perjantai 7. elokuuta 2009

P a t j a r a i t a a . . .
olen monesti katsellut kangaskaupoissa ja nyt vihdoin ostin sellaista :) Lisäksi kiva myyjä opasti kuinka kannattaa vetoketju ommella tyynyjen sivusaumaan niin että se jää ikäänkuin hiukan piiloon. Loistavan niksin hän kyllä neuvoi ja tekisin nyt tyynyjä enemmänkin... :) Jos vain aikaa olisi!!
Punaraitaiset ovat sohvalle ja sinisävyinen patjaraita on suunnitteilla samanlaisiksi tyynyiksi sängyn päälle yläasteelle menevän huoneeseen. Tuo alin raitakangas hänelle ikkunaverhoihin... Siispä raitaa ja raitaa!


Tuo kankaiden päällä oleva kirja on vanha Raamattu vuodelta 1878 ja 1 euron kirppislöytö! Äitini kanssa löysimme sen samaiselta maaseudun kirpputorilta jossa aiemmin olin käynyt. Äitini päätti sen ostaa, mutta nyt se on minulla "korjattavana". Tosin en hallitse kirjansidontaniksejä kylliksi (vain yhden kansalaisopistossa käydyn pienen kurssin verran). Tallessa minulla on kyllä kirjansidontaan tarkoitettua liimaa, sideharsoa ja muitakin tarvikkeita. Mutta, mutta... Hiukan jännittää etten vain pilaa tuota kirjaa yrittäessäni hiukan korjata sitä. Selkämyksen meinaan ehkä vain liimata uudestaan ja laittaa pelkän harson... Sen verran että sitä pystyy selaamaan hiukan paremmin kuin nyt.

Jotenkin jännä on muuten selata tuota vanhaa kirjaa. Sivut ovat jotkut rikki ja irti. Suomen kieli hiukan erilaista ja kauniin näköisiä kirjaimia ja lisäksi tieto siitä että joku on siitä itselleen Sanaa aikanaan ammentanut...
Laitanpa tähän yhen pienen katkelman, Psalmi 23:1-4

"Herra on minun paimeneni: ei minulta mitään puutu. Hän kaitsee minua wiherjäisessä niitussa, ja wie minua wirwoittan weden tykö. Minun sieluni hän wirwoittaa: Hän wie minun oikialle tielle, hänen nimensä tähden. Ja waikka minä waeltaisin pimiässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahuutta, ettäs olet kanssani: sinun witsas ja sauwas minun tukewat."
~~

Oikein hyvää viikonloppua!!!

6 kommenttia:

Lennu kirjoitti...

Kaunista raitaa ja raamattu on todellinen löytö!

Mukavaa viikonoppua!

Maaka kirjoitti...

Samaa täältä: Raamattu oli hieno löytö! _Ja kiitos psalmista.

Mäkin löysin patjaraitaa Ikeasta. Mistään täällä päin ei ole kyllä muuten vastaan tullut! Reissulla ihailin sie jäänmurtajalla patjaraitaa :D

Kutri kirjoitti...

Ihanat, raikkaat raitakuosit! Ja miten on joku VOINUT luopua tosta Raamatusta eurolla!?! Minä olen kans käynyt kirjansidonnan peruskurssin, kyllä siinä aika kieli keskellä suuta saa varmaan olla, kun ryhtyy tuollaista korjaamaan. Onnea korjaushommaan!

TeeKoo kirjoitti...

Lennu, maaka, kutri: Yhteinen tervehdys teille!!! Ja Kiitos toivotuksistanne :) Vai olet myös Kutri käynyt kirjansidonnassa :) Toden totta, kieli keskellä suuta saan olla tuota kirjaa korjatessa... Mutta tosiaan hyvä löytö se oli!!
Mukavaa tulevaa sunnuntaita tahoillenne!!!

marikan kirjoitti...

Ihania raitakankaita, tohditko paljastaa vetoketjun ompeluvinkin?

TeeKoo kirjoitti...

marikan: Toki kerron mielelläni, jos vain tässä osaan selittää.. :) Eli ensin ommellaan kankaan reunaan haluttuun kohtaan vetoketju kiinni. Vetoketjun päiden viereen kannattaa sen jälkeen tehdä pienet leikkaukset, jotta kangasta voi ikäänkuin taittaa helposti vetoketjun päälle ja se taiteltu osuus ommellaan sitten kiinni ja lopuksi tyynyn kaikki muutkin saumat. Toivottavasti sait selityksestäni jotain irti...:)