sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Syksyistä viikkoa on vietetty. Näiden kuvissa näkyvien kultaisten heinäviidakoiden läpi olemme kahdesti tällä viikolla kulkeneet. Ihan vain lähimetsää oltu kiertelemässä; tutkimassa puolukka- ja suppilovahverosatoa sekä aistimassa metsän rauhaa. Osaksi vastapainona alkaneelle työlle. Lapsille metsässä kiertely tuntuu olevan täynnä mahdollisuuksia ja he nauttivat löytäessään erilaisia metsän aarteita :)
Suppilovahveroita näyttää muuten näille seuduille tulevan hyvin. Eilen jo niitä löytyi reilun litran verran ja pienen pieniä pikkuruisia suppiksia näkyy olevan ja tulevan runsaasti! Parin-kolmen viikon kuluttua kannattanee tehdä viimeistään uusi reissu noille sammalmättäille. Puolukoitakin on tulossa hyvin ja niitä parin piirakan verran on jo kerätty.



~


Ajattelin jakaa teidän kanssanne tämän puolukkaisen reseptin mitä jo kahdesti tällä viikolla on tullut leipastua. Siinä kanelia laitan hiukan enemmän kuin ohjeessa on, se tuo jo aavistuksen jouluista fiilistä :) Oikeesti se maistuu ihmeen hyvin puolukan seuralaisena!

Puolukkatorttu

200g margariiniä
3dl sokeria
2 munaa
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte:
3dl puolukoita
1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia

Pinnalle: tomusokeria

Valmista taikina kuten murotaikina ja laita taikinasta n puolet voidellun vuoan pohjalle. Levitä päälle puolukkatäyte ja laita loppu taikina puolukkatäytteen päälle. Ei tarvitse laittaa tasaisesti tätä toista kerrosta vaan pinta saa jäädä rosoiseksi.
175 ast/ ~tunti. Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
(Maistuu kyllä ihan noinkin :))


Maistuvaista viikkoa

&


Lämmintä ja kauniita syksyn päiviä!!!


9 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Ihanat retket olette heittäneet.Kuvista näkee, että olette neuttineet kaikesta ihanasta.
Edelliset postausten kuvat on mitä mainioimmat. Läkkimukit rivissä ja kanervien kauneus , tunnelmia kerrakseen.
Löytöjen syyskuutaa sinne vihreän talon väelle Pajupirtistä

Sussi kirjoitti...

Syksyiset metsäretket ovat tosi mukavia. Täälläpäin on myös löytynyt ilahduttavan paljon suppilovahveroita.

MaMMeli kirjoitti...

Kiitos piirakka ohjeesta, taidan kokeilla :)

Jossu kirjoitti...

Taidanpa minäkin napata tuon piirakkaohjeen mukaani. Näyttää tosi herkulliselta!

Mukavaa tulevaa viikkoa. Kivasti kuulostaa teidän arki lähteneen käyntiin töihin paluunkin myötä kun olette ehtineet metsäretkiäkin tekemään.

Anonyymi kirjoitti...

Piirakka näyttää mukavan erilaiselta, mulle tuli mieleen amerikkalainen Pie (kirjoitinkohan nyt piirakan oikein). Sellainen yllätyspiirakka, mistä ei tiedä, mitä sisältä löytynee! Itse en kerää hillopuolukoita vaan puoliraakoina hyytelöpuolukoita. Puolukat ovat muuten mulle liian kirpeitä. Metsässä kyllä sielu lepää. Mukavaa ja rikasta tätä viikkoa! Tästä tulee hyvä viikko!

-T kirjoitti...

Pajupirtti: Kiitos ihanasta sykyisestä tuulahduksestasi, ilahduin!!!

Sussi: Suppilovahveroista olemme nyt pariin otteeseen syöty sienikastiketta :) Niiden kerääminen ja löytäminen saa kyllä mielen ilahtumaan!! Nautinnollisia metsäretkiä myös sinulle :)

Mammeli: Ihmeessä nappase vaan ohje mukaasi ja kokeile! Toivottavasti yllätyt positiivisesti :)

Jossu: Kiitos toivotuksista :) Arki on lähtenyt ihan mukavasti rullaamaan. Sitä uuden alkua vaan alkuun jännitti että miten kaikki menee, mutta tässähän tämä kaikki nyt pyörii omalla painollaan! Joo, ja pyöräytäpä vaan tuollainen piiras. On ainakin meillä kaikkien makuun :)

Vilukissi: "Puolukkapai", sitähän tuo voisi ollakin ;) Hyytelöpuolukat tiedän, luulen että mummoni teki aikanaan niin että puoliraakoina niitä keräsi ja teki samanmoista hilloa. Itse olen joskus miettinyt että keitetäänkö ne tavallisen sokerin kanssa vai hyytelösokerin kanssa? Puoliraaáthan sisältää jonkin verran itessään jo pektiiniä... Kiitos toivotuksista!! Antoisaa viikkoa sinulle myös!!!

Marge kirjoitti...

Kiitos reseptistä, muuten puolukkaan aion mennä lähipäivinä ja ajattelin vispipuuroa tehdä piiiitkästä aikaa ja sen kaveriksi porkkanasämpylöitä leipoa, molemmat, kun menevät hyvin kaupaksi;)
Kiva, että arki on lähtenyt hyvin rullaamaan, niinhän se on, että kaikki uusi onkin kohta jo tuttua...;)
Halaus sinulle viikkoosi:))

kati kirjoitti...

Ihania syysretkiä! Mekin ollaan ahkeria suppisten metsästäjiä ;) Kiitos myös tuosta puolukkatortun reseptistä, vaikuttaa hyvältä!

-T kirjoitti...

Marge: Syksyn puolukkaaikaan on tosiaan tultu. Puolukkapuuro on minustakin hyvää, tosin meillä ei lapset siitä niin kovin välitä...(Ja sitä minä ihmettelen!) Mutta minä tykkään ja kerman kanssa se on suurta herkkua!!! :) Kiitos ihanasta käynnistäsi :)

Kati: Kiitos sinulle myös käynnistäsi :) Metsässä on kiva liikkua varsinkin aurinkoisina syyspäivinä ja varsinkin jos saa vielä hyvän saaliin tuliaisiksi!! Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle!!!