tiistai 5. toukokuuta 2009

K e r r o n p a
nyt
mitä olen viime päivinä ja viikkoina tehnyt.
Kun on ollut pienikin tauko tai pikkiriikkinenkin oma hetki... olen viettänyt aikaani autotallissamme minulle värkätyssä pienessä nurkkauksessani. Kädet ovat olleet savessa...
Joko arvaat?

On syntynyt kippoja, kuppeja, ruukkuja
pieniä
ja isoja...

Lähinnä nyt yrttiruukkuja olen tehnyt sekä punasavesta että valkosavesta...
Työkoneeni on tämä mieheni minulle itse tekemä savikone, dreija. Tämän hän on tehnyt jo monia vuosia sitten... Kyllä on kuraa lentänyt vähän ympäristöönkin ja roiskunut välillä vähän seinillekin, ympäristö ei ole siisteimmästä päästä! (Jos ei halua järkyttyä likaisesta ympäristöstä, ei kannata klikata kuvaa isommaksi ;))
V
ain uuni on puuttunut, mutta sekin asia on nyt viety päätökseen ja saviuuni on olla nököttänyt kuukauden päivät autotallin nurkkauksessa. Ensimmäiset poltot on poltettu ja hyllyt ovat täyttyneet erilaisista jutuista...

Elikkäs, kaikki tutut ja tuntemattomat... Täällä uudenmaanläänin pohjoisosassa autotallissamme syntyy kippoja yli omien tarpeideni ;)

Muutama risutyöni lojuu hyllyllä myös savikippojen seassa. Kuvassa osa töistä raakapoltettuja, osa lasitettuja ja osa kuivumassa ja odottelemassa uuniin laittoa.

Ja nyt taas,
ei kun savea sotkemaan... :)


31 kommenttia:

Heinähattu kirjoitti...

Oi ja voi miten ihania yrttiruukkuja!! Joskus olen omin käsinkin saveen tutustunut, voi kun pääsisi joskus ihan tuommoisia tekemään. Kerrassaan ihastuttavia! Olet kyllä onnenpekka kun on omasta takaa välineet!

Pajupirtti kirjoitti...

Voi sinä onnentyttö kun omista dreijan.Vielä ihan omassa tallissa, polttouunikin tulossa.
Ihanaa.
Kun olet valmis niistä luopumaan laita sivuillesi myytävien ruukkujen ym. kuvia ja hintoja. Ostajia varmaan löytyy meidän piiristäkin.Ainakin haluaisin noita vähän kirjavia suojaruukuiksi.Upeita.

kisu kirjoitti...

Ihan mielettömän hienoja savi-töitä olet tehnyt!! Ja työnurkkaus ihan omassa pihapiirissa, pääsee livahtamaan aina kun on pienikin mahdollisuus. Huippu-juttu!
-kisu-

Ilona kirjoitti...

Aivan ihania!!! Ihastuin heti noihin vaaleisiin yrttiruukkuihin, jotka näkyvät mm. ensimmäisessä kuvassa.

Tytti kirjoitti...

Kauniita ruukkuja,kyllä sinun kelpaa kun on savipaja omasta takaa.
Olen itsekin käynyt pari vuotta keramiikkakurssilla ja kaikkea on syntynyt,dreijaustakin kokeilin,mutta ei olekaan ihan helppoa,mutta harjoitus tekee mestarin.Mukavaa tiistaiehtoota..

Anonyymi kirjoitti...

oih, dreijaaminen on ihanaa puuhaa. voi kun vielä jossain vaiheessa ehtisin sen harrastuksen aloittamaan. onnekseni olen sitä saanut kokeilla parikymmentä vuotta sitten ja haaveet saven työstöstä elää yhä. kauniita kippoja olet tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä tosi taitava!
Upean näköisiä töitä:)

Jossu kirjoitti...

Noi on TeeKoo tosi ihania!
Mietin vaan että millä teit tekstit ruukkuihin?

Sussi kirjoitti...

Upeita! Heti kun olet valmis joistakin niistä luopumaan, niin täällä olisi yksi kiinnostunut ostaja:)

T. Sussi

Tilu kirjoitti...

Wau, hienoja töitä. On varmastikin mukavaa, kun on tuollainen taito takataskussa siltä varalta jos joskus sillä tienaisi leipänsäkin;)
Näyttöä näkyy olevan.

The Spirit of Abundance kirjoitti...

Kylläpäs olet saanut hienoa työtä aikaiseksi!! Olet näköjään todella taitava käsistäsi ja muutenkin luova!

Tuollaiset ruukut kelpais kyllä meillekin :)).

