maanantai 16. maaliskuuta 2009

V a i k k a

ulkona on vielä lunta, keli on nollan tuntumassa, ilma on kylmää ja havaittavissa on vielä tuntuvaa talvista viimaa, tuulenvirettä pohjoisenpuoleista... Niin lisääntyvää v a l o a on ehdottomasti havaittavissa!!

Valo tulvii ja tunkeutuu väkisinkin sisälle!
Nautin kovasti keväässä tästä kun...
Se valaisee tummemmankin huoneen... Valoisammat ajat ovat oikein odotettuja!

~~

Kylvöpuuhia tuli tehtyä taasen pikkuisen lisää :) Hyödynsin säilyketölkkejä tällä kertaa sillä toivon kevätauringon lämmittävän niihin niin, että nuo purkit voisivat varastoida lämpöä pikkuisen itseensä ja taimillani voisi olla siten vähän lämpimämpää...Mene ja tiedä!!

Kylvöpuuhasteluihini tuli roppakaupalla pontta enemmän kun kuulin tänään että mieheni työpaikalla on taas uusi lomautusuhka... Täytynee ilmeisesti olla vain enemmän omavarainen kun jostainhan se leipä olisi pöytään saatava...! (Pieni kasvimaani vaan ei kohta riitä kun näitä taimia alkaa olla jo kohta aika lailla tulossa...)


Ruukkutarhani ikkunalaudalla siis kasvoi; Kylvin maissin siemeniä isoon omatekoiseen vanhaan saviastiaan ja basilikaa pienempään ruukkuun. Punasaviruukut ovat jotenkin sellaisenaan kivoja.
Olen lukenut myös ruukkukirjasesta ulkoruukkujen sammaloittamisesta. Sammalta ja piimää sekaisin ja sitä sekoitusta sivellään ruukun pintaan ja sammaloituminen voi alkaa... Ajattelin johonkin ruukkuuni kesällä tätä kokeilla :)

20 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voi ihania! Minullakin on siemenet ostettuina, mutta kylvö uupuu vielä. :)
Lomautusuhka on tuttu. Välillä pelotaa, välillä vain katselen eteenpäin... Voimia jokaiselle siinä elävälle toivon.

-Onko tuo alimman kuvan ruukku itse tehty? Todella suloinen.
*halit*

-T kirjoitti...

Lomautusuhka ja irtisanomisia on varmaan tosi monella (liian monella!!) Kunpa ne eivät saisi liiaksi otetta kansalaisiin, vaan toivoa jossain muodossa olisi nähtävissä!!
Tuon soikionmallisen ruukun olen tosiaan joskus tehnyt punasavesta...Savitöihin koukussa ;)

Piitis kirjoitti...

Nyt alkaa olla kylvöt mielessä. Todella valoa tarvitsee taimenen alut ja me immeisetkin.
Terkuin Piitis

"Kantriina" kirjoitti...

Olenpa miekin justiinsa tänään miettinyt siementen kylvämistä. Olen kyllä onneton puutarhuri, mutta yrittänyttä ei laiteta. Viime kesänä miulla oli kolme mansikkaa ja kaksi salaattia :) Ei siis mikään valtaisia plantaasi, mutta jotain kuitenkin. Ja kauhean ylpeä olin niistä salaateistakin :D

Aurinkoa viikkoosi!
Toivoopi Kantriina

kisu kirjoitti...

Meillä kylvöpuuhat vielä odottavat. Todella ihana tuo sinun soikionmallinen ruukku. Ihannoin myös niitä sammaloituneita saviruukkuja. Onkos se vaikeaakin niitä ruukkuja sammaloittaa?
Ihanaa alkanutta viikkoa!
-kisu-

Jossu kirjoitti...

Meillä kissanheinät mullassa kolmatta päivää. Ei vielä näy itävän. Heh, ihan nauratti. Laitoin kanssa tomaattimurskapurkkeihin kasvamaan. Kerran Hessu oli jo viskannut metallinkeräykseen mun pestyt purkit tiskipöydältä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt mä kuolen silkasta kateudesta! Onko toi ylin kuva teiltä kotoa??? Jos on, minä haluan teille adoptoitavaksi. (Oli yks toinenkin koti, jonne halusin adoptiolapseksi, mutta kummallista kyllä bloginpitäjä ei halunnut 43-vuotiasta lasta - outoa).

-T kirjoitti...

Piitis, Kantriina, Jossu: Valoa ja iloa kevääseenne! Teille ja kylvöillenne :)
Kisu: Vielä en ole tehnyt sammalointia, mitä nyt itsestään pikkuisen joku ruukku on alkanut ulkona ollessa sammaloitumaan. Mutta ohje kuulostaa helpolta, piimää ja sammalta(Ohjeessa:tehosekoittimella) ja sitä seosta vain sivelemään ruukkuihin.. :)
Kutri: Adoptio on kyllä joskus vilahtanut mielessä ;)...mutta tuota... Hauskaa kun poikkesit näin!!! ;)

Anonyymi kirjoitti...

just meinasin kysyä, että Kuka On Tehnyt Ton etualalla olevan Ihanan Astian!? ja sinä itte, että on komea! laita siihen piimäsammalsekoitukseen vähän mukaan multaakin, en ole aivan varma. Mulle ei ole selvinnyt, että pitääkö ne jättää sitten ulos maahan makaamaan? Heh, mulla oli kerran 2 ihanaa oikein vanhaa punasaviruukkua, joista tuli kivasti sitä kalkkia lävitse, olivat mukavan harmahtavan ja ruskean värisiä..äitini oli hoitamassa lapsiani..ja oli pessyt ne ruukut, oikein hinkannut, kun olivat niin rumia...että mua nyppi. Harmi, kun mulla ei ole puutarhaa,mulla olisi sammaleisia isoja kiviä ja ruukkuja...aaaah

