perjantai 23. huhtikuuta 2010

Kori on lastattu...
...Keramiikkatöillä! Siinä kori täynnä lasten tekemiä punasavitöitä! Vein nimittäin tässä taannoin ekaluokkalaisemme opettajalle punasavea koululle, jotta saisivat koulussa myös tehdä pieniä savitöitä :) Polttelin niitä sitten kotona keramiikkauunissani omien ruukkujeni sisällä. Siellä ne kätevästi mukana paistuivat! Valmiit työt ovat tässä näin korissa, jonka kiikutin takaisin koululle tänään.
Jotenkin hellyyttäviä nämä lasten kätösissä väsätyt työt! Tuntuu mukavalle kun pystyin tarjoamaan tällaisen mahdollisuuden :) Jotenkin olen muuten tykästynyt tuohon punasaven väriin yhä enenemissä määrin ja aina vain enemmän!!! Sellaisenaan, pelkästään raakapoltettuna tykkään että sen väri on ihmeen kaunis... hyvännäköistä!! Vaikka valkosavikin on kaunista niin punasavessa on jotain persoonallista ja elävyyttä ehdottomasti!
Taka-alalla näkyy muuten mitä miekkosein on viime päivinä nikkaroinut. Siitä tulee ihana juttu... Laitan kuvaa kunhan valmistuu! Hän lupasi sen minulle lahjaksi ;)


Kevättamineita kun etsimme vaatehuoneen kätköistä niin löytyi tällainen unelmainen vaaleanpunainen kevättakki, joka on lainassa meillä. Pienestä vaaleanpunaisesta karamellitytöstä oli kuva otettava :) Niin vaaleanpunainen hän oli! Viime vuotiset kirppislöytökengätkin vielä mahtuivat jalkaan... Kevät vois sellaisineen lämpimineen säineen jo tulla :)

Viikonloppuja tahoillenne!!!
Meikätyttö lähtee kalasoppaa tarjoamaan lapsille..

3 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Suloisia kuvia! Tulee mieleen kun koulussa tehtiin silloin aikoinaan punasavitöitä, äidilläni on vieläkin tallessa tekeleeni:)

Teija kirjoitti...

Minä katsoin ensin pikasesti kuvaa, ja ihmettelin, että joko sinä oot sienimetsälle kerenny?? :)

Muistan omasta lapsuudesta, kuinka kivoja savityöt oli. Pelloltakin ihan käytiin hakemassa kunnon klöntti kiiltävää savea, ja siitä muokkailtiin vaikka mitä!

Joku ihana kaappiko se sieltä on tuloillaan..

-T kirjoitti...

Sussi ja Teija:
En sentään sieniä ole vielä metsästänyt koria täyteen ;) Vaikka sekin olis kivaa :)
Samanmoisia muistoja täällä sillä savitöitä lapsena olen koulussa tehnyt myös ja tallessa on meikäläiselläkin (lieköhän ihan se ihka ensimmäinen työ)
...Ja juu kaappihan se on tuloillaan :)