maanantai 11. toukokuuta 2009

Tilannetietoutta kasvirintamalla...

Pienet pinaatintaimet etualalla vasemmalla pienillä aluilla, kylvetty vappuna. Ikkunalla ruukussa basilikaa tulossa. Aivan oikealla reunassa aitoelämänlanka-kukkasen pieniä taimia, jotka huhtikuun lopulla kylvetty. Lobeliat tuskin ennättävät kukkimaan vielä vähään aikaan, toivottavasti kukkiivat kuitenkin jossain vaiheessa kesää!?! Niitä laatikon oikealla puolella. Tuota laatikkoa muuten tuunasin hiukan. Oli alunperin aivan tummanharmaa. Sutasin vesiliukoista valkoista maalia (mitä nyt autotallissa sattui olemaan) suttuisesti pintaan. Siihen lopputulokseen en ollutkaan ihan tyytyväinen, joten hinkkasin kovalla harjalla enimmät maalit pois. Nyt minusta tuo on parempi lopputulos. Saas nähdä miten mieli taas muuttuu... Josko tuon laatikon joskus maalisi tasaisen valkoiseksi!?! Mutta nyt on hyvä näin.

Taimikasvatuksessa olen käyttänyt hyödyksi elintarvikepakkauksia, mm kananmunakennoa jossa tulossa avomaankurkun taimia ja kesäkurpitsan alkuja. Siitä irrotan ne kesemmällä maahan. Kananmunakenno on taas muovisessa donitsilaatikossa, kestää näin kastella välillä vaikka läpimäräksi ;) Timjamia kasvaa vasemmalla vanhassa kirsikkatomaattirasiassa.

Nyt vaan vettä, ravinteita, valoa ja lämpöä...

7 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Laatikko on minusta nyt tosi hyvä!!!
Ja taimesi kasvavat todella upeasti!! Tuo runo alempana äitienpäivänä oli kaunis!!! Ja kiitos lämmin ihanasta viestistäsi blogissani *halaa* Kai kuitenkin aina välillä piipahdat kesälläkin täällä? *anova katse* ;) Minäkin kirjoittelen harvemmin kesällä, mutta kirjoittelen kuitenkin.
Oikein ihanaa viikon jatkoa sinulle, ystäväin!!

TeeKoo kirjoitti...

Marge: Harmahtavana laatikko on minustakin ok! En ole jättämässä kokonaan kirjoittelua -ainakaan vielä! Harvennan vain kirjoittelua kesän kynnyksellä...Sillä kesällä toivon voivani nauttia kesästä, pihapuuhasteluissa kuluu niin paljon aikaa; kasvea ihmettelen ja tutkin, lasten ja perheen kanssa vietän aikaa...Tänne toki jotain raapustan :)

pioni kirjoitti...

Monenlaista kasvaa sunkin ikkunalla ihanassa taimilaatikossa.

vilukissi kirjoitti...

Strömsö -ohjelmassa tehtiin kerran sanomalehdestä istutuspurkkeja, tosi näppärästi! Sulla taitaa olla oikein antiikkilaatikot!?

MariaK kirjoitti...

Sulla on taimet hyvällä mallilla. Minun lobeliat on vasta nyt innostuneet kasvamaan. Kun niistä jostain tulis...
Sinulle tulee kesäksi ihana puutarha! :))

Johanna kirjoitti...

Ihana laatikko!!! Mulla osa taimista on kasvanut hyvin ja osa taas ei...:D Mutta kaikenmoista pitää kokeilla itse kasvattaa. Ihanaa tiistaita!

TeeKoo kirjoitti...

Heippa teille kaikille ja kiitos vierailuistanne kera kommenttien!!!
Ihanaa kun pian saa nuo taimet viedä ulkosalle! Odotan niin että tuo pöytäni sisällä tyhjeenee, yöpakkasten vaara menee ohi ja pihalla saa taimet jatkaa kasvuaan! Varmasti tekin tahoillanne sitä odotatte!?! Vilukissi: joo, sellaisia sanomalehtiruukkusia taimille on myös tullut tehtyä.

Oikein mukavaa tiistain jatkoa teille :)