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hieno on ryytitarhasi ja innostunut täytyy olla viljelypuuhiin kun noin paljon jaksaa.Mulla on herneet kylvetty eilen jos saisi versoja syödäkseen, tykkään niistä niin.En ole ennen kokeillutkaan kasvattamista saa nähdä mitä tulee.Ei se kurssitus mikään mahdottomuus ole.En minä kyllä mikäänn opettaja ole, itse tekemällä opittu.Mutta ossan kyllä neuvoa. Matkat vaan ovat ehkä liian pitkät kun ei tiedä missäpäin ihmiset majailee.Pitänee keksiä jonkinlainen virtuaalikurssi näin netin välityksellä:)

Minttu kirjoitti...

Hei,
Kauniita kuvia olen täällä ihastelemassa... Ihanaista päivän jatkoa!
Toivottelee Minttu

Marge kirjoitti...

Jälleen ihana postaus! Niin kaunis koti on sinulla ystäväiseni!
Tuttuja asioita irtisanomiset ja lomautukset...valitettavasti:(

Minulla olisi blogissani sinulle jotain, jonka toivon tuovan lisää valoa päiviisi:))

-T kirjoitti...

Vilukissi: Kiitos vinkistä! Multa voi olla hyvä juttu sekoitukseen! Ymmärrän sua että on ottanut päähän jos joku menee pesemään ruukut puhtaiks!! (Totta on se lause että kauneus on aina katsojan silmässä...;))
Pajupirtti: Kirjoitit että itse tekemällä olet oppinut...Vautsi sua!!! Tuo innoittaa mua harjoittelemaan lisää :)
Minttu: Kivaa päivää sinulle myös!!!
Marge: Kiitos sanoistasi jälleen kerran :) Kävin heti kurkkaamassa luonasi ja kiitän sinua blogiystäväni!!!

Anonyymi kirjoitti...

"terrakottaruukkujen sammaloitumista kosteassa ja varjoisassa ympäristössä." - tommosen lauseen löysin netistä googlettamalla, paljon olisi ollut ohjeita, miten estää sammaloituminen, heh. Olet varmaan jo itsekin etsinyt ohjeita, mutta uskon, että kosteus on ykkösasia. jätä kokeeksi ensi talveksi jokunen ruukku jonnekin pensaan juurelle. Sammaloituminen ei ole mielestäni nopeaa toimintaa. Tuo tekemäsi ruukku on kyllä erittäin ihana. Onko sulla polttouuni kotona?

tinttarus kirjoitti...

Ihanan keväinen meininki sinulla täällä jo onkin! Riihipirtin siemenet lymyilevät vielä kaupan hyllyssä....no pian toivon saavani kylvöpuhtia itseeni!
Upea tuo iso ruukku!!!
Pääsiäiseksi pitää pistellä vehnää, siitä saa ihanan pääsiäisruohon!!

Auringon syleilyä sinne!!

Anonyymi kirjoitti...

Sinä oot sitte kylväny sinä "oikiana päivänä", ny pitää seurata, itääkö sulla paremmin ku mulla, jos mä ny vaikka saisin viälä tänä iltana siämeniä maahan. Ihana ruukku!
Ookko ikään nähny kuvia, ku jokku on sammaloottanu turveharkoosta tehtyjä puutarhapenkkiä? Ne näyttää aivan joltaki menninkääsen istuumilta, ihania. Mulla on kans suunnitelmis sammaloottaa kiviä sun muuta. Aurinko vaan taitaa paistaa tontille vähä liikaa...
Kokeelun iloa kevääsehes!

Anonyymi kirjoitti...

Tupakissi kirjoitti yhden mun haaveeni. Minä suunnittelin kans kerran, silloin vielä ku mullaki oli kukkapenkki, että olisin laittanut paksut turvereunukset penkkiin, joilla olisi voinut vaikka istuakin ja siihen päälle just sammalta ja mehikasveja!

Kävin äsken sivuilla "sinisen oven takana" ... en ehtinyt tutkia vielä kaikkea, mutta sun sivusi tulivat heti kans mieleen.

riikka kirjoitti...

valoa ja vihreetä, janottaa ihan!

jonain päivänä ehkä meilläkin on tilaa kylvöpuuhille, jopa omalle pihalle... sitä odotellessa on kiva lukea teidän puuhista, kerätä ideoita vastaisen varalle.

lisää valoa ja kasvua toivoen/odottaen,

-sr-

-T kirjoitti...

Vilukissi: Kiitos vielä vinkeistä, otan ne mielelläni vastaan!! Polttouuni on yksi haaveeni saada ja toivon että haaveeni toteutuisi:)

Tinttarus: Kiitos aurinkoisesta tuulahduksesta!! Vehnähän on oikein sopivaa pääsiäsiruohoa. Me kylvimme ohraa, kun viime vuonna tuli ostettua niin iso pussillinen sitä :)

Tupakissi: Kiva kun poikkesit tänne tuomaan "herkullisen idean" :) Laitan sen korvantaakse!

Riikka: Toivon myös että teille löytyy oikein sopiva, mieluinen ja teille oikea paikka!! Kaikki tapahtuu varmasti oikealla ajallaan...Toivotaan että pian :) Hyvää päivänjatkoa sinulle!

Tytti kirjoitti...

Heippa, käyppä katsomassa sivuillani,
siellä on Sinulle jotain<3