tiistai 28. huhtikuuta 2009

Parisen viikkoa sitten löysin lähimmältä Fidan torilta mäntyisen hyllykön. Hintaa myyjiltä kyselin kun se siitä puuttui. Myyjä sanoi että viitisentoista euroa ne ovat yleensä olleet, mutta kun tuosta hyllystä nuppejakin puuttuu niin saat kympillä. Myöhemmin vielä myyjät olivat katsoneet että eipäs, vaan 5e arvoinen tuo on! Mikäs siinä...Vein edullisen hylly kotiin fiksattavaksi! Yksi välitaso lähti siitä kokonaan pois, hiekkapaperilla lakkapintaa hiukan rikki ja valkoista maalia päälle...

Puisia nuppeja en kelpuuttanut enää takaisin valmiiseen hyllyyn, vaan kävin etsimässä kaupoista metallisia koukkuja. Sopivia ei löytänyt, sillä kaikki eivät tuohon suht pieneen tilaan mahtuneetkaan kun osa kivoista koukuista vie tilaa ylöspäinkin. Niinpä taivuttelimme koukut itse...
Remonttireiskani kyllä alkuun ei meinannut lämmetä tälle ajatukselle. Hän kun kannattaa vain ehdottomasti jykeviä ratkaisuja.. Mutta kun laittoi rautalankaa paljon sykkyrälle ja sitten vielä kieputtaa lisää ympärille, niin ihan tarpeeksi hyvin kannattelevat "pyyhekoukkuina". Kestää myös mukejakin roikottaa.
Muutamista häistä joissa olemme saaneet olla vieraina viime vuosina, olen säilyttänyt niistä saatuja hääkarkkeja omatekoisessa keramiikkapikarissa. Kenties vain siksi, koska ovat niin kauniisti vaivalla tehtyjä eikä niitä raaski avata. Niihin on myös laitettu pieniä värssyjä. Avasin kurkistaakseni mitä ajatuksia niissä luki:

"Rakastunut tietää kyllä mitä haluaa,
muttei sitä, mikä on viisasta"
~Publilius Syrys~

"Mies ei voi omistaa mitään
parempaa kuin hyvän vaimon.
Vir nullam rem uxore bona
meliorem possidet"

"Rakasta, unohda ja anna
anteeksi!"


23 kommenttia:

virva kirjoitti...

Voi että,onpas kaunis hyllykkö!Mukavaa että löysit moisen!Ja kivat koukut..
Mulla on kans nyt kotona pari semmosta eräänlaista hyllykköä,jotka olen edullisesti löytänyt ihan juuri ja odottavat nyt maalausta :) Ei noin isoja kuitenkaan,vaan pari erikokoista pienempää versiota.

Maaka kirjoitti...

Olipa hyvä löytö, juuri sopiva!
Kauniilta näyttää valkoisena.

Tosi hyvä idea ja kauniille näyttävät nuo koukkusi! Pitääpä painaa muistiin jos joskus tarvitsee itsekin.

p.s. Mäkin tunnen epäilevän remonttireiskan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan hylykön olet löytänyt ja tehnyt siitä arvoisensa näköisen, olet kyllä tosi ahkera! (Itse kun tuntuu, etten mitään kerkeäisi tehdä...)

Aurinkoisia päiviä teidän perheelle, nyt on paras aika vuodesta...!

/Riina

pioni kirjoitti...

Kaunis on hyllykkösi ja nuo tekemäsi koukut tuovat siihen mukavan lisän.

Sanna kirjoitti...

Hyvännäköiset nuo koukut ja koko hylly. Kirpparit ovat oikeita aarrepaikkoja, kun vaan osaa 'oikealla silmällä' katsoa. :)
Aurinkoista viikkoa sinulle!

Marge kirjoitti...

Hyllyköstä tuli ihana ja rautalankakoukut kruunaa sen!! Ihanasti olet sommitellut tavarat!

Ps. Hauska tutustua!:))(postaus alempana)Minullakin on vihertävät silmät ja tykkään kuunnella joskus autolla ajaessa musiikkia "hanat kaakossa";D (kaikenlainen musiikki), rakastan suklaata, pedanttisuutta kans löytyy...:))

Deborah kirjoitti...

Kiva ja vielä edullinen tuo löytösi. Tosi sievästi kaikki siinä esillä nyt. Hauskoja nuo runot, ja niin totta, mitäpä parempaa mies voisi toivoa kuin hyvän vaimon.:)
Iloista vapun odottelua.:)

Jossu kirjoitti...

Kauniin hyllykön olet löytänyt ja kauniisti "täyttänyt".
Hienot koukut, onnistuitte tekemään monta samanlaista. Luulen että mulla yksi olisi voinut onnistua, mutta useampi samanlainen...
Näyttävät kuvassa ihan samanlaisilta!

Sussi kirjoitti...

kaunis hyllykkö, nuo koukut ovat todella kivat!

T. Sussi

Kirsi kirjoitti...

Hyllystä tuli hieno ja kenelläkään ei ole noin upeita koukkuja....

Aurinkoista Wappua!

Kirsi

TeeKoo kirjoitti...

Yhteinen tervehdys teille kaikille!!!
Kiva huomata teidän käyneen kommenttien kera :)

Vielä noista rautalankakoukuista että ovat rakennukselta aikanaan jäänyttä ns. surrilankaa :)

Oikein hyvää vapun aikaa teille jokaiselle!

kisu kirjoitti...

Aurinkoista vappua tulin toivottelemaan!
Ihanan löydön olet kunnostanut ja nuo koukut sopivat kuin nenä päähän. Niin se on meilläkin tuo remonttireiska välillä hitaasti lämpeävä ja kyseenalaistaa monia minun projektejani.
-kisu-

vilukissi kirjoitti...

Johan nyt, siis erittäin kaunis hyllykkö! Ei sulta ideat lopu, siitä vaan oli taivuteltu nupitkin, hyvin sopivat kokonaisuuteen. Oikein mukavaa vapunaikaa!

Minttu kirjoitti...

Heippa,

Kaunis tuli hyllystä ja mainio idea oli tehdä itse kokut ja ehdottomasti niistä tuli hienot siis kaunis kokonaisuus! :) Mie toivottelen hauskaa vappua! <3

Terveisin Minttu

TeeKoo kirjoitti...

Kiitän vapputerveisistänne ja kommenteista:)
Se on Wappuaatto ja kevään juhlaan tultu!! Simaa on maistettu ja donitseja leivoimme aamulla! En ole aiemmin donitsien tekoon perehtynyt, mutta nytpä on kokeiltu sitäkin puuhaa kun ohjeen löysin sanomalehdestä. Siitä kivoja ettei niihin tule hiivaa (vaan leivinjauhetta) kun tuossa simassa on hiivaa jo niin että maha turpoo.. ;)

Mukavaa Wapun aikaa jokaiselle! Toukokuu on kynnyksellä ja kohta saa laulaakin sitten suvivirttä!!! :)

Sirkka kirjoitti...

Kaunis hyllysi sai vatsanpohjani laulamaan...ja siihen osuvat auringonsäteet saa sen sädehtimään...
kaunis näky kokonaisuudessaan.

Auringonsäteitä päivääsi.

mimmuli kirjoitti...

Ihastuttava löytö ja edullisesti sait. Koukut ovat todella loistava idis=))

Lennu kirjoitti...

Hylly on löytö! Kivasti olet laitellut pieniä tavaroita sinne näytille. Koukut ovat kyllä ideointia parhaimmillaan. Uniikit.
Ihanaa alkanutta toukokuuta.

TeeKoo kirjoitti...

Sirkka, Mimmuli, Lennu: Toukokuun toinen päivä ja aurinko armas ihanasti on hellinyt!! Ilahduin teidän jokaisen käynnistä täällä!!!
Tosiaan joskus tekee edullisia löytöjä ja niistä on erityisen iloinen! (Varsinkin se jolla on usein matti kukkarossa...;))

Toivottelen teille touhukkaille tätyleille kaunista toukokuun alkua, tuoksuvia kukkasia, ilon täyttämiä päiviä tähän toukokuuhun! :)

Elina kirjoitti...

Hyllystä tuli todella hieno! Ja tavaroineen päivineen oikein kaunis kokonaisuus. Aurinkoista sunnuntaipäivää!

Kutri kirjoitti...

Nää on näitä superlöytöjä, joista saa lukea aina toisten blogeista, mutta itellä ei ikinä käy mäihä! :-D Ihana hyllykkö ja nätiksi tuunattu!

The Spirit of Abundance kirjoitti...

Loistava löytö, ja upean näköiseksi osasit hyllykön laittaa!! Tosiaankin fiksua valmistaa koukut itse!

Meillä on useampi mäntyinen pöytä ym. jotka mä niiiiiin haluaisin maalata joko valkoisiksi tai harmahtavan sävyisiksi. Mun mies vaan on asiasta eri mieltä, joten katsotaan nyt miten sen homman kanssa menee. Ehkä mun vaan pitää joku kerta yllättää hänen ollessaan matkalla, hihiii.

terkuin,
Nona

TeeKoo kirjoitti...

Elina: Aurinko armas sielläkin lisää lämmittäköön!!

Kutri: Oon varma että joku kerta luen sun kirjoittaneen jostain kivasta löydöstä ;)

TSoA: Mulla on ihan sama juttu kun olen jo jonkin aikaa jutellut miehelleni että maalataan joitain juttuja valkoiseksi, mutta hän ei suostu... Joskus olen itse tuunannut ja ihan hyvällä mielellä ollaan oltu siitä sitten kummatkin:)

Mukavaa toukokuuta!!!