovat kauniita! Olisi mukavaa päästä joskus itsekkin kokeilemaan. Äitini on käynyt useamman vuoden keramiikkakursseilla ja on aina yrittänyt houkutella miuu mukaan. Vielä en ole lähtenyt, mutta laitanpa taas uudelleen harkintaan :)

Aurinkoa tulevaan viikkoon ja lämmin halaus!
Terkuin,
Kantriina

vilukissi kirjoitti...

en ole kokeillut tehdä sementtiruukkuja, mutta jos innostut, niin on olemassa melko helppoja ohjeita. en muista enää kirjan nimeä, mutta yllätyin, että nykyisillä sementeillä voi tehdä melkein tosta vaan erilaisia ruukkuja. nekin voisi sitten unohtaa ulos sammaloitumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn edellisten kommentteihin!
Sementistä kiinnostuneille:
Ruukkuja en ole tehnyt, mutta olen tehnyt sementtisiä raparperin lehtiä. Elikkä lehti laitetaan tasaiselle alustalle tai vaikka nurmikolle, lehden "väärälle puolelle" lapioidaan sementtiä väh. 3 cm paksuisesti ja jätetään siihen kuivumaan n. vuorokaudeksi. Seuraavana päivänä lehti otetaan pois ja saat IHANAN sementtisen lehden, jonka voit laittaa puutarhaasi, kynttilän alle tai voit vaikka tehtailla kokonaisen polun sementtisiä lehtiä..
T:susanna ;)

TeeKoo kirjoitti...

Heippa teille myös Kantriina, vilukissi ja Susanna ja IHANAA kevätpäivää tänään! :)
Susanna: Kiitos neuvoista! Uskon että tulis kivoja noista "lehtilaatoista"!! Ja Vilukissin neuvoilla nekin vois jättää sammaloitumaan :) Mitähän mies täällä meinais jos mä vuokraisin kesällä sementtimyllyn omia juttuja varten... ;) Ootko miettinyt muuten sellasta omaa blogia laittaa pystyyn jossa olis kaikkia tämän tyyppisiä hyviä vinkkejä?!?! Harkitseppas, tiedän et sun käsissä syntyy KAIKKEA kivaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Njooo..kun vaan ois tuota aikaa enemmän, yks päivä viikossa ainakin lisää niin ehtisi ehkä pitämäänkin sitä blogia ja tekemään jotain kivaa käsillä ;)Mutta hyvä idea! Kypsytellään.
Sus