lauantai 6. kesäkuuta 2009

Pihavarastomme eteen sai toinen mansikkaruukku tänään seuraa :) Tähän pienempään ruukkuun on laitettu mehitähtiä joka taskuun ja koloon kesäiseksi koristukseksi. Siinä olla nököttävät nyt pihavaraston edessä oven molemmin puolin! Nuo ruukut ovat muuten jo noin kymmenen vuotta vanhoja.
Tämän pihavaraston ovi on vanha ovi mummolasta jokunen vuosi sitten haettu, sen lasin alapuoli on vain paneloitu ja maalattu ja siten fixattu tuohon varastoon sopivaksi. Maali siitä on jo lähtenyt (sopivasti) rapistumaan.
Kasvimaani on tuolla varaston takana. Kiertelin tänään tuolla kasvimaalla katsastamassa tilannetta ja kohta jo voisi sipulinvarsia sieltä napsia :)

~
Viime päivät olen ahkeroinut savikippojeni parissa. Niitä alkaa olla jo sen verran että hyllyjä kaipailisin lisää... Yksi tuollainen vastaava iso mansikka/yrttiruukkukin odottelee uutta omistajaa ;) Jos sattuu jotakuta vaikka kiinnostamaan niin minulle voi laittaa postia :)

Tämän kivikkoportaikon seutu oli päässyt rehottamaan rikkaruohoista niin ettei meinannut rappusia ja kivikkokasveja sieltä erottaa! Sain sen kitketyä juolavehnastä, voikukista ja rikkaruohoista puhtaaksi. Nyt rappusia voi taas jonkun aikaa nousta ylös niin että näkee mihin jalallaan astuu. Yllättävän nopeasti rikkaruohot pääsevät aina valloilleen, niitä saa pian taas olla kitkemässä..

~

Toivotaan vaan lämpöisempiä,
kauniita kukkaloistoisia
ja
lempeän tuoksuisia

k e s ä p ä i v i ä ! ! !


...Vaikka sadekin on kyllä tehnyt hyvää kasveille ;)

12 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Heippa, löysin blogiisi sattumalta, sillä seuraan aina välillä H:n kirjoituksia blogista Villakoirista viis. Minulla on samankaltainen vanha ruukku, enkä ole koskaan keksinyt, mihin sitä voisin käyttää! Multataskut sivuilla tuntuvat liian pienille ja kuivahtavat nopeasti, siksi yrtit ovat jääneet kitukasvuisisi. Mansikka ei ole tuottanut satoa, - kivikkokasveja en ole keksinytkään kokeilla. Kerro ihmeessä kaikki vinkit, ja ihanko oikeasti saat ruukuistasi mansikoita ?

TeeKoo kirjoitti...

Annika: Hauskaa että tupsahdit tänne :)
Olen huomannut myös että multataskut ovat usein näissä ruukuissa tosi pieniä! Kerran näin kaupassa yrttiminiruukun jossa oli sellaiset miniminitaskut... Varmasti kuivahtaa sellaisessa kaikki ellei kastele alvariinsa! Itse kun olen noita ruukkuja väkertänyt, niin olen tehnyt aika reiluja taskuja niihin. Viime vuonna saimme muutamia mansikoita tuosta ruukusta. Nuo kuvan ruukut on tosiaan vuosia sitten tehty ja silloin siihen jäi jokunen tasku liian pieneksi, mutta nyt siitä viisastuneena olen suurentanut uusissa ruukuissani nimenomaan noita taskuja. Joku vuosi sitten kasvattelin noissa taskuissa lobelioita ja päällä kasvoi verbena. Aina jotain kesäkukkaa olen niihin laittanut :) Nyt tuossa pienessä ruukussa uskon noiden mehitähtien pärjäävän. Koskaan en ole yrttejä näissä kasvattanut, joskus täytyisi ihan kokeilla..

Marge kirjoitti...

Sinä olet kyllä taitava saviruukkujen tekijä, en voi muuta sanoa!!!!!

Muuten luvattiin ensi yöksi kovaa hallaa!! Toin ne muutamat kesäkukat sisälle ja olin iloinen, kun en ollut ostanut vielä montaa kesäkukkaa ja tästälähin ostan kaiki kukat vasta kesäkuun 10:nen jälkeen, sillä täällä aina vanha kansa puhuu niin, että silloin olisi hallanvaara ohi! Ja minä kun haalin jo etukäteen muutaman kukan ja ajttelin kokeilla, mutta nyt uskon, että ostan ihan kaikki kukat vasta silloin kun varmasti olisi hallanvaara ohi...;))

kisu kirjoitti...

Ihanko oikeasti olet nuo ruukut itse tehnyt? Ovat todella ihanat! Ihastelin jo aiemmissa kuvissa ollutta ruukkua. Olet kyllä taitava käsittelemään savea!

Mansikoista haaveillen, lämpimämpiä kelejä odotellessa!
-kisu-

TeeKoo kirjoitti...

Marge: Luin illalla viestisi ja kipitin äkkiä pihalle peittämään harsolla kasvimaani! Kiitos vinkistä!!! Aamulla katsoin mittarista että yöllä on ollut kylmintä verrattuna viime päiviin! Tuon saman vanhan kansan sanonnan sanoi aikanaan mumminikin ja itse sitä olen myös miettinyt... :)

Kisu: Kyllähän nuo ovat hyppysissäni syntyneet :) Ja mansikoita odotan minäkin!!! Loppukuussa olisi pikkuisellamme nimipäivä ja silloin olisi ihanaa saada mansikkakakkua :)

Sussi kirjoitti...

Näyttää todella kivannäköisiltä.

Täällä oli viime yönä/aamulla nollassa, onneksi ei mennyt pakkasen puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

ihania ruukkuja!

juuu rikkaruohot kyllä löytää heti tiensä ja sais olla joka päivä penkissä kyykkimässä-miks ei mikään muu kasva niin nopeasti!

Mari kirjoitti...

Hienoja ruukkuja, olet kyllä taitava! Mukavaa alkavaa viikkoa :)

Pajupirtti kirjoitti...

Nam, mansikoita saadaan kohta.
Nuo sinun pienet savituolit ja penkit on kyllä söpöjä.
Laita niistä suurempia kuvia blogiisi.

pioni kirjoitti...

Kyllä vain, lämpöisempiä kesäpäiviä toivotaan:)

Anni kirjoitti...

Kauniita puutarhakuvia! Toivotaan tosiaan lämpimämpiä kesäpäiviä:)

TeeKoo kirjoitti...

Heippa kaikille! Kiva kun olette piipahtaneet täällä, ilahduin jokaisen teidän käynnistänne :)

Pajupirtti: Ehkäpä tässä joku kerta laitan sitten suuremmat kuvat noista penkeistä! :)

Kesäiset päivät kyllä menevät jos jonkinlaisen puuhastelun parissa. Täällä blogimaailmassa ei tule käytyä niin ahkeraan ja toisaalta se tekee ihan hyvääkin välillä...!! Nyt on niin ihanaa kun saa nauttia tuosta ulkona olosta enemmän. Sitä vaan toivoo lämpenevää ilmaa ja kirkkaampia aurinkopäiviä :)