lauantai 17. huhtikuuta 2010

Joitain ompeluksia...Kirppiksiltä olen viime aikoina bongaillut vanhoja keittiöpyyhkeitä. Ovat jotenkin niin tukevaa, paksua ja kestävää kangasta. Viimeksi löytämästäni kuvan luonnonvalkoisesta keittiöpyyhkeestä syntyi tyynynpäällinen olkkariin. Ompelin vain yhden pellavaisen pitsikaitaleen siihen ja lisäsin yhden napin koristukseksi. Olisi ollut varmaan kiva ilman nappiakin.. On ollut aatoksissa tehdä muistakin vanhoista keittiöpyyhkeistä tyynynpäällisiä sohvalle, eikä haittaisi vaikka olisi sellaista keittiöruutua tai raitaa..


Pitäähän meikäläisen kertoa myös pupupariskunnastakin joka muutti meille olkkariin sohvatyynyjen seuraksi asumaan. Ovat kuulema syntyneet jonkun vanhuksen kätösissä ja hintapyyntö oli 4,50e per pupu (Hämeenlinnan pääsiäismarkkinoilla). Oli mummo kuulema itse määritellyt tuon hinnan millä ne myydään eteenpäin, kun mainitsin että niistä voisi kyllä enemmänkin pyytää.. Kaikki kuitenkin käsityötä vaatteita myöten.

Lauantaiehtoota tahoillenne! ! !
(Nyt odottaa täällä yksi pikkuinen iltasatua, tämä mamma lähteekin lukemaan!)

13 kommenttia:

PikkuBertta kirjoitti...

Ja taas keittiöpyyhkeille uutta käyttötarkoitusta.
Niiin,kyllä vanhat pyyhkeet ja lakanat OVAT paksumpaa ja parempaa kangasta kuin nykyiset.Osahan niistä(ainakinpyyhkeet)on pellavaa.Ja kuinka ihanasti käytässä pehmenneet...mullekin on niitä kertynyt muutama.Taidanpa ottaa idean sulta.

Aurinkoa viikonloppuun:)

Saara kirjoitti...

Hyvä idea tuunata keittiöpyyhkeistä tyynyliinoja.. :)
Ja lopputulos on kaunis. Ihana pupupariskunta teile muuttanut.. Ite kans ihmetteln hintaa, jos ihan kokonaan käsityötä... =)
Mistähän minäkin löytäisin tuollaiset..

pioni kirjoitti...

Kaunis on tekemäsi tyyny, ja nappi on kuin piste iin päälle.
Söpöjä ovat myös puput:)

sanna kirjoitti...

Ihana idea! Kauniita sohvatyynyjä olet ommellut. Mä usein katon kirpparilla vaatteita, pyyhkeitä, verhoja kankaiden takia, jospa jotain kivaa saisi tehtyä. Hyvät materiaalit ovat nykyään hakusessa. Hyvää sunnuntaita sinulle! :)

Sussi kirjoitti...

Upea tyynyliina, tuota pitsiä ihailin erityisesti.

Söpöjä pupuja, ja edullisia.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

mimmuli kirjoitti...

Ihania luonnon värejä, tykkään!

PikkuBertta kirjoitti...

Hei,sinä arvasit blogini arvauskisan, lehtipinon lehtimäärän ,ja olet voittanut toukokuun uusimman numeron jostain lehdestä.
Lähetä yhteys tietosi s-postiini,ja tietysti myös minkä lehden haluat.

Kiitos arvauksesta ja mukavaa viikonalkua:)

-T kirjoitti...

Heippanen teille yhteinen!
Kirppikset tarjoaa nykyään runsaasti inspiroivaa uutta tuunattavaa!!! Tuo keittiöpyyhe-tyynyliinani taitaa olla pellavaa tai jotain sen sekoitetta, ainakin hyvin tukevaa!
Ihana yllätys tuo lehtipinon voittoarvaus! En olekaan mitään koskaan vielä blogimaailman arvonnoista voittanut, hauskaa!!

Mukavata uutta alkanutta viikkoa jokikiselle :) Tiedättekös, kun tänään silmiini osui iso keltainen leskenlehtialue, ihan kesä tuli mieleen...Kyllä kesä pian tulee :)

Unknown kirjoitti...

Onpa mukavan näköinen ja kaunis tyyny, ja syötävän suloinen pupujoukkio!

vilukissi kirjoitti...

Nättiä, tosi nättiä! Pyörittelin kanssa tässä yhtenä päivänä pitsejäni ja mietin, että malttaisiko niitä käyttää...ne ovat tositosi vanhoja. Vai virkkaisinko itse pitsiä, olen joskus vuonna viisi virkannut. Olet onnistunut löytämään hyviä pyyheliinoja!

Maria kirjoitti...

Kaunista, niin kaunista, jälleen. Ja puput on ihanat!
Alkoi itselläkin tehdä mieli tuonne ompelupöydän ääreen pitkästä aikaa.

Marge kirjoitti...

Ihanat tyynyt sohvalla!! Tykkään kovasti! Teitkö vetoketjun tma.?
Nuo puput ovat suloiset!:)

Oikein ihanaa loppuviikoa sinulle ja perheellesi!:)

-T kirjoitti...

Heipatus sinne teille!!

Ompelusjutut ovat kivoja. Meikäläisellä se on sellaista kausiluontoista ja vaatii ehdotomasti inspiksen!!

Vilukissin omatekoinen pitsi kuulostaa kivalle! Sellainen oliskin hyvännäköistä! Tuli mieleen kun kummatkin mummoni tekivät aikanaan vohvelikankaisiin pyyhkeisiin omatekoiset pitsit koristuksiksi :) Niin muuten tuo pitsini lienee Latviasta kotoisin.

Margelle tiedoksi että tyynyssä ei ole vetoketjua vaan tarranauhaa ompelin siihen niin pysyy sisätyyny sen sisällä :)