Terkuin,
Nona

elina kirjoitti...

Hurraa ja onnittelut. Uuni on oikea haaveiden täyttymys. Minä rakastan savitöitä, erityisesti rakusavesta käsin rakentamista.
Minullakin on joskus ollut paja ja uuni, sellainen iso ja vanha, mutta nyt täytyy tyytyä polttamaan työt muualla. Dreijaa en niinkään ole kaivannut, mutta uunia senkin edestä.
Nyt vain mielikuvitus laukkaan ja persoonallista taidetta tekemään.
Työsi ovat huolella ja kauniisti tehtyja.
Ahkeria päiviä toivottaa elina

Vekarus kirjoitti...

Upeita töitä olet tehnyt. Eli siis jos ruukkuja on tarvis sinuun voi ottaa yhteyttä :-)

Insinööri kirjoitti...

Hienoja ruukkuja! Kyllä noihin kelpaisi kylvää ja niitä paraatipaikalla katsellakin :)

vilukissi kirjoitti...

Olen sanaton. Hattujen noston paikka on nyt! Onko yksikään ruukkusi myynnissä? Kysyn tosissani.

Marge kirjoitti...

Niiiiin IHANIA ruukkuja!!! Olet taitava ja miehesi myös, kun sinulle dreijan itse on tehnyt!!!!
Olenkin sinulle joskus "puhunut", että olisi kiva kokeilla dreijaamista, mutta mahtaa se alussa olla niin, että "rapatessa roiskuu"...;D

Todella ihana leikkimökki, sisustettu niin ihanasti vanhan ajan tunnelmaan ja suloiset lapsukaiset!!! Olet ottanut valtavan paljon niiiiin KAUNIITA kuvia, silmä lepäsi!!!

Täyty käydä läpi kaikki edelliset postauksesi, kun oli jäänyt väliin, aina ei niin pääse koneelle, kun aika menee ihan kotihommissa...:)

Ihanaa viikonjatkoa ihanalle blogiystävälleni!!

Halauksella, Marge

Lennu kirjoitti...

Voi että...sinulla on oikein oma savipaja. Kivoja ruukkuja olet pyöräytellyt, kuulostaapa tuo sana helpolta, mutta varmasti on vaikeaa. Luulen, että savea on lennellytkin aluksi vähän ympäriinsä, hih. Kirjavat ruukut ovat mieleeni.
Mukavia dreijauksia!

Maaka kirjoitti...

Kauniita ruukkuja kaikki tyynni! Ja aivan ihania nuo vaaleat!

TeeKoo kirjoitti...

Yhteinen tervehdys teille kaikille!!! Oikein kiva nähdä myös uusia kävijöitä :))

Ihan hämilleni täällä menen ja yksin punastelen kun luin teidän ihanat&kannustavat viestinne...Kiitän!! Ja kivahan se tottakai on kuulla että kupposet näyttävät kivoille :)
Keramiikka on ollut minulle ihana harrastus n 14 vuoden ajan. Oppini olen lähinnä saanut kahden eri paikkakunnan kansalaisopistoissa noiden vuosien aikana (ja myös omassa autotallissa) Nyt tosiaan on tarkoitus myydäkin kipposiani, tosin en vielä tiedä missä niitä möisin..Ehkä joskus pakkaan kipot autoon ja hurautan jonnekin...Toki kotiinikin saa tulla ja postittaakin voin! Eli hassu minä; teen kippoja mutten tiedä vielä missä niitä myyn ;)
Elina: Vai on sinulla ollut joskus paja..Vau!! Tuo uuni joka minulla on, on aika pieni n 60l, mutta alkuun ainakin nyt sopiva. Rakusavesta käsinrakentaminen on minustakin mieleistä :)

Mukavaa viikkoa sinne tahoillenne jokaiselle ja palaillaan!!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kauniita ruukkuja!
Ja se tekemisenilo on yksi mukavimpia iloja,ainakin minusta :)

Sirkka kirjoitti...

Arvaan...aivan ihastuttavia aikaansaannoksia..varsinkin pidän tuosta valkosavesta..kylläpä sinulla on ilon ja onnen tunne sisälläsi, kun aikaan saat kaunista jälkeä..se tunne on ainutkertainen, tiedän, ihanaa!

Pidin myös aikaisemmista kuvista, varsinkin siitä harjasta ja valkovuokot kauniissa emalimukissa, vaikkakin oli itsellänikin, mutta pidin jotenskin sinun katselmuksesta.

Kiitos myös kauniista sanoistasi, ne lämmittävät aina. Oikein ihanaa ja lämminhenkistä ilon ja onnentunnetta päivääsi.

Sanna kirjoitti...

Aivan ihania ja kauniita ruukkuja! Osaat kyllä taitavasti käsitellä savea. Mulla on haaveena joskus kokeilla savitöitä, vielä siihen ei ole kunnolla ollut mahdollisuutta ja tiedän että se todennäköisesti vie mukanaan, olen siirtänyt kokeilua, kun on muutenkin niin monta mielenkiinnon kohdetta kokeilussa. Oma uuni on kyllä mahtava juttu. Muutama vuosi sitten maalasin posliinia...ja vähän lasiakin. Se on nyt vähän jäänyt. Ihania muotoiluhetkiä saven parissa!

H kirjoitti...

Voi. Jos olisikin autotalli. ja se uuni...Nuorempana osasin vielä itse dreijailla, mahtaisiko nyt tekijä saada ympäristönsä kera savihoitoa yrittäessään...? :D

Heti virisi mielessäni muutama ruukunpaikka...ajeletko Nokialle? ;)
Tietäisin heti muutaman paikan, jonne voisit tarjota ruukkujasi myyntiin. Ottaisivat varmasti mielellään...

pioni kirjoitti...

Aivan mielettömän ihania ruukkuja olet tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniita "tuotoksi", niistä oikein hehkuu kuinka pikku kätösesi ovat ne lämmöllä ja ilolla tehneet:) Aivan ihania. Näen jo heti yhden, jolle olisi hyvä koti tiedossa... Ja työpajasi on oikein viehättävä:)

/Riina

TeeKoo kirjoitti...

Tervehdys teillekin Virva, Sirkka, Sanna, H, Pioni ja Riina yhteisesti!! Kiva "nähdä" teitä kaikkia täällä savensotkuisessa postauksessani :)

H: Hauska kuulla että olet dreijannut sinäkin:) Taito on varmasti hyppysissä, jos taas aloittaisit!! Kiitos myös vinkistä!! Voisinhan hurauttaakin Nokialle...ja tarjota ruukkujani sinne jonnekin ;) Toki pitäisi enemmän tietää vielä asiasta! Mutta varteenotettava vaihtoehto :) Palaillaan!

Torstai-toivotukset teille; toivetta & tunnetta tahoillenne! :)

H kirjoitti...

voit laittaa meiliä suoraankin, niin saadaan järjesteltyä kahvituksia kesän aikana :)

nelli78@hotmail.com

elina kirjoitti...

Huomenta.
Kiitos kannustavasta viestistäsi.
Enkelityö on minustakin ihan onnistunut, mutta rakupoltossa se ei ole ollut. Enkeli lentää nyt toukokuussa Ouluun kummitytön yo-lahjaksi.Muutin työt ovat jo melkein matkalla uusiin koteihin, tämä kevät kun on juhlien ja lahjojen aikaa, eikä minulla eläkeläisenä ole varaa kovin hienoihin ostolahjoihin. Onneksi nämä omatekoiset ovat toistaiseksi kelvanneet.
Jos haluat tietoa, miten nuo työt on lasitettu, kerron sen sinulle mielelläni. Tuo on minullekin ollut uusi lasituskokeilu ja hyvin jnnittävä,

Deborah kirjoitti...

Oi että kuulostaa mukavalta tuollainen luova toiminta. Ihanaa kun sinulla on mahdollisuus toteuttaa mieluista harrastusta kun on hyvät tilat ja tarvittavat välineet. Voin vain kuvitella kuinka paljon iloa tämä harrastus sinulle tuottaa.:)

Anonyymi kirjoitti...

Oon taas kommentoimassa täällä hännänpäänä, ja yhdyn taas edellisiin kommentteihin!!! Siitä vain nyt kauppaamaan ja muista laittaa sellainen hinta, että susta tuntuu hyvälle. Käsityö on aina käsityötä.
Ihania postauksia aiemmatkin! Aivan on Eemelin näköinen teidän E. :)
Ja tosi söpöt valkovuokot ja ihana mökki.
Siu ja halit
sus

TeeKoo kirjoitti...

H: Kiitos vielä sinulle :) Palataan!!
Elina: Kiitos lasitusvinkistä, ehkäpä jossain vaiheessa kokeilen ihan käytännössä!!
Deborah: Tämä on ihana harrastus minulle:) Toivottelen iloa tuovia päiviä runsaasti sinulle!!!
Sus: Hintaa olen jo miettinyt, ja yritän sen kohdalleen saada...Käsityö on toki aina käsityötä :) ...Kiitos vinkistä sinulle toinen käsityöläinen!!! :)