tiistai 29. syyskuuta 2009

S y y s i s t u t u k s i a
Muutamiin koreihin ja ruukkuihin laittelin hiukan syksyistä ilmettä. Vaihtelin tänään kesäkukkia pois. Pelargoniat olivat vielä kukassa ja olisi ihanaa jos omistaisi sellaisen ison kellarin, mihin niitä voisi viedä talveksi säilöön ja talvilepoon. Mitenköhän ne saisi muuten säilymään talven yli? Mutta nyt syksyiset jutut; sammalet, jäkälät ja puokukanvarvut ovat myös ihania ja kauniita sellaisenaan.
Tykkään kovasti sammalesta! Sammalta ja jäkälää voisi laittaa vaikka pelkästään syksyn asetelmiin, mutta jouluvalojen takia hankin muutamia callunoita jotta tuovat hiukan korkeutta asetelmiin ja siten niihin voisi laittaa tuonnenpana pimenevinä iltoina jouluvaloja...
Kesäkukista jätin muutaman muratin myös syksyisiin koreihin.

Kasvimaalle tuli myös tänään istutettua muutama valkosipulin kynsi. Olivat jo alkaneet itää hiukan vihreää vartta sisällä. Saa nähdä onnistuuko, olen näissä valkosipulin istutuksissa hiukan untuvikkona :)


23 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Mulla on syysistutukset kokonaan tekemättä :( Täytyis ottaa itseänsä niskasta kiinni ja toimia. Innostuin kuvistasi suunnittelemaan...

Kris kirjoitti...

Moi, ihania kuvia... laitat siis jouluvalot vielä näihin??

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita :)

-T kirjoitti...

Mammeli; Vielähän hyvin ehtii istutuksia touhuamaan!! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)

Kris: Syksyiset asetelmat saavat olla ihan noin vielä pitkään!!! Jouluvalojen aika on sitten parin kuukauden kuluttua kun jo lumipeitettä ovat saaneet niskaansa ja kun sammalet ja jäkälät ovat lumen alla piilossa. Silloin vain yleensä "heitän rykelmänä" kirkkaat jouluvalot siihen päälle ja ovat siten kuistilla sellaisenaan.

Virva: Luonnonmateriaalit ovat kauniita, oikeita aarteita :)

vanamo kirjoitti...

Kauniita istutuksia, näitä ei voi katsella koskaan liikaa:) Bontsoa kehuin viime postauksessa, mutta suloinen oli lapsonenkin)

Lennu kirjoitti...

Minä otin sisälle omia belargonioita, ohje oli, että samassa mullassa ja kun kevät tulee niin sitten nipsaistaan vartta.
Sammal ja jäkälä on kauniita syksyn koristeita kallunan kanssa.

Mulla oli sisämuratti ulkona ja olipa muuten repiminen irti kun oli saanut juurensa kasvattaa vapaasti isossa ruukussa, saas nähdä kärsikö siitä reuhtomisesta niin että kuolla kupsahtaa pois.
Voisi siitä pistokkaita kyllä ottaa varmuuden vuoksi.

Sussi kirjoitti...

Minäkin pidän sammalesta ja jäkälästä asetelmissa, tosin meidän pihaorava nostaa monesti sammalet pois ruukuista:)

Viivu kirjoitti...

Onpahan nättiä!!!

Marge kirjoitti...

Hei!

Kauniita syysasetelmia! Muutaman kanervan istutin pajuastiaan, sisääntuloa koristamaan. Jätin vielä ahkeraliisojakin, kun voivat vielä hyvin. Täytyisi ostaa vielä sellainen oikein iso lyhty sisääntuloa koristamaan.

Sain pelargoniat menestymään kuistin ikkunoilla talven yli. Kuisti, kun kuitenkin on meillä vähän viileämpi. Nyt meilllä vain ei ole enää ikkunalautoja, kun teimme remontin sinne tässä joskus, joten se nyt valitettavasti jää...

Kuulaita päiviä sinulle ja perheellesi!:)

tinttarus kirjoitti...

Ihania istutuksia!!
Yhden olen ovenpieleen minäkin saanut aikaan, vaan lisää pitäisi keretä....ennen kuin sitten joulu kolkuttaa.....

Jossu kirjoitti...

Voi, olet jo ehtinyt syysistutuksiin asti. Mulla vasta ajatuksen asteella lähteä hakemaan sammalia ja jäkälää metsästä.

Pelargoniat on vielä ulkona, niissä on hurjasti kukkia ja nuppujakin vielä. Mutta ei tarvita kuin yksi pakkasyö ja ne on menetetty. Välillä olen ajatellut yrittää säilyttää niitä talven yli.
Viime syksynä jopa otin ne kukkalaatikosta pois pesuvatiin, joka sitten jäi pakkasyöksi ulos :(

-T kirjoitti...

vanamo: Sanasi saavat täällä minut hymyilemään :)

LEnnu: Kiitän tuosta vinkistä! Olen ajatellutkin että eiköhän sisällekin voisi pelargonioita ottaa... Nyt ne jäivät kuistin rappusille. Minä olen puolestaan joskus ottanut ulkomuratin sisälle, onkohan niillä väliä kasvattaako niitä ulkona vai sisällä!?!

Sussi: Sinulla on selvästi siellä pieni puutarhastelia-kurre jolla on eriävä mielipide istutuksiisi ;)

Viivu: Luonnonmateriaalit ovat nättejä ja kivoja hyödyntää :)

Marge: Kiitos!! Sisääntuloa on kiva koristaa tähän aikaan vuodesta syksyisin jutuin ja asetelmin. Harkitsemasi iso lyhty kuulostaa kivalle ja olisi kyllä minustakin ihanaa saada myös sellainen!! Olen nähnyt oikein sellaisia JÄTTIlyhtyjä, ovat kauniita :)

Tinttarus: Onneksi jouluun on vielä matkaa ja aikaa on paljon laitella syksyn juttuja ja materiaaleja pitkin pihoja ja ruukkuja :)

Jossu: Minullakin on paljon kukkia omissa pelargonioissa, vaaleanpunaista ja valkoista. Ei millään raaski heittää niitä menemään!!! Tuttu tunne tuo että jotain tekee ja sitten ne unohtuvat jonnekin... Jokunen aika sitten jätin sienipussin kuistille ja pilallehan ne olivat menneet :(

pioni kirjoitti...

Kauniita syysasetelmia.
Mulla talvehti viime talven yksi pelargonia makuuhuoneessamme, asteita hieman vajaa 20. Aion kokeilla onneani tänä vuonna useammalla kukkasella.

-T kirjoitti...

Pioni: Hyvä tietää, kiitos neuvosta! Taidan kokeilla jotain sisätalvehtimista noille lemppari kesäkukkasilleni :)

Susanne kirjoitti...

Kauniita asetelmia!
Minä myös pidän sammalesta, jäkälästä ja puolukanvarvuista. Kauniita ovat ihan sellaisenaankin niinkuin kirjoitit.
Tänä talvena yritän ensimmäisen kerran viedä pelargoniat kellarissa talven yli. Saa nähdä onnistunko.

vilukissi kirjoitti...

Vaikka kuinka kiire olisi, niin pakko käväistä katsomassa, miten nättiä kuvia olet laittanut! Mulla on pihamuratteja nyt sisälläkin pitkässä peltiruukussa ja voivat erittäin hyvin! Ne pärjäävät kuivassa ilmassa sisälläkin läpi talven. Mukavaa viikonloppua!

MariaK kirjoitti...

Ihania!! Tykkään sammaleesta istutuksissa, mutta meillä linnut repii, vähän väliä saa täydennellä. Sammalkranssista tuli ennenaikojaan entinen kranssi. Vaan silti sitä itseppäisesti kaikkialle tungen. :D

-T kirjoitti...

Susanne: Uskon että pelargoniasi säilyvät hyvin talven yli! Kellari on siihen juttuun paras :)

Vilukissi: Mullakin oli kerran kesäkukista muratti sisälle otettuna, mutta sitten jo joulun tienoilla olin sen saanut hengiltä :( Mukavaa ja antoisaa viikonloppua sinulle, markkinat ne sua kutsuvat!?!

MariaK: Mulle kävi kerran pihlajanmarjakranssille ulko-ovessa samoin että linnut siihen ennättivät! Tietysti napsivat ne marjat massuihinsa! Sammalkranssi kuulostaa kivalle... Pitäisköhän mun ottaa sun ideasta irti ja väsätä sammalkranssi :)

Anonyymi kirjoitti...

Heip! Kauniita istutuksia :) Itsekin laitoin syysistutukset vasta tänään etukuistille ja napsin yöpakkasten aikana kuolleet Dahliat pois.
Olipas kivoja nuo sun keraamiset napit ja ihana lintukoru. Mites työt on alkanu ja päiväkotirumba Ellin kanssa?
Aurinkoisia päiviä toivottelee
susanna

-T kirjoitti...

Susanna: Moikka moikka :) Ihan kivasti uudet kuviot ovat täällä alkaneet!! Alussa muutamana päivänä Ellillä lensi nallet ja itkukin tuli, kenties koska kaikki oli uutta uutukaista!? Mutta ei enää ja tyttö menee hoitoon todella mielellään :) Menisi sinne jo viikonloppunakin, mutta joku tauko sentään (hoitajallekin!) sillä ellihän on aika vilkas tytöntyllerö!!! Meille on osunut todella hyvä ja ihana perhepäivähoitajatäti!!!
Syksyyn on tultu! Jotenkin sitä halusi pitää kesästä lujaa kiinni, mutta nyt huomaakin että kaikki syksyn jutut voivat olla kivojakin...kuten syysistutukset, ruskansävyiset puut, suppismetsät jne... Nautinnollisia päiviä teille runsain mitoin toivottelen :)

Anne-Mai kirjoitti...

Täälläpä on kaunista ja ahkeraa puuhailua. Blogissani on pieni tunnustus, jonka voit halutessasi hakea.

-T kirjoitti...

Anne-Mai: Kiitän sinua kun ajattelit minua tunnustustasi jakaessa! :) Tuntuu kivalle :) Talletan sen ajatuksiini ja mieleeni!!! Toivottelen sinne ihkuja syksyn päiviä, rauhallisia ja lämpimiä hetkiä!!!

Anonyymi kirjoitti...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.