lauantai 28. marraskuuta 2009

Lähistöllemme on avattu nyt joulunalusaikaan vanhaan navettaan joulupuoti. Tuolla puodissa on lähinnä myynnissä käsityöläisten tekemiä käsitöitä sekä lähituottajien omakasvattamaa lähiruokaa kuten perunaa, sipulia, valkosipulia, hunajaa sekä lähipeltojen omaa viljaa, jotka ovat taatusti tuoretta sillä jauhaavat jyvät siinä asiakkaan odotellessa :) Tunnelma on ihana, joulumainen ja jollain lailla kaikki nuo tuotteet sopivat ihanasti tuonne paikkaan! Itse sain myös viedä sinne omaa keramiikkaani :)
Tänään tuonne oli meikäläisen taas poikettava ja tuoretta jauhoa kannoin paperipussukoissa sieltä kotiin kolme kilon verran. Ajatukset ovat nimittäin joululeivonnaisissa... taatelikakkua ja joulupullaahan sitä täytyy kohta jo leipasta :)

Niin, ja pieniä herkkujakin tuolta lähistön navetasta saa ostettua, vanhanajan nekkukaramellejä ja piparminttutankoja. Kauniisti ovat esille laitettu laakeaan peltiseen astiaan.

Ja täytyihän meikäläisen nappasta kuvaa vielä myyntitiskistäkin.



~

Nyt täytynee lähteä kokeilemaan noita tuoreita jauhoja ekaluokkalaisemme synttärikakkupohjaan. Huomenna häntä taas juhlistamme :)


Voikaahan tahoillanne hyvin!!!

19 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Kuulostaa aivan ihanalta joulupuodilta, siellä kelpaa varmasti vierailla.
Harmi että asun niin kaukana, etten pääse tutustumaan tuon puodin antimiin.

tinttarus kirjoitti...

Iloa ja valoa ensimmäisen adventin hetkiin! Vielä vain jaksan ihastella ja kaipuulla kainolla katsella noita suloisia savisia puurokulhoja. Vaan kun asustelemme aivan eteläisessä Suomessa, liian kaukana kulhoistasi iki-ihanista:)

Lennu kirjoitti...

Ihanaa että jossakin on vielä noita vanhanajan jouluisia puoteja!

Hyvää alkavaa adventinaikaa toivoopi Lennu!

Marge kirjoitti...

Aivan ihana paikka!! Oikeaa vanhan ajan joulutunnelmaa, tykkään juuri tuollaisesta:) Sinun kauniit saviruukkkusi sopivat sinne kuin nakutettu;)

ONNEA lapsukaiselle!!!!

Ja siunattua adventin aikaa sinullekin!!:))

sanna kirjoitti...

Kiva oli lukea joulupuodista! :) Näyttää siellä tunnelma mukavalta. Ihanaa adventin aikaa sinulle ja perheellesi!

-T kirjoitti...

Heissan yhteinen!
Niinpä se taitaa olla ettei tämän kaltaisia joulupuoteja ole joka nurkalla...Siksipä kai on pakko hehkuttaa tällaisen olemassa olon puolesta! Ymmärtänette hyvin!?!
Adventin aika on aivan käsillä. Jotenkin sen sanoma tuo itsessään odotettua ja kaivattua valoa tähän pimeimpään mahdolliseen vuodenaikaan.
Siunattua aikaa teille!!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea E:lle!!!

Ja iloista ensimmäistä edventtia koko perheelle!

Jaana

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Voi kun pääsisi sinne oven taakse kurkkaamaan.
Oikea aarreaitta varmaan.
Iloista adventtisunnuntaita.
Kaisa

Sussi kirjoitti...

Kuulostaa hienolta joulupuodilta. Vanhaa tunnelmaa kaipailenkin, yksi päivä muistui mieleeni lapsuuden ajan sekatavarakauppa joulunaikaan, ne tuoksut ja se tunnelma.

Hyvää ensimmäistä adventtia!

pilvikki kirjoitti...

Houkutteleva joulupuoti teillä siellä kyllä on. Mieluimmin tuosta kävelisin sisään, kuin markettien itseavautuvista lasiovista, joiden takana joulutunnelmaa ei sitten olekaan.
Ja kauniita ovat tekemäsi savikulhot, aamuisin puuro niistä maistuisi!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana pieni navettaputiikki!
Mukavaa adventtia ja pian alkavaa uutta viikkoa!

Hanna kirjoitti...

Kivaa ekaa adventtia =o) t:Hanna

-T kirjoitti...

Heissan yhteinen!

Tämä eka adventti on vierähtänyt täällä myös synttärijuhlien merkeissä. Kiitos onnitteluista :) Seitsemän kynttilää on sankari kakusta puhaltanut ja juhlat on juhlittu!!! *äitee täällä huokaisee syvän huokauksen helpotuksesta* Nautin kieltämättä siitä kun nyt voi suunnata vapaammin ajatuksensa joulunaikaan ja jouluvalmisteluihin.

Tuolla ihkuisessa putiikissa tulee varmasti käytyä vielä ennen joulua...jos ei muuta niin nekkuostoksilla :)

Ihanaa joulun aikaa teille kaikille <3

Minna Perälä kirjoitti...

Hei!

Hyvää alkanuttta adventtia sinulle ja kiitos kauniista kommenteistasi blogissani. Navettapuoti näyttää niin houkuttelevalta...Haluaisin myös sinne kurkistelemaan :)) Kertoisitko missä tuo puoti sijaitsee ??? Mukavaa alkavaa viikkoa toivottelen!

Maaka kirjoitti...

Voi meidänkin "lähellä" avattiin johonkin vanhaan navettaan joulupuoti. Pitääpä muistaa joku päivä ajella sinne ihmettelemään :)Jotenkin sellaiset on just joulunodotusta tulvillaan :)

kisu kirjoitti...

Joulupuoti vanhassa navetassa kuulostaa ihanalta. Just sitä vanhaa, ihanaa ja oikeaa joulun tunnelmaa, mitä haikailen super-hypermarketti-kierrosten jälkeen.
Ja keramiikkatyösi sopivat puotiin ihan täydellisesti.

Ihanaa adventinaikaa sinulle ja perhellesi

-kisu-

kati kirjoitti...

Voi miten tunnelmallinen joulupuoti on lähelläsi!

Anonyymi kirjoitti...

Tunnelmalliselta ja ihanalta paikalta näyttää tuo joulupuoti! Hienoa, että sait sinnekin tuotteitasi myyntiin :)

Siu ja halaus
sus

-T kirjoitti...

minnamarika: Käy ihmeessä kurkkaamassa joulupuotia :) Toivottavasti osaat neuvoillani nyt reitin!!
Maaka: Oi, sinullakin on lähellä tuollainen ihkuliini puotiliini :) Niissä on kyllä ihanaa käydä.. Ovat oikeita puoteja!!!
Kisu: Kiitos :) Ja oikein Ihanaa adventin ja joulun aikaa sinullekin :)
Kati: Sanoppas muuta :) Siksi sitä tulee hehkutettua ;)
sus: Tuon paikan pitäjä on tuttavani ja on kiva kun hän otti myös juttujani myyntiin. Saa nähdä vaan meneekö mitään kaupaksi...Menee jos menee!! Iloitsen ehdottomasti siitä toisesta paikasta myös jonka vinkkasit mulle!!! Kiitos vielä..Siu ja halaus myös sinulle :) Nautinnollista alkavaa joulukuuta:)