keskiviikko 19. elokuuta 2009

S i e n i m e t s ä l l ä . . .
Tänään löytyi lähimetsästä pienen pieni satsi kanttarellejä ja orakkaita sekä ensimmäisiä pienen pieniä suppilovahveroita. Yhdessä ekaluokkalaisemme kanssa kävin metsäretkellä. Hän lauloi monen sienen kohdalla että: "jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt!!" ja heti perään pyysi minua katsomaan josko jokainen löytämänsä sieni olisi vaikka kanttarelli... Useimmiten ei ollut ja kun vihdoin muutamat sienet löysimme niin iloitsimme suuresti :)
Kovin pieneksi saaliimme jäi, mutta tästähän on hyvä aloittaa syksyn sienestys :)
Ompelin saamastani vihreästä unikkokankaasta esiliinan itselleni. En ole liiemmin unikkokankaan ystäviä, mieluummin ruutua tai raitaa suosin, mutta jotenkin tykkään tästä esiliinana :)

Toivotaan tähän syksyyn maukkaita sienisatoja!!!
Ne sienten kasvatuskelit taas... voisivat mielestäni jäädä vähemmän puoleiseksi,
mutta sieniä silti saisi tulla... ;)9 kommenttia:

mammeli kirjoitti...

Nam...kanttarellit ja suppilovahverot ovat herkkujani<3 Täytyy olla isännän kanssa hyvissä väleissä, että hän toisi metsässä kulkiessaan tuliaisia :) Pirteän essun olet ommellut :)

Pikkupiiku kirjoitti...

Hienoja sienisaaliita teille jatkossa. Kauniilta tuo esiliinasi näyttää

Teija kirjoitti...

Sienestäminen ON ihanaa puuhaa :)

virva kirjoitti...

Tässä postauksessa oli jo hurjasti syksyn tuntua kun jo sienisadosta puhutaan :) Siitä se lähtee..Sienisaalis suurenemaan :) Puhuu ihminen jolla ei oo sienisaaliista muuten tietoakaan,saiskohan sitä itekkin aikaseksi.. ? :)
Söpön essun oot ommellu.
Aiemmmassa postauksessasi oli ihanan raikas pihlajanmarjameininki ;)

TeeKoo kirjoitti...

Syksyinen tervehdys teille :)
Kyllä syksyn voi sanoa jo saapuneen! Eilen iltasella tuntui niiin kylmälle ja oikein pirtsakalle ilma että kyllä auringon tietää jo kääntäneen kasvonsa kohti etelän maita! Jotenkin liian lyhyt oli tuo kesän vierailu luonamme, mutta näin se menee... Aika aikaansa kutakin! Nyt on syksyn vuoro. Sienet kuuluu syksyyn ja puolukoitakin näkyi jo punaisina metsäsretkellämme.

Essun teko ei paljoa vaadi :) kanttinauhaa vaan kankaan ympäri! Noitahan vois ommella enemmänkin ruutu- ja raitakankaista, syntyy nopeasti kivaa jälkeä :)

Hyvät viikonloput!! Lämmin sääjakso on oikein tervetullut :)

Saara kirjoitti...

Hyvä saalis tuokin...! Itse muutaman orakkaan olen löytänyt ja en yhtään kanttarelleja. Pitäis kai etsiä kunnolla. ;)

TeeKoo kirjoitti...

Saara: Hyvin pieni saalis meilläkin tuo kanttarellisaalis... Pitäisi alkaa tutkia kunnolla lähimetsät, jotta löytyisi niitä kanttarellipaikkoja... Tai sitten joku muu oli ehtinyt ennen meitä metsään ;) Ja olihan tuo metsässä kiertely muutenkin mukavan antoisaa :)

Jossu kirjoitti...

Nyt täytyy tunnustaa että meillä ei sieniä kerätä eikä tunnisteta. Monta vuotta sitten lähdettiin lasten kanssa sienimetsään sienioppaan kera, mutta ei löydetty suppilovahveroita eikä kanttarelleja vaikka melkein nenä kiinni sammaleissa kuljettiin. Pitäisiköhän mun lähteä sun kanssa oppiin sienimetsään :)

Ihana essu myös!

TeeKoo kirjoitti...

Heippa Jossu! Tulkaahan syksyn sieniaikaan meille niin mennään tuohon lähimetsään, siellä on joka vuosi ollut suppiksia!!! Metsässä käveleminen on muutenkin mukavaa :)