lauantai 16. tammikuuta 2010

T a l v e a


Ihmeellinen on tämä talvi! Puut ovat kuin sokerikuorrutteella kuorrutettuja ja pakkasella huurrettuja! Ikäänkuin taivaalta olisi suuresta siivilästä ripoteltu tomusokeria kaiken ylle hiukan reippaammalla kädellä ja säästelemättä kaunista valkoista kuorrutetta... Ei tällaista vastaavaa talven aikaa muistakaan kun kaikki puut ovat valkoisen huurrettuja ja ihmeen kauniita!


***
Ylinnä kuvissa pihamme lintujen ruokapaikasta. Pikkulinnut menevät melkein kokonaan tuonne kauralyhteen sisälle saadakseen jyviä. Lintulaudankin katolla reippankokoinen lumikerros!
Keskellä kuvissa vasemmalla lumiset puut Helsingissä (lastenlinnan pihapiiristä) ja oikealla pihamme omppupuu talvisessa asussaan.
Alinna valoa pimenevään iltaan, sekä pikkuruinen kurkistus männynneulasten lomasta leikkimökille.

Hyvää viikonlopun aikaa!

11 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Kyllä tämä pitkäkestoinen kuurakauneus taitaa olla ainutlaatuinen miesmuistiin, kirjaimellisesti. Juuri tänään 80-vuotias isäni sanoi, ettei muista aiemmin moista kokeneen.

pioni kirjoitti...

Ulkona on todella kaunista, ja sitä on kyllä kestänyt ihmeen pitkään. Ja toivottavasti kauneus jatkuu.

MaMMeli kirjoitti...

Kauniita kuvia olet napsinut ulkoillessasi :)

Mimmimamma kirjoitti...

Kaunis blogi sinulla!
Mukavaa sunnuntaita!:)

tinttarus kirjoitti...

Yhdyn Tilun sanoihin. Mieheni äiti oli eilen meillä, hän täytti keskiviikkona 78. Hän sanoi tullessaan, että mitä hyvää me olemme tehneet, kun meitä on siunattu tällaisella kauneudella!!
Hänenkin mukaansa tämä talvi todella on ainutlaatuisen kaunis. Olen kyllästymättä ihastellut lumihunnussa lepäävää maisemaa. Kiitollinen pitää olla. Luonto on kuin iso taideteos!
IHANIA olivat nuo ottamasi kuvat!!!

sanna kirjoitti...

Kauniita kuvia. Lähes samannäköinen on meidänkin kauralyhde. :) On ollut upeaa talvea, siitä on ilo nauttia. Ja vielä talvi jatkuu...hiihtokausi on avattu. Siitä olen innoissani. Mukavaa sunnuntaita!

Sussi kirjoitti...

En muista minäkään koskaan olleen näin kaunista kuuraa, ulkona on tosiaan saanut ihastella talven kauneutta.

kisu kirjoitti...

Myös täällä jaksettu ihastella kyllästymättä luonnon kauneutta. Puut ovat todellakin kuin kuorrutettua. Ja valkoista on kaikkialla. Ihastuttavan kaunista!

Mukavaa alkavaa viikkoa!
-kisu-

minnamarika kirjoitti...

Hei!

Ihastuttavia talven kuurakuvia! Tulimme juuri äitini luota Turun lähistöltä ja hänkin oli sitä mieltä että poikkeuksellisen pitkään on tällaista säätä jo kestänyt, eikä muista myös ennen olleen tällaista...

Ihanaa että meillä Suomessa voidaan nauttia neljästä niin erilaisesta vuodenajasta!!

Maaka kirjoitti...

Hyvää alkavaa viikkoa! :)

Ei ihme kun edellisiä kommettia lukee että en muista lapsenakaan että olisi ollut talvella näin kaunista, vaan kuuraiset puut oli harvinaisia muutaman päivän ihanuus. Armon ihanuus :)

Mä olin missannut sun joulupostauksen: Kaunis kranssi!!!

-T kirjoitti...

Heippati hei yhteinen!

Täytyy sanoa etten minäkään muista tällaista talvea... Milloin lie ollutkaan!!! Tosin kuulin eilen tuttavalta että kuulema vuonna 1982 olisi viimeksi ollut jotain vastaavaa. Mutta enpä kyllä muista sitäkään, sillä olen itse silloin ollut n 8-vuotias pikkutyttö.

Nautitaan tästä kauniistä talvesta ja totta että kiva kun meillä on eri vuodenajat :)