lauantai 8. elokuuta 2009


P u u t a r h a s s a ...

Ensimmäiset porkkanat on maasta nostettu ja naposteltu! Palsternakka (uusi tuttavuus kasvimaallamme) on näköjään helppohoitoinen ja tuottoisa juures. Perunaa, salaattia, tilliä ja herneitä on jo aiemmin maasta noukittu. Sadonkorjuun aika se on pienelläkin kasvimaalla nyt käsillä!
Tomaatit saavat vielä kypsyä ja paistatella elokuun auringossa... Yksi pienen pieni minitomaatti jo ilokseni kellertää.
Paprikoihin ei ole tullut minkäänlaista merkkiä itse paprikoista... eivät taida ehtiä kypsyä enää tässä elokuun auringossa ennen syksyä...

Sadonkorjuun aika ja s y k s y tekee hiljalleen tuloaan! Jotenkin tänään havahduin että ensi kuu saattaa tuoda tullessaan jo syksyiset sateet! Pihakoivu värjää pian kellertäviksi lehtensä ennen kuin varistaa ne pois. Siinä ne viuhuvat sitten pohjoisen puoleiset tuulet! Syksy saapuu... kun aurinko meinaa kääntää ihanan lämpöisen katseensa enemmän etelän maihin... Näin ne vuodenajat vuorollaan astuvat esiin!
Mutta onhan nyt vielä kesäaika!! Ja tänäänkin niin kaunis, lämmin päivä :) Ja onhan syksykin ihan hyvää ja nautinnollista aikaa pimenevine iltoineen... Eiköstä vaan?!!


12 kommenttia:

Kris kirjoitti...

Kyllä syksy on ihana jos on aurinkoinen ja lämmin :) Illat ovat pimetessään tunnelmallisia kun voi sytyttää kynttilötä ja muita valoja. Mutta... Hyvää kedän jatkoa!!
Onpas herkullsen näkösiä porkkanoita!

Pikkupiiku kirjoitti...

Minusta kaikissa vuodenajoissa on sitä jotain. Jollei aika kulkisi eteenpäin, miten yksitoikkoiseksi maailma muuttuisi. Todellinen Luojan suoma rikkaus meille kaikki nämä neljä vuodenaikaa. Nyt nautitaan sadonkorjuusta ja pimenevistä illoista. Kynttilät voi sytyttää elokuun iltoihin. Ihanaa. Kauniita juureksia olet saanut kasvatettua. Oman maan tuotokset ovat ihania ja niin maistuvia.

Tytti kirjoitti...

Kauniita ruukkuja,kyllä sadonkorjuu aika on ihanaa,näkee mitä kaikkea on saanut aikaiseksi.
Syksy hiipii hiljalleen,ainakin iltojen pimetessä on jo niin syysfiilis.Juuri eilen sanoin miehelleni että on ihanaa kun meillä on neljä vuoden aikaa. vielä on kesää jäljellä...Hyvää uutta elokuun viikkoa <3

Maikki kirjoitti...

Todella herkullisen näköisen saaliin olet saanut kasvimaalta:)
Joo, sieltä se syksy tekee tuloaan, mutta toisaalta on se hienoa, että meillä on 4 eri vuodenaikaa. Syksyllä ja talvella kynttilät luovat ihanaa tunnelmaa ja ulkona sade ropisee ikkuinoihin:)
Hauskaa kesän jatkoa ja syksyn alkua!

Tilu kirjoitti...

Paprikasi näyttävät aivan samanlaisilta kuin omani, rehevät (reikäiset) lehdet, eikä yhtään paprikaa. Kukan nuppuja olin tänään havaitsevinani, joten tuskin omia paprikoita tänä syksynä. Omituista kun kaikkea muuta satoa tuntuu tulevan runsaanpuoleisesti, niin nämä paprikat pettivät.

TeeKoo kirjoitti...

Kris: Niin, toivotaan lämmintä ja aurinkoista syksyä ja syysillat voivat olla kyllä tunnelmallisia :)

Pikkupiiku: Rikkautta suurta ovat vuodenajat ja niissä jokaisessa on omanlaisensa juttu! Mutta kesästä minä en hevillä luopuisi, sitä kesän lämpöä ja valoa jään varmasti kaipaamann... Kiitos mukavasta käynnistäsi!!

Tytti: Ruukkuja on tullut väsättyä monenmoisia ja totta että sadonkorjuun aika on mukavaa aikaa! Neljä omanlaistansa vuodenaikaa... Kesän loppu vaan tuntuu minusta hiukan haikealta...Mutta syksyyn mahtuu varmasti mukavia hetkiä!!

Maikki: Kiitos sanoistasi! Ja oikein ihanaa syyskesän päiviä sinullekin :)

Tilu: Samat paprikalajikkeet siis siellä ja täällä :) Kukannuppuja minäkin olen ehkä havainnut niissä...Tämä kesä vaan taitaa loppua hiukan kesken kun eivät taida ehtiä, mutta syksy tuonee muut mukavat jutut tullessaan! :)

malla kirjoitti...

mun paprika on ihan samassa jamassa...kasvaa ja nuppujaki on,mutta ei taia ennättää satoon asti!?:)no.onpahan ainaki kivan näkönen...
mukavaa alakavaa viikkoa!

piitis kirjoitti...

Tänään +29 aivan ihanaa, eikä ollenkaan syksyn tuntoa.
Heinäkuussa ei tainnut kertaakaan mittari yltää noihin lukemiin.
Nautitaan vielä kesästä:))

Paprika taitaa olla niitä vihanneksia jotka ei ilman viherhuonetta jaksa meillä kasvaa ja alku kesä oli sitä mitä oli.

Ihania vihanneksia...namm...
^_^Piitis

vanamo kirjoitti...

Ihanaa satoa:) Meillekin tulee mukavasti herukoita, karviaisia ja vadelmia, njam!

Sanna kirjoitti...

Ihania kuvia kasvimaasi antimista! Ja tosi suloisia ruukkuja. Vielä nautitaan kesästä, lämpimistä päivistä, auringosta ja kerätään voimia pimeämpään aikaan. :) Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

TeeKoo kirjoitti...

Malla, piitis, vanamo, sanna: Sadonkorjuu on kyllä ihanaa :) Mailläkin tänään aloitellaan mustaherukoiden keräämistä ja mehun tekoa täksi illaksi suunnitteilla...Tuleviin syksyn ja talven päivien varalle!
Hyvää alkanutta viikkoa teille!!!

minnamarika kirjoitti...

Ihania oman maan antimia!!! Kyllä niissä maistuu varmasti tuoreuskin eri tavalla kun kaupan hyllyltä ostetuissa vihanneksissa....

Aurinkoa viikkoosi!