maanantai 13. huhtikuuta 2009

Pääsiäisen aikaa olemme viettäneet kotosalla. On otettu päivät rauhallisemmin, osaksi myös siksikin sillä flunssan jäljiltä olo on osittain yskäinen. Leppoisat päivät ovat tehneet hyvää... Myös vieraiden seurasta olemme saaneet nauttia :)
Jokunen aika sitten ompelin Elli-tytölle villakankaisen mekon. Näitä kivoja pupu-hengareita sai Elli-tyttö aikanaan vauvana lahjaksi. Sopivat kivasti pääsiäisen aikaan, mutta muutenkin nämä hengarit ovat tytön huoneessa läpi vuoden. Ovat iloisen värisiä ja aiheisia. Niissä on esillä jatkuvasti pikkuisen mekot.
Pääsiäiskoristuksia on esillä vielä hetken verran. Monta vuotta sitten tuli ommeltua lapsille tällainen pääsiäiskananen, joka on ahkerasti muninut pääsiäismunia taas tänä vuonna :) Sen sivuilla on pienet läpät, siivet joista mahtuu hyvin pieni lapsen käsi nappasemaan yllätysmunat. Se ei mitään jättimunia pysty (lue: sinne ei mahdu!) munimaan, mutta kindereihin se on erikoistunut;)

Kirppikseltä löysin joku aika sitten kukkopillejä. Vanhat pahvimunarasiat säilytän vuodesta toiseen..Vaikka yhdestä pahvirasiasta puuttuu toinen puolikin. Se piti sisällään tämän pääsiäisen ajan eskarilaisen vesiväreillä maalaamia munia.

Viikonloppuna aurinkokin näyttäytyi ihanasti. Lämpömittarin lukemat kipusivat lauantaina kivasti ylöspäin :)

Aurinko valaisi ja lämmitti silloin niin että pienet tomaatin ja paprikan taimet kävivät kylpemässä terassilla auringossa. Näitä lämpimiä päiviä ja valoa kaivataan lisääkin tulevaksi!!

Eiköhän niitä taas pian saada :)

18 kommenttia:

kisu kirjoitti...

Ihan samaan tapaan on pääsiäistä vietetty meilläkin, leppoisasti. Kauniita pääsiäiskoristuksia teillä.
Aurinkoisia päiviä alkaneeseen viikkoon toivottelen sinulle blogiystäväni!
-kisu-

Lennu kirjoitti...

Heips!
Muistan kun meidän pojillakin oli tuollaiset isot pahvipääsiäismunat, ovat hävinneet maailman melskeisiin nyt. Mutta kauniita ovat. Niinhän se on että nykypäivänä täytyy erikoistua jopa pääsiäiskanojenkin, jos mielii pärjätä (kindermunija).

Tomaatintaimesi ovat jo isoja ja näyttää aurinkokin paistavan. Meillä oli tosi harmaa pääsiäinen, ei auringon pilkahdustakaan. No ehkä huomenna...
Kivaa alkavaa arkea toivoopi Lennu!

Marge kirjoitti...

Leppoisasti on meilläkin pääsiäinen sujunut, myös olemme käyneet ystävien luona ja meillä on käynyt myös ystäviä. Ihana, lämmin ja aurinkoinen ilma oli eilen, tänään pilvinen. Tuollaisia kukkopillejä löytyy kans mökiltä.
Ihania, keväisiä kuvia sinulla oli täällä, oli ilo katsella.
Aurinkoisia ja keväisiä päiviä toivon sinulle, ystäväni! :)
Ps. Kiitos lämmin kauniista kommentistasi blogissani!!:))

-T kirjoitti...

Kisu: Eikös olekin ihanaa kun on saanut viettää leppoisia päiviä :)
Aurinkoa lämmittävää toivottelen sinullekin uuteen viikkoon!!

Lennu: Nuo pahviset munat ovat jotenkin ajattomia ja tuntuu että ainakin tunnearvo vaan kasvaa ajan myötä! Aurinkoa ei täällä ollut muina päivinä kuin lauantaina. Odotin myös eiliseksikin (koska oli luvattu!), muttei ollut. Mutta toivottavasti saamme lisää aurinkoa pian!! :)

Marge: Kaunis kiitos myös sinulle kun käyt täällä raapustamassa ilokseni mukavia tervehdyksiä!!! Lämpimiä auringon säteitä tulevaan viikkoosi toivottelen :)

"Kantriina" kirjoitti...

Meilläkin oli varsin rauhallinen pääsiäinen. Lauantaina oli ruokavieraita, mutta muuten ollaankin sitten rentouduttu vaan...
Pääsiäinen on nyt sitten melkein ohi.. taidan ottaa koristeet pois mahdollisimman pian. Ohra antaa jo melkeinpä itsekseen periksi, kun on kasvanut niin huimiin pituuksiin :)
Kauniita koristeita ja ihania kuvia on postauksessasi.

Aurinkoa päiviisi!
Terkuin,
Kantriina

Jossu kirjoitti...

Kindermunia se meidänkin kukko mieluusti muni!
Sara juuri kysyi että muniikohan vielä ensi yönäkin. Kaippa munii kun ei vielä pois ole korjattu. Huomenna saa meidän pääsiäinen lähteä :)

Piitis kirjoitti...

Heippa!!
Nyt on pääsiäiset vietetty, levätty ja syöty hyvin..
Meidän lapsilla on myös ollut samanmoiset pahvimunat. Lasten ollessa pieniä meillä piilotettiin suklaamunia alapihalle missä on puutarha. Olin lukenut Marikki kirjaa ja sen myötä meidänkin lasten suklaamunat piti piilottaa pihalle.
Toivotan auringonpaistetta, että tomaatintaimet vahvistuu ja tietty onhan mielikin pirteämpi aurinkoisella säällä.
Mukavaa alkanutta viikkoa!!
Terkuin Piitis

Maria kirjoitti...

Kuulostaa tutunoloiselta pääsiäisenvietolta. :)

Kukkopillit on ihania, niitä lisää toiveilen löytäväni. Vaan jos ei aktiivisesti etsi, ei löydä, joten kokoelmani on aika harvalukuinen... :)))

Sussi kirjoitti...

Kauniita pääsiäiskoristeita:)

Mukavaa alkanutta viikkoa!
T. Sussi

-T kirjoitti...

Kantriina,Jossu,Piitis,MariaK,Sussi: Kiitos yhteisesti teille myös vierailustanne täällä:) Toivotaan alkaneille pääsiäisen jälkeisille päiville paljon auringon säteitä!!!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kauniita pääsiäistunnelmia olet kuvaillut.Onneksi pyhät on ohi taas kerran.
Pirteää viikkoa Pajupirtistä.

vilukissi kirjoitti...

Mulla on savikukkoja keittiön ikkunanväli täynnään; keräsin niitä joskus. Otin aurinkoa sunnuntaina tuulensuojassa, lämmintä oli +25! Mielestäni jalkapöytä on on rusehtavampi kuin ennen? Nukahdin oikein aurinkoon, ja vasta sitten nousin ylös, kun mulle tultiin sisältä sanonomaan, että naapuriterassillakin istutaan aurinkoa ottamassa; tottapa olin kuorsannut, heh.

Deborah kirjoitti...

Rauhallisesti meni täälläkin pääsiäinen. Kaunis tuo mekko ripustimineen! Kauniita kevätpäiviä toivottelen!:)

-T kirjoitti...

Pajupirtti: Kiitos sanoistasi!! Pirtsakat toivotukset otan mielelläni vastaan, sillä olo on ollut vieläkin yskäinen...
Toivottelen sinullekin kauniita hetkiä tuleviin keväisiin päiviin:)

Vilukissi: Savikukkokokoelmasi olisi mielenkiintoista nähdä!!! Sulla on sitten oikea kukkokuoro koossa ;) Sunnuntaina täällä ei ollut auringosta tietoakaan..Ei olisi voinut heittää jalkojaan paljaaksi ollenkaan, sillä oli niin kolea ilma! Mutta lauantaina mittarin lukemat näyttivät +16 astetta:) Nyt vaan odotellaan & toivotaan lämmintä lisää!!! :)

Deborah:Pikkuinen Elli-tyttönen käytti tuota mekkoa pääsiäisen tilaisuuksissa joissa käytiin pääsiäisen sanomaa ammentamassa:)
Oikein ihania ja valoisia kevätpäiviä sinulle myös!!

mimmuli kirjoitti...

Kauniita kuvia ja ihania ompeluksia olet tehnyt<3 Mukavaa keskiviikkoa!

-T kirjoitti...

Mimmuli: Kiitän sinua mieltä ilahduttavasta käynnistäsi :)
Kevätiloa sinulle päiviisi!!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kiitos viimeisestä! Olipa mukava nähdä ja olla yhdessä. Meidän lapsetkin nauttivat niin kovasti!
Tänään paistaa aurinko täällä Korson pelloilla. Toivottavasti myös siellä metsän reunalla ;)
Halaukset
sus

-T kirjoitti...

Moikka Susa!! Oli kyllä ihana asia kun vihdoin nähtiin...piiitkästä aikaa!! Voi kun taas jossain vaiheessa päästäisiin näkemään uudelleen:)
Ihania kevätpäiviä lähettelen täältä metsän reunalta ;) Aurinko on myös tänään paistellut ihanasti<3