sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kesäisen syksyinen tervehdys!
Viime viikolla ompelin keittiöömme uudet verhot. Eivät ehkä ole kovinkaan syksyiset, kesäiset mielestäni enemmänkin, mutta silti päätyivät nyt syksyksi ikkunaan! Voisipa sanoa että kesää syksyisessä ikkunassa :) Löysin nimittäin mielestäni kauniisti pitsikoristeltuja lakanoita kirppikseltä. Tuo pitsiosa lienee pienen pienellä virkkuukoukulla käsin virkattu, eikös ne ollut nimeltään pylväitä ja puolipylväitä.. Lakanan loppuosasta ajattelin Elli-tyttöselle käyttölakanan myöhemmin ommella :) Tulee siten koko lakana hyödynnettyä :)

Viime päivät ovat olleet jotenkin kesäisiä :) Kaikenlaista kesäistä touhua tuntuu myös pihalla riittävän. Rennosta ja huolettomasta pihaelämästä on voinut vielä nauttia ja paljain varpain ulkonakin olla :)
Keramiikan parissa on ollut myös mahdollisuus olla ja tullutkin vietettyä aikaa. Polttouuni on ollut viikolla ahkerassa käytössä. Näitä vaaleahkoja pikareita muun muassa siellä paistui.~
Yksi laulu on soinut tänään ajatuksissani. Tarttui mukaani tämän päivän tilaisuudesta jossa kävimme. Se on Simojoen ja Kaskisen tekemä laulu, josta ajattelin laittaa katkelman tähänkin:

"Herra, kädelläsi asua mä saan,
turvallisin käsi päällä maan.
Siellä kaikki saavat uuden sydämen,
rauhan annat haavat sitoen.

Onneni on olla Herraa lähellä,
turvata voin yksin Jumalaan.
Onneni on olla Herraa lähellä,
tahdon laulaa Hänen teoistaan.
"

Seuraavat säkeistöt kertovat siitä että Hänen kädellään iloita saan.. sekä itkeä saan... Kaikissa elämän vaiheissa siis hyvä olla Hänen lähellään.

~

Nyt
edessä
on
uusi viikko

sekä

uudet kujeet!


Kaunista ja lämmintä syksyä!!!


23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea erityisesti niihin uusiin kujeisiin, sekä äidille että tyttärelle!!!

J&E

mammeli kirjoitti...

Ihanat verhot, rakastan noita vanhoja pitsilakanoita.Laulu, josta kerroit on tuuttu ja sopii niin moneen tunnelmaan :)

Pikkupiiku kirjoitti...

Ihanat nuo sinun pikarit. Kauniit.

Laulu on minun konfirmaatiolaulu vuodelta nakki ja muusi. Tuttu juttu.

Viivu kirjoitti...

Voi miten suloset pikkuverhot. Alkaa jo kädet syyhyymään, josko pian pääsis itsekkin omia ikkunoita koristamaan :)

Ja vihreä on ihana väri, jostain syystä se vain ei ole meille oikein istunut...

Tilu kirjoitti...

Hienoa, että olet keksinyt uusiokäyttöä pitsilakanoille. Minua aina surettaa, jos esim. perinnönjaossa näitä kovalla vaivalla virkattuja pitsejä menee roskiin. Mikä työ niissä on jollakin joskus ollut.
Mukavaa viikkoa!

-T kirjoitti...

J&E: Kiitos :) Lykkyä sitä kyllä monessa jutussa tällä viikolla tarvitaan!! Ja teille myös tähän alkaneeseen syksyiseen viikkoon mukavia onnentäyteisiä päiviä!!!

mammeli: Vanhat pitsilakanat on ihania ja oikeasti myös hyviä! Nykyään vaan kirppiksilläkin osaavat pyytää niistä enemmän kuin aiemmin. 7eur pulitin tuosta toisesta ja 20senttiä toisesta lakanasta (koska se oli likainen, mutta sain kloritilla sen puhtaaksi,jes!! :))

Pikkupiiku: Kiitos :) Pikareita tykkään tehdä koska niissä on aina haastetta ja kivaa muotoa..
Tuossa laulussa on hyvin mielenjäävä sävel ja sanat. Tuo lauluntekijäkaksikko on onnistunut jälleen tämänkin laulun kohdalla!

Viivu: Vihreä on oikein hyvä väri ;) Minulla on pitkään ollut vihreä väri lemppareissani, mutta viime aikoina enemmän beige ja ruskea väri alkavat voimakkaammin nostaavat päätään.. Ihanaa on sinulla päästä sitten laittamaan ja ompelemaan juttuja..Toivotaan että oikein pian!! :)

Tilu: Totta puhut! Kova työ noissa virkkauksissa ja ompeluksissa on! Harmillista tosiaan jos roskiin päätyyvät, mutta onneksi monet vievät niitä kierrätykseenkin niin niitä pystyy kirppareilta hankkimaan..

Lämmintä viikkoa luoksenne :)

Vekarus kirjoitti...

Todella kauniita ovat pikarisi!

Teija kirjoitti...

Osaatpa tehdä hienoja keramiikkatöitä! Minäkin tykkään ko. lalusta.

Mi kirjoitti...

hienot verhot

tinttarus kirjoitti...

OI, minun lempivirsistäni yksi on juuri tuo....nyt se soi mielessäni ja lauleskellen naputtelen ihailuni kauniista verhoistasi!!
TUommoiset pikarit kyllä kelpaisivat minullekin, todella kauniit!!!

vilukissi kirjoitti...

Johan olit ihania lakanoita löytänyt! Ovat ne puolipylväitä ja pylväitä, kiinteitä- ja ketjusilmukoita. Minä en ole etsinnöistäni huolimatta törmönnyt kuin vain yhteen tuollaiseen lakanaan. Ostin ja talletin. Olen tehnyt joskus nuoruusvuosina itsekin samanmoisia, mutta eihän niitä nyt voi tuunata. Ei ole pitkäkään, kun nukuin sellaisen alla. Kauniita pikareita! Hyvin onnistuit saamaan jalasta keskenään samankorkuisia (vaikka eihän käsintehtyjen tarvi olla prikulleen samanmittaisia ymv.)Olen aina pitänyt Kaskisen lauluista ja Laaksosen!

malla kirjoitti...

vanhat pitsiverhot ja lakanat on tosiaan ihania.
tekemäsi verhot on kauniit ja sopii hyvin syksyyn.
laulussa kiteytyy kaikki tärkein<3

pioni kirjoitti...

Kyllä on uunissa paistunut kivannäköistä tavaraa.

-T kirjoitti...

Morjenstan yhteisesti teitä :)

Mukava lukea teidän jättämiä viestejänne, kiitos!

Nuo lakanat ovat itsenikin mielestä sellaisenaan pelkästään hyvin kauniit, yksi rivi virkattua pitsiä saa aikaan koko kankaaseen kivan ilmeen :)
Keramiikkauunista tulevat jutut välillä onnistuuvat ja välillä ei. Aina se on yllätys miten ovat "paistuneet". Nuo pikarini muuttivat Itäiseen Suomeen ja kuvasin ne ennen niiden muuttoa :)

Uudet kuviot ovat täällä tänään pyörähtäneet melko mukavasti käyntiin...
Lämmintä viikon jatkoa toivottelen itse kullekin :)

Marge kirjoitti...

Jotenkin kolahti tuo tuttu, ihana laulu:) Ollut vähän levoton olo viime aikoina...

Todella kauniit verhot, hyvä idea!
Ja nuo pikarit, että olet taitava!!!

Halaus sinulle ystävä!

Jossu kirjoitti...

Kauniit verhot olet laittanut, ja kuvannutkin ne vielä ihastuttavasti :)
Mullekin tuo laulu on tuttu konfirmaatiosta. Lauleltiin sitä kirkossa monta, monta vuotta sitten. Mieleen se on jäänyt ja vuosien varrella sitä kuullut aina silloin tällöin. Miten aika rientääkään... Tänä kesänä ollaan oltu molempien veljieni tyttöjen rippijuhlissa, vastahan nekin tyttöset oli vauvoja :)
Mukavaa loppuviikkoa töihin ja kotiin!

Lennu kirjoitti...

Vanhat pitsilakanat ovat niin kauniita!

kati kirjoitti...

Kauniit pitsilakanat! Minä olen heikkona just tuollaisiin ;) Ja nuo pikarisi ovat wau! Olen aina haaveillut keramikkakurssille osallistumisesta. Vielä talo ja lapset vievät ajan, mutta josko ensi syksyä aloitan oman uuden harrastuksen ;)

-T kirjoitti...

Marge, Jossu, Lennu, Kati: Yhteisesti teille iloisesti vilkutan :)

Joku laulu jää usein mieleen soimaan... tuo laulu saa ajatukset "oikein hyville raiteille"!

Jotenkin tästä parin päivän työrupeamasta on ihmeen väsynyt olo! Infoähky suorastaan uuvuttaa pienen ihmisen heti alkuunsa... Kyllähän tämä tästä kun alkuun pääsee!

Kati: Ihmeessä kun vaan aikaa on, niin suosittelen savikurssia! Se on minun ihana harrastukseni ollut jo esikoistani odottamisesta alkaen eli 14 vuotta sitten innostuin ja sille tielle jäin :)

vanamo kirjoitti...

Pikarisi ovat kauniita. Laulu on itsellekin varsin tuttu ja rakas:)

virva kirjoitti...

No höh,mulle ei oo tainu taas päivittyä sun viimisimmät postakset laisinkaan :( Tai sitten menny jotenkin ohi,kun oli reissussakin tuossa..No,yhtäkaikki,NYT kuitenkin pääsin ihailemaan mm.kauniita vaaleita pitsiverhojasi! Aiemman postauksen pullapelliltä voisin napata vähän mutusteltavaa,meinaan tuoksuivat melkein tänne asti ;)
Iloa päiviisi!

Susanne kirjoitti...

Kauniit verhot ja upeita keramiikkatöitä olet tehnyt. Todella taitava olet käsistäsi!

-T kirjoitti...

Vanamo, virva, susanne: Kiitos visiitistänne täällä :)
Virva, hauskaa jos pullan tuoksu tuli sinne asti ;) Kaneli se on kyllä ihanan kotoinen mauste!!
Ihanaa uutta tulevaa viikkoa teille :)