lauantai 3. heinäkuuta 2010




Aurinko on hellinyt lämpimästi!!! Viime aikoina olen panostanut enemmän salaattien tekoon. Kotimaisia kasviksia kun on niin hyvin tarjolla. Mozzarellajuustoon olen hurahtanut aivan täysillä ja jos kehtaan kertoa niin salaatin seassa isohko kokonainen mozzarellapallo siivutettuna menee omalla lautasellani melkein yhdellä lounaskerralla..
Ruoaksi tein tänään täytettyjä patonkeja.(Ja eilenkin) Omalta kasvimaalta on kaikki salaatti, sipulinvarret ja retiisit. Tomaattia, kurkkua, mozzarellaa ja majoneesia laitoin lisäksi väliin ja lounaspatonki on valmis. Nappasin kasvimaalta sekaan myös pieniä pinaatin lehtiä ja ruukusta basilikaa joukkoon. Ruukun olen tehnyt suojaruukuksi ja siihen tekstin "little garden". 
Nyt on mukavaa aikaa kun kasvimaan sadosta pääsee jo hiljalleen nauttimaan. Hernesatoa odotamme varmaan eniten kypsyväksi. Vasta huomasin tänään siellä ekat kukat eli kestää vielä jonkin aikaa kunnes sieltä saa herneen palkoja poimia. Kesäkurpitsakin kukkii siellä keltaisin isoin kukin..
Niin, tuota kasvimaan kitkemistä lähdenkin jatkamaan siitä mihin aamupäivällä jäin.. Nyt kyllä tarkenee!!

<3 -T

19 kommenttia:

tinttarus kirjoitti...

Oi, nam miten herkullisen ja etenkin terveellisen näköinen lounaspatonki!
Eikös vaan olekin niin huisin kivaa, kun saa mutustella oman maan ja kasvihuoneen antimia. Meille vasta tänä kesänä laiteltiin kasvihuone, mutta innolla opiskelemme ja kokeilemme. Ekat pikkuiset tomaatinalut on jo kurkkimassa:) Tänään teen iltapalalle kalan kaveriksi oman sadon rucolasta salaatin semmoisen hedelmäisen.
Iloa ja valoisia hetkiä heinäkuisiin päiviisi!

Hanna kirjoitti...

Ihanat kesäeväät ja juuri sopivat kevyet näille keleille =D Tuo suojaruukku on ihana! Oletko tehnyt sen siis alusta loppuun itse?

LENNU kirjoitti...

Mozzarellajuustosta minäkin tykkään. Ja vuohenjuusto on toinen suosikkini.
Herkullisen näköinen tekemäsi lounaspatonki, varmaan nälkä lähti.

-T kirjoitti...

tinttarus: Oman maan kasvatit ovat kyllä vertaansa vailla! Sipulinvarret varsinkin ovat hyviä! Tungen niitä aina salaattiin, jos vaan mahdollista. Ai kun kuulostaa herkulliselle teidän iltapala :) Kasvihuone on minullakin haaveena :)

Hanni: Kyllä tuo suojaruukku on meikäläisen tekemä :) Keramiikka on ihana harrastukseni.. Sivupalkista pääsee keramiikkakuvan kohdalta kurkkaamaan enemmän tekeleitäni:)

Lennu: Mozzarella on ihanan mietoa juusto ja perhmeää. Fetajuusto on toinen suosikkini! Tuo patonki oli isosta patogista puolikas, kyllä nälkä lähti :)

Seija kirjoitti...

Viehättävä blogi. Palaan myöhemmin tutkimaan tarkemmin. Mukavaa kesää1

Unknown kirjoitti...

Mozzarellajuusto non niiiin hyvää, kuule kyllä se meikäläiselläkin menee kerta laakilla koko paketti jos oikein nälättää..;=D
Syötävän hyvän näköinen patonki.
Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle.

MaMMeli kirjoitti...

Voi mitä herkkua, minun alkoi myös tehdä mieli tuota salaattia:)Retiisit on jo isoja täälläkin ja tomaatteja kypsyy jo vauhdilla:)

Sussi kirjoitti...

Ihania herkkuja!

-T kirjoitti...

Seija: Tervetuloa :)

Tuija: Kiitos! Ja hyvä kuulla etten ole ainoa joka hotkaisee tuosta vaan lähes kokonaisen juustoköntin ;)

Mammeli: Salaatit ovat niin kesäruokaa.. Retiisiä en ole tottunut muualla syömään kuin leivän päällä, menee mainiosti patongin välissä.

Sussi: :) Lämmintä päivän jatkoa!!

Päivi kirjoitti...

No nyt kyllä tosiaan tarkenee! Ihanaa, kun voi viettää päivät aamusta iltamyöhään pihalla. :)

Ja voih, miten ihanan näköisiä lounaspatonkeja! Taidanpa itsekin inspiroituneena tekaista samanmoisen heti huomenna. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

-Päivi-

Marie Elisabeth kirjoitti...

Niin kesäisen herkullista! Tuoreissa kasviksissa / salaateissa on niin täyteliään tasainen maku. Täällä tunnustautuu myös perhe joka on hurahtanut juustoihin :)
Niin kaunista keramiikkaa jälleen pidän kovasti ! Kesäisiä päiviä toivottelen.

pioni kirjoitti...

Ihana, aivan tuli vesi kielelle. Tuollaisen voisi tehdä töihinkin evääksi, täytyy vain ensin käydä hakemassa patonkia kaupasta, vaikkapa jo huomenna.

malla kirjoitti...

no nyt tuli näläkä!!!on niiiin herkullisen näköinen leipä:)hävettää tunnustaa,että nyt vasta löysin ekaa kertaa ihastelemaan nettiputiikkiisi...ne patinoituneet ruukut ym..jutut jäi kyllä mieleen.tosi kauniita töitä teet!inspiraatioita kesääsi:)

sanna kirjoitti...

Herkullisen näköistä! Nautitaan vaan täysillä kaikenlaisesta sadosta, mitä maa meille antaa. Samalla kun saamme nyt nauttia ihanista lämpimistä päivistä ja parhaasta kesästä! Leppoisia kesäpäiviä sinulle!

kisu kirjoitti...

Oi kuinka hyvännäköiset kesäeväät teillä on! Ja oman maan sadosta. Mä kans tykkän kesällä ja kuumalla syödä vain kevyesti. Ja mulle kans Mozzarella ja lähes kaikki juustot uppoo ihan kepeesti...se siis siitä kevyesti syömisestä...
Lämmintä loppu viikkoa!
-kisu-

Rouva M kirjoitti...

Hei!
Ihan uuden blogin löysin. Kiva kun olet lukijani, käyn vain hieman hitaalla ja nyt vasta tajusin asian.
Blogiasi täytyy tutkia ajan kanssa vielä paremmin, mutta niin ihanan näköiset patongit :)

Satu kirjoitti...

Herkullisen näköiset eväät :)
Oman maan antimet maistuvat makeimmilta.

-T kirjoitti...

Päivi: Kiitos! Juu, Kyllä pihalla nyt kelpaa. Tuntuu että olohuone on laajentunut kummasti... pihalle ovi on näillä keleillä lähes tauotta auki ja varpaisilteen sinne vaan!! :)

Marie: Kiitos! Kesän kotimaiset vihannekset höystettynä lempparijuustolla...Nam!! Juustot salaateissa saa ne täysin ruokaisiksi.
Meillä on ollut viikko kovaa urakointia, tänään kotiuduin keski-suomesta kera parin lapsen (ensi viikolla hesacup kutsuu :)) ja mieheni jäi vielä rakennusprojektin pariin..
KAuniita kesäpäiviä!

Pioni: :) Eväspatongiksi kyllä sopii!! Maukkaita hetkiä :)

Malla: Kiitos!! :) En ole oikein aiemmin kovin edes mainostanut tuota nettiputiikkiani. Siksi sitä ei välttämättä voi helposti löytääkään! Nyt hiukkasen olen rohkeammin hiljalleen tuonut sitä esiin :)

Sanna: Sepäs se, samalla kesän antimet ja lämpö...Tää on niin parasta vuodenaikaa :) Nautitaan vaan!! :)

Kisu: Niin, just tuo on mullakin että sitä olevinaan syö kevyesti ja sit juustot kyllä uppoo ihan kepeesti! ...Ja toinen on kermajäätelöt ;) No, eiköhän nautita vaan kun kerran on kesä!!

RouvaM : Kiva!! Mukava blogi myös sulla ja hitaammin (varsinikin nyt kesällä) käyn myös täällä...

Satu: Sanos muuta! Kotimaiset kasvikset on kyllä niiiin makoisia :)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kylä tarkenee.. kiva kun kävit ja kiitos kommentista. Ihanat ruukkuset ja patong, nam.
Hikee pukkaa, antaa pukkaa.
terkuin Kaisa