torstai 10. joulukuuta 2009

Jotenkin monen moista huisketta ja hulinaa ovat olleet viime päivät ja viikot. Ikävän kiireisiäkin... Joskus ajattelin että poistan kokonaan tuon "kiire"-sanan käytöstäni, sanavarastostani ja samaten toimisinkin niin ettei kiirettä pääsisi edes tulemaan millään elämän alueella!! Ja sitä tavoittelen yhä!

Ihana jouluinen juttu on tällä viikolla se kun rakensimme piparimökit lasten kanssa. Vanhat leivinpaperille piirretyt kaavat löytyivät keittokirjani välistä jouluiseen piparkakkutaloon, mutta jotenkin suloisempi on kyllä ekaluokkalaisemme oma piparimökki. Se on syntynyt kaulitusta piparitaikinasta veitsellä hänen omin käsin vapaasti vedellen!! Hänen riemunsa oli suuri kun sain kasattua mökin tuohon kuntoon! Ja päälle sokerikuorrutusta ja karkkeja lapset halusivat tottakai paljon :)
Pienimuotoiseen joulukonserttiinkin kyllä ennätimme eilen Juha Tapion laulujen kera :) Ne muutamat joululaulut hänen omien laulujen lomassa sai mielen virittymään enemmän jouluiselle asteelle.. Näinä päivinä täytyy oikein ahmia ja saada kuulla joululauluja paljon!! Lähtipä tänään myös kaupasta matkaani mukaan Andrea bocellin jouluinen cd. Jouluiseen tunnelmaan ei kai voi virittäytyä liikaa!?!


11 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Oih, suloiset mökit! Kieltämättä tuo ekaluokkalaisen taitaa viedä pinnat tällä kertaa :)

Jaha Tapio, oih sillekin!

Teija kirjoitti...

..Siis JUHA Tapio :)

Taru kirjoitti...

sympaattinen oli tuo sinun pikkuisesi taiteilema piparitalo. Parasta on, kun saa käyttää luovuuttaan ilman mitään kaavoja ; )
Itse aion tehdä talon kaavoilla, mutta isot poitsunikin(15v. ja 20v.) innostuivat tekemään viime jouluna hauskoja piparitaloluomuksia ihan omasta päästään. Ja voi sitä tekemisen iloa!
Olet oikeassa, ei joulutunnelmaa voi saada liikaa!

Pikkupiiku kirjoitti...

Kondiittori alku on teillä kasvamassa. Vapaalla kädellä veistetyt seinät. Hieno! Äitiinsä tullut taitava leipuri.

Marge kirjoitti...

...Ei voi virittäytyä liikaa..;))

Ihanat ja suloiset piparitalot, todella!!!!:))

Sunnuntaina täällä on museoalueella, jossa on vanhoja rakennuksia, joulumyyjäiset. Luvassa ulkotulia, vanhaa tunnelmaa, kojuja, riisiuuroa, glögiä, joulupukkia...Eli kaikkea ihanaa jouluista tunnelmaa...;)

Kiireetöntä loppuviikkoa sinulle, joululauluista nauttien!:)

sanna kirjoitti...

Aivan ihana tuo lapsen tekemä piparkakkutalo. :) On tainnu oppi mennä perille äidiltä! Mä olen kuunnellut nyt paljon Celtic Womanin joululauluja ja ne laulaa kyllä niin kauniisti, että pakko lauleskella itseki mukana ja joulun tunnelmaa löytyy. Valoisin terveisin Sanna

Kris kirjoitti...

Ihana piparkakkutalo, ole ylpeä pikkuisestasi! Tiedä vaikka hän rupeaa rakentamaan oikeita taloja joskus ;)

Sussi kirjoitti...

Suloisia piparitaloja, tulee mukava joulun tunnelma kun katsoo kuvia:)

Hanna kirjoitti...

Hellyyttävän ihanat talo =o) t:hanna

-T kirjoitti...

Heippanen!
Piparintuoksua, tonttujen juoksua... Tuo piparkakkutalon tekijämme on muuten nähnyt ihan oikeasti ikkunansa takana tontun viikolla vilahtavan... Aika jännää aikaa tämän joulun odotus!!! ;)

Possumamma kirjoitti...

Hauska piparitönö;) Semmoinen hyvänmielenmökki